Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το μαγειρείο των αισθήσεων
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  2
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-03-2019 14:50
Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα-ύμνος στην ιδιαίτερη τέχνη της gourmet μαγειρικής και στα ερωτικά και γευστικά της σταυροδρόμια, το οποίο συνοδεύεται από 60 υπέροχες όσο και πρωτότυπες συνταγές.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που συνδυάζει τη λογοτεχνική πένα της Ντόρας Βαλκάνου με συνταγές που προτείνει ο Παναγιώτης Κουκουβίτης και εντρυφεί στη γευσιγνωσία,στα μυστικά του έρωτα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στη δημιουργικότητα, στην τέχνη και σε άλλα πολλά…

 “Η ΤΕΧΝΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΧΙ. ΕΠΙΤΕΛΕι ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ Η ΟΧΙ…”

Η καθηγήτρια σε κολέγια της Θεσσαλονίκης και καταξιωμένη ποιήτρια Ντόρα Βαλκάνου συνεργάζεται με τον ειδικό στις γαστριμαργικές απολαύσεις και εικαστικό Παναγιώτη Κουκουβίτη, συνυφαίνοντας ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, όπου ένας σεφ εμπνέεται από τις ερωμένες του νοστιμιές και τους εμπνέει αθεράπευτο και ακατάσχετο έρωτα.

Οι δυο τους πιστεύουν βαθιά  ότι ο τρόπος που ο καθένας μας, «τρέφεται», συναισθηματικά, πνευματικά και ερωτικά από την ζωή του, συχνά εκφράζεται και στον τρόπο με τον οποίο τρέφεται κυριολεκτικά. Οι συγγραφείς δημιουργούν στο βιβλίο τους έναν όμορφο κόσμο γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες και εμπεριέχουν σ’ αυτό την ανάγκη για επαφή και αφύπνιση που είναι τόσο επιτακτική στις μέρες μας.

Όσοι τρώνε επιλέγοντας επιμελώς αυτά που θα γευτούν και αυτά που θα τους θρέψουν είναι περισσότερο προσανατολισμένοι σε μία όμορφη ζωή, γεμάτη μικρά καθημερινά θαύματα.

Ένας ύμνος στις ηδονές του κορμιού και του ουρανίσκου!

‘Eνα ταξίδι απ’ τις φλαμουριές και τις αυλές, στα μπαράκια με την rock μουσική της δεκαετίας του 70 και στα υπέροχα μαγαζάκια με τις ωραίες συνταγές και γεύσεις…

Μία περιπλάνηση στα ερωτικά σταυροδρόμια της μαγειρικής.

Γιατί η Ύλη παρεκτρέπεται…

Συνδέοντας τις γνώσεις για την τέχνη της μαγειρικής με τις γνώσεις για την τέχνη της απόλαυσης, το αποτέλεσμα μόνο εκρηκτικό χαρακτηρίζεται. Μπλέκει την ποίηση με την φιλοσοφία, τη μουσική με τη λογοτεχνία και το θέατρο, μέσα από γευστικές περιπέτειες σε εθνικές κουζίνες.

Θέλεις να το καταβροχθίσεις. Και το βιβλίο και τις συνταγές του. Ειδικά, όταν ξέρεις ότι τις εκτελεί κάποιος σημαντικός για σένα, μόνο για σένα. Ένα ερωτικό, γαστρονομικό μυθιστόρημα που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, όπου εκτυλίσσεται. Γιατί η Ελλάδα έχει παράδοση στη μαγειρική.

Η μαγειρική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να δει την ζωή από μία καλύτερη οπτική γωνία. Εκεί αρχίζει και υπεισέρχεται η απόλαυση της δημιουργίας, η δύναμη της αυτοπεποίθησης και τέλος η διάθεση του μοιράσματος. Κι εκεί η μαγειρική συναντά τη ζωή…

“Ο κόσμος των αισθήσεων είναι απαιτητικός. Το μέτρο είναι απαραίτητο και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Οι μεγαλύτερες απολαύσεις βρίσκονται εκεί όπου το σώμα και το μυαλό συμπορεύονται, εκεί όπου τιθασεύονται και η υπερβολή και η στέρηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το πάθος είναι μια άρρωστη υπόθεση, όπου χάνεται το μέτρο. Δεν είναι καθόλου έτσι όμως, και ο Απόστολος το είχε μάθει αυτό μέσα στην κουζίνα του. Βάλε περισσότερο πιπέρι από όσο πρέπει και θα χαλάσει το πιάτο. Λιγότερο αλάτι και δε θα τρώγεται.

Το πάθος είναι ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί. Θέλει υπομονή, σιγουριά, γαλήνη, αργά βήματα. Θέλει πίστη και αγάπη. Θέλει σεβασμό προς το κενό που ανοίγεται κάτω απ’ τα πόδια μας. Θέλει αυθορμητισμό, αλλά ταυτόχρονα θέλει και προσοχή.”

O έρωτας, όπως και η μαγειρική, δεν είναι μία τυχαία σύνθεση. Απαιτεί τις σωστές δόσεις τρυφερότητας, χιούμορ, της φροντίδας του ενός προς τον άλλον, του σεβασμού προς το ανθρώπινο σώμα και τις αισθήσεις μας, καθώς και μία γερή δόση ελευθερίας. Δόση, όχι ασυδοσία.

Γιατί ο έρωτας σίγουρα περνά κι απ’ το στομάχι!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Συνδυάζει άριστα τη λογοτεχνική πένα με συνταγές!!
  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-03-2015 17:11
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που συνδυάζει άριστα τη λογοτεχνική πένα της Ντόρας Βαλκάνου με συνταγές που προτείνει ο Παναγιώτης Κουκουβίτης. Ο έρωτας και όχι μόνο περνάει από το στομάχι κι έτσι ξεδιπλώνονται οι πιο πρωτότυπες ιστορίες που έχετε διαβάσει ποτέ, των οποίων η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική αν δε στρωνόταν ένα τραπέζι! Σα μικρά διηγηματάκια, οι ιστορίες του βιβλίου καλύπτουν πολλές κατηγορίες ιστοριών και ανάμεσα από τις γραμμές ελίσσονται κάποιοι συμπρωταγωνιστές του γαστρονόμου Απόστολου από ισοτρία σε ιστορία. Πρωτότυπη επίσης η αφορμή για να γραφτουν αυτές οι ιστορίες: η γοητεία του Απόστολου εξακολουθεί να σαγηνεύει ακόμη και στην εποχή της αφηγήτριας! Ωραίο γράψιμο, παραστατικό, η Θεσσαλονίκη σερβίρει χουνκιάρ μπεγεντί στον αναγνώστη αποκάλυπτοντας τα ερωτικά θέλγητρα του γιου της, του Θερμαϊκού. Ταξίδι νοερό σε πρόσωπα και περιστάσεις δοσμένα και γραμμένα αλλιώς! Εγώ έβαλα ήδη το τσουκάλι στη φωτιά!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
3
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
3
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα