Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τα φτερά της μνήμης
Βιβλίο Αγγλόφωνη πεζογραφία (Αυστραλία) - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-10-2017 18:36
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-08-2017 10:47
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-01-2017 22:51
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-11-2016 13:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Τα φτερά της μνήμης της Άννα Ρόμερ, με κέρδισε με την απλότητα και την αμεσότητα του λόγου της, καθώς επιλέγει την πρωτοπρόσωπη παράλληλη  αφήγηση δυο ιστοριών που ενώ μοιάζουν άσχετες μεταξύ τους, κάπου συνδέονται. Η αφήγηση γίνεται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, μα όταν έρχεται η ώρα να συναντηθούν η αλήθεια τους έρχεται στο φως, οδηγώντας μας σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που είχαμε φανταστεί, καθώς η κορύφωση του κάθε δράματος φυλάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένα βιβλίο γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, με πολλή τρυφερότητα για τους ήρωες  και ένα μοναδικό τρόπο να μας μεταφέρει εικόνες των τοπίων της Αυστραλίας , με αγωνία για την αποκάλυψη των καλά κρυμμένων μυστικών που όταν αποκαλύπτονται φέρνουν τελικά την λύτρωση αλλά όχι χωρίς πόνο στις ηρωίδες. Υπέροχες και οι δύο παράλληλες ιστορίες, η μια λίγο πριν μπει ο 20ος αιώνας και η άλλη στις μέρες μας.

Στο τέλος του 20ου αιώνα, η νεαρή Μπρένα που σχεδόν πουλιέται στο μεγαλύτερο σύζυγο της για να εξοφληθεί ένα χρέος, και  στις μέρες μας η Ρούμπι που πάσχει από ένα μεγάλο κενό μνήμης, καθώς έχει διαγράψει από το μυαλό της τα γεγονότα που κόστισαν την ζωή της μεγαλύτερης αδελφή της. Αυτές οι δυο γυναίκες θα «συναντηθούν» στους ίδιους χώρους και θα ξετυλίξουν τις ιστορίες τους που κατά ένα περίεργο τρόπο είναι κοινές.

Η Ρούμπι προσπαθεί να ξεκλειδώσει το μυαλό της και να θυμηθεί τα γεγονότα που την σημάδεψαν με τον πιο τραγικό τρόπο, το χαμό της αδελφής της, και την στιγμή που καταφέρνει να αισθανθεί δυνατή, αναμοχλεύει το παρελθόν και είναι ζήτημα χρόνου να φτάσει στην αλήθεια. Με προσωπικό κόστος συμπληρώνει το πάζλ δυο παλιών εγκλημάτων που το καθένα με τον τρόπο του καθόριζε την μέχρι τώρα πορεία της στη ζωή. Σταδιακά μέσα από την πορεία των εξελίξεων η Ρούμπι μεταλλάσσεται από μια φοβισμένη ύπαρξη σε μια δυναμική γυναίκα, που μάχεται μέχρι το τέλος για την απόδοση της δικαιοσύνης αλλά και για την ευτυχία της.

 

«Τα φτερά της μνήμης» είναι ένα βιβλίο που το διάβασα με αγωνία και κομμένη την ανάσα για την εξέλιξη της ιστορίας και την καλά κρυμμένη αλήθεια που χρόνια περίμενε μέσα στην αφάνεια για να λάμψει στο φως.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-09-2016 12:01
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
21-04-2016 01:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-04-2016 07:14
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Μια υπέροχη βαθιά ανθρώπινη, ρομαντική και ταυτόχρονα σκληρή ιστορία
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-08-2015 07:45
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Μια υπέροχη βαθιά ανθρώπινη, ρομαντική και ταυτόχρονα σκληρή ιστορία που διαδραματίζεται στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Τασμανία της Αυστραλίας σε δύο εποχές: το 1898 και το 2013. Δύο γυναίκες, προγιαγιά και δισέγγονη, με τις δικές τους ανατρεπτικές ιστορίες, η μία αγωνίζεται για το παρόν της και η άλλη φοβάται το παρελθόν της. Από τα αξιοπρεπέστερα δείγματα γυναικείας λογοτεχνίας, γεμάτο καλολογικά στοιχεία, πολλές ανατροπές, βαθιά ψυχολογία των πρωταγωνιστών και λυρικότατες περιγραφές της φύσης.

 

Lyrebirds είναι τα πουλιά της Αυστραλίας που η ουρά τους μοιάζει με λύρα μουσική. Το έκτασης 4.000 στρεμμάτων κτήμα Lyrebird Hill στεγάζει χιλιάδες είδη της αυστραλιανής πανίδας και μια φυλή Αβοριγίνων. Με καταπληκτική μαεστρία, η συγγραφέας ξετυλίγει παράλληλα τις ιστορίες των δύο γυναικών με πολύ ωραία γραφή και έξυπνο χειρισμό της πλοκής. Υπάρχουν έρωτες (και μάλιστα απαγορευμένοι) αλλά παρουσιάζονται απλώς ως η αφορμή είτε για να πάρει κάποιος την κατάσταση στα χέρια του είτε ως σαθρή βάση πάνω στην οποία χτίστηκε ένα μέλλον. Δεν υπάρχουν δηλαδή έντονες και μακροσκελείς ερωτικές σκηνές, μόνο δύο ωραιότατες, σκληρές και ανατρεπτικές ιστορίες.

 

Το 1898 ο πατέρας της Μπρένα, ιδιοκτήτης του Lyrebird Hill, είναι τόσο χρεωμένος που δέχεται την πρόταση του Γουίτμπι να του δώσει την κόρη του με αντάλλαγμα να ξεχρεώσει. Έτσι η Μπρένα μετακομίζει στην Τασμανία κι αγωνίζεται να αγαπήσει έναν άντρα που ουσιαστικά την αγόρασε. Η Μπρένα είναι δεμένη με την οικογένεια των Αβοριγίνων που ζουν στο κτήμα της και η απομάκρυνσή της την έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα. Σύντομα, η Μπρένα ανακαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του συζύγου της, που κρύβει ένα μυστικό, και ερωτεύεται τον ιπποκόμο τους, κάτι που θα επιφέρει τη θύελλα στο ήσυχο ως τότε σπιτικό τους και την Μπρένα αντιμέτωπη με κάτι που ποτέ δεν υπολόγιζε.

 

Το 2013 η Ρούμπι, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου από τότε που η μάνα της πούλησε το Lyrebird Hill, ανακαλύπτει ότι ο σύντροφός της την απατά και τον εγκαταλείπει. Την ίδια περίοδο μια γυναίκα από το παρελθόν εμφανίζεται για να της θυμίσει ότι ο τόπος των παιδικών της αναμνήσεων είναι εκεί και την περιμένει: πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει το παρελθόν. Η Ρούμπι, που έχει υποστεί μετατραυματικό σοκ και δε θυμάται τίποτα από την ημέρα του θανάτου της αδερφής της, αρχίζει να βλέπει ψηφίδες από τη μοιραία εκείνη μέρα και φορτωμένη ενοχές, μιας και όλα έδειχναν ότι ήταν μόνες οι δυο τους όταν πέθανε η Τζέιμι, οπότε επιστρέφει στο Lyrebird Hill και αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν. Με τη βοήθεια του παιδικού της έρωτα αγωνίζεται να βρει και να τοποθετήσει σωστά τα κομμάτια του παζλ. Τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα; Γιατί σβήστηκαν όλα από τη μνήμη της; Θα αντέξει να μάθει την πραγματικότητα; Πόσο σατανικά δολοπλόκος μπορεί να είναι καποιος;

 

 

Έξυπνος χειρισμός της ιστορίας, λυρικότατες περιγραφές της αυστραλιανής φύσης, με εξαιρετικά δείγματα πανίδας και χλωρίδας που στήνουν ένα ανυπέρβλητο ατμοσφαρικό σκηνικό, ωραία επιλογή χαρακτήρων, πολλές εκπλήξεις, πολλά μυστικά που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια το ένα πισω από το άλλο, όλα αυτά συγκροτούν ένα καταπληκτικό βιβλίο έρωτα, περιπέτειας και ανατροπών που θα σας συντροφεύσει ευχάριστα. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
16
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
1
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
13
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα