Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ελλάδα - Ρωσία 1875-1878
Σελίδες ιστορίας
Βιβλίο Ελλάς - Σχέσεις - Ρωσία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Tsechmistrenko, Sergei ()
Μεταφραστής: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης ()
Εκδότης: Φίλντισι
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5101-00-8 Φίλντισι 2014
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ13 - 283
Η ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις που γνώρισε η Ευρώπη κατά τον 19ο αιώνα, η κρίση του "Ανατολικού ζητήματος" παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια ενός Ρώσου ιστορικού, με την αξιοποίηση πλούσιου αρχειακού υλικού του Υπουργείων Εξωτερικών της Ρωσίας.
Με ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, με εκτεταμένες αναφορές στα ονόματα των πρωταγωνιστών της εποχής και τη δράση τους, με βαθιά γνώση της εσωτερικής πολιτικής σκηνής της χώρας μας, ο συγγραφέας Σεργκέι Τσεχμιστρένκο, καταγράφει με επιμέλεια βυζαντινού χρονικογράφου την εξέλιξη της κρίσης τόσο στο εθνικό κέντρο, όσο και στις επαρχίες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με ελληνικό πληθυσμό που περίμεναν την απελευθέρωσή τους.
Παράλληλα, ο αναγνώστης παρακολουθεί το διπλωματικό πόλεμο που διεξάγεται άλλοτε στο προσκήνιο και άλλοτε στο παρασκήνιο, προκειμένου κάθε μεγάλη δύναμη της εποχής, να διαμορφώσει το κατάλληλο για εκείνο περιβάλλον, από το οποίο θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Ένα βιβλίο για το "Ανατολικό ζήτημα" το οποίο καθόρισε επί δεκαετίες την ελληνική πολιτική ζωή και, παρόλα αυτά, παρέμεινε άλυτο μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους, τον επόμενο, 20ό αιώνα.


Το βιβλίο "Η Ελλάδα και η Ρωσία κατά την Ανατολική κρίση 1875 - 1878 Σελίδες ιστορίας", του Σεργκέι Τσεχμιστρένκο, εκδίδεται σε μια περίοδο όπου είναι αναγκαία η μελέτη του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος του νέου ελληνικού κράτους, σε μια προσπάθεια αναστοχασμού των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την ολόπλευρη κρίση μοντέλου τη χώρα. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η δυνατότητα να διακριβώσουμε πως μας βλέπουν οι άλλοι, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο αέναος φαύλος κύκλος της ομφαλοσκόπησης που διακρίνει τη βαθιά τραυματισμένη εθνική αυτοσυνείδηση.

(από τον Πρόλογο του μεταφραστή του βιβλίου, Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα