Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ο θεός άργησε πολύ
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

«Ένα ψυχογράφημα-μυθιστόρημα καθηλωτικό»
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-01-2016 19:58
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
[Η κριτική-λόγος μου για το "Ο Θεος άργησε πολυ", απο την παρουσίαση στην Αθήνα στις 11/01/16.

«...Όπως ανέφερε ο Μάριος Καρακατσάνης, ειχα τη χαρα και την τυχη να γνωρίσω αυτο το έργο αμέσως μόλις δημιουργήθηκε και να ταξιδέψω κι εγω μαζι με τους ήρωες στα μονοπάτια που χάραξε η αγάπη τους.

Χαίρομαι πολυ που βρίσκομαι αποψε εδω και εχω την ευκαιρία να μιλήσω για ολα τα συναισθήματα που βίωσα διαβάζοντας το βιβλίο "Ο Θεος άργησε πολυ".

Μια αγάπη, ενα μυστικό ζωης τροχοπέδη των εφηβικών ονείρων, μια απρόσμενη φυγή, μια επιστροφή που ισως έπρεπε να' χε γίνει πολυ πιο νωρίς, ενα αντάμωμα ζωης, ενα τέλος...λυτρωτικό; δικαίωση;...κανεις δεν μπορεί να πει περα απο την ιδια ψυχή των πρωταγωνιστών. Μέσα σ' αυτες τις λέξεις, περικλείεται επιγραμματικά, η περιγραφή του πρώτου πονήματος της Σοφίας Κραββαρίτη. Ένα ψυχογράφημα δυο ερωτευμένων ανθρώπων, δυο καρδιές σε σύγκρουση με τη λογική, οπου περίτεχνα και με απόλυτο λυρισμό, η συγγραφέας αποδίδει καθε τους σκέψη, αντίθεση, αμφιβολία, έρωτα, απελπισία, προσμονή, μεσα απο εξαιρετικούς "θεατρικούς διαλόγους".

Παραστατικές περιγραφές τοπίων και γεγονότων, σαν κινηματογραφική ταινία, δημιουργούν πλήθος απο εικόνες στον αναγνώστη, περιγράφοντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις τόπων, χωρίς να κουράζουν, αλλα εμπλουτίζοντας τη ροή της ιστορίας.

Το παρόν συναντά το παρελθόν, μεσα σε μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα αμφιβολίας, φόβου και αγωνίας για το μέλλον, ψάχνοντας να βρει απαντήσεις και δικαίωση για δυο ψυχές, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη ζωη που τους ανήκε αλλα "κάποιοι" τους την έκλεψαν βίαια και απότομα.

Είναι δύσκολο, μεσα σε λίγες γραμμές να αποτυπώσω τα δυνατά συναισθήματα, που ένιωσα διαβάζοντας το συγκεκριμένο ψυχογράφημα-μυθιστόρημα της φίλης και συγγραφέως Σοφία Κραββαρίτη. Η δύναμη της γραφής της, αν και πρώτο της "πνευματικό παιδι", μοναδική, οπου με καθαρότητα, αποδίδει τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών που ταλανίζονται απο πάθη, φόβους, αδυναμίες και λυγίζουν υπο το βάρος των γεγονότων.

Εσωτερικές διαμάχες, μεσα απο κρυφές σκέψεις και απορίες που αγγίζουν και κάνουν κάθε αναγνώστη "συνένοχο" των γεγονότων και πλυμμηρίζουν τη δαιδαλώδη διαδρομή τους. Ένα έντονο ψυχογράφημα, που σε προβληματίζει, σε κάνει να σκεφτείς και σε φέρνει αντιμέτωπο με την ματαιότητα κάποιων πραγμάτων. Μια διαδρομή ψυχής που σε κάνει να αναρωτιέσαι μαζι με τους πρωταγωνιστές: Ο Θεος έρχεται; και αν ναι, αργεί;

Σας ευχαριστώ πολυ.»

Νάντια Βαβάση

11/01/16

Παρουσίαση "Ο Θεός άργησε πολύ"

Εκδόσεις Όστρια.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-01-2016 19:08
Υπέρ  Γρήγορο
Κατά  
Ο ΘΕΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ – Σοϕία ΚραββαρίτηΗ μοίρα ενάντια στον χρόνο…Η καρδιά ενάντια στην λογική…Ένας θεός που άργησε να πάρει αποϕάσεις μου κράτησε συντροϕιά στο σημερινό ταξίδι της επιστροϕής μου… …και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.Νομίζεις πως η μοίρα ορίζει τα πάντα, το κάνει;Ίσως ναι… Ίσως όχι… τι σημασία έχει;Εσύ μένεις να πενθείς την ζωή που δεν διεκδίκησες, ή που δεν σε άϕησαν να το κάνεις.Όποιος όμως πενθεί, σημαίνει πως δεν ξεχνά……Κι όποιας δεν ξεχνά… ΘΥΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΥΓ(1) Σοϕία Κραββαρίτη, μέσα στις σελίδες σου βρήκα κομμάτια μου. Από σήμερα σε αγαπώ πιο πολύ!ΥΓ.(2) Και ταυτόχρονα σε ¨μισώ¨… με έκανες να βγω μεσοπέλαγα, στις 2:30 τα ξημερώματα, στο κρύο κατάστρωμα, για να μην με πάρουν τα ζουμιά!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
21-01-2016 19:30
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Σοφία Κραββαρίτη, μια νέα πένα στον χώρο που είμαι σίγουρη ότι ήρθε για να μείνει. Με την καταιγιστική της γραφή μας αφηγείται την ιστορία του Άρη και της Μαργαρίτας. Δυο έφηβοι που γνωρίζουν την αγάπη και αφήνονται σε αυτήν. Σε ένα μονοπάτι σπαρμένο με ροδοπέταλα και αγάπη. Μια αγάπη που χτίζεται μέρα με την μέρα και μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη χίμαιρα.

Συνήθως οι μεγάλες μας στιγμές είναι εκείνες που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε στο μοτίβο που λέγεται ζωή. Έτσι και η Μαργαρίτα ερωτεύεται με όλο της το είναι τον Άρη και εκείνος το ίδιο μα….

Οι οικογενειακές σχέσεις και τα μυστικά αυτών δεν αφήνουν να ανθίσει αυτό του πανέμορφο μπουμπούκι και τα αποτελέσματα καταρρακώνουν τις δυο ψυχές.

Η Σοφία Κραββαρίτη πλάθει την αγάπη με τέτοιο τρόπο που την ανεβάζει στα ουράνια και ύστερα την κατακρημνίζει στην άβυσσο της λύπης. Ένας αγώνας μεταξύ αναμνήσεων και μιας προσπάθειας για νέα ζωή, νέες εμπειρίες που κάνουν την Μαργαρίτα να οδηγηθεί σε πράξεις, άλλοτε ενθουσιώδης και τολμηρές και άλλοτε λαθεμένες και ανούσιες, με γνώμονα πάντα την αγάπη….

Σε όλο της αυτό το ταξίδι οι γονείς και η οικογένεια μοιάζουν άφαντοι. Η Μαργαρίτα βρίσκει καταφύγιο στα χέρια του ΘΕΟΥ μέσω των διδαχών του αγαπημένου της ιερέα. Ίσως του δεύτερου πατέρα της….

Το βιβλίο είναι ένα τέλειο ψυχογράφημα. Η συγγραφέας υφαίνει ένα πανέμορφο υφαντό γεμάτο χρώμα. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες. Θαρρείς ότι τα μέρη που περιγράφει τα έχεις επισκεφτεί. Μπαίνεις μέσα στην γραφή της και αφουγκράζεσαι τον άνεμο, την μουσική τις μυρωδιές.

Ένα βιβλίο που προτείνω ανεπιφύλακτα. Μια συγγραφέας νέα που είμαι σίγουρη έχει να μας δώσει πολλά ακόμα.

Κατερίνα Σωπύλη
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
21-01-2016 23:23
Υπέρ  Καθηλώνει
Κατά  
Η πλευρά του ανεκπλήρωτου στην πιο λυρική του διάσταση.Μια πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.Κυρία Κραββαρίτη το κοινό σας θα έχει πλέον απαιτήσεις από εσας.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-01-2016 09:55
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ευχάριστο, Γρήγορο
Κατά  
Ο Θεός άργησε πολύ Σοφία Κραββαρίτη

Ορμώμενη από μία βιωματική εμπειρία δικού της ανθρώπου,η συγγραφέας Σοφία Κραββαρίτη, εμπλουτίζει το πρώτο συγγραφικό της πόνημα, Ο Θεός άργησε πολύ με έντονη μυθοπλασία και φανταστικά στοιχεία,δίνοντάς μας μία δυνατή ερωτική ιστορία, ένα ερωτικό ψυχογράφημα δύο ανθρώπων, που το ερωτικό πάθος τους βρίσκεται σ΄εντονη διαμάχη με την λογική και την κρίση.

Άραγε πόσο μελάνι έχει ξοδευθεί σε χιλιάδες σελίδες βιβλίων, για να πλεχθεί το εγκώμιο του έρωτα και της αληθινής ατέρμονης αγάπης, ανάμεσα σε δυό ψυχές....Και πόσες αντίστοιχα για τους αστάθμητους παράγοντες, τους τρίτους, που παρεμβαίνοντας με τον εγωκεντρισμό και την υποκριτική συμπεριφορά τους, υποδαυλίζουν αυτό το υπέροχο συναίσθημα.....Ο υπέρμετρος εγωισμός άλλων, υπήρξε η αφορμή που συνετέλεσε, ν΄αποχωριστούν βίαια δύο άνθρωποι, που ζούσαν ο ένας για τον άλλον. Δύο ανθρώπων, που το πεπρωμένο,τους ήθελε χώρια, στοιχειώνοντας την ζωή τους μ΄επίπονες αναμνήσεις, αφήνοντας ανοιχτές πληγές, που και ο γιατρός-χρόνος υπήρξε ανήμπορος να επουλώσει.

Η δυνατή πίστη της Μαργαρίτας στα θεία, θα διχάσει την ίδια αλλά και την σχέση της με τον αγαπημένο της Άρη. Ο Θεός που τόσο λάτρεψε και πίστεψε, υπήρξε το “απάγκιο” της διαλυμένης της ζωής, μετά την αναπάντεχη φυγή του αγαπημένου της. Και όμως, ο Θεός τον οποίο πρόσμενε η Μαργαρίτα για ν΄αγκαλιάσει αυτή την σχέση, φέρνοντας την γαλήνη και την ηρεμία στην ψυχη της είχε αργήσει πολύ....Πλέον, η ελεύθερη βούληση και η ακλόνητη επιθυμία του ζευγαριού να γίνουν ένα σώμα, διεκδικούσε δεσπόζουσα θέση και κινούσε τα νήματα της ζωής τους....

Η απαρχή της σχέσης τους, στην αθώα παιδική ηλικία. Τότε, που όλα φάνταζαν δυνατα και πραγματικά, όπως η αληθινή αγάπη τους. Με την γλύκα αρχικά και τον πόνο στην συνέχεια, αυτής της αγάπης στην ψυχή τους, πορεύτηκαν όλα τα χρόνια τους, σ΄όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους....έκαναν σχέσεις, παντρεύτηκαν, ωρίμασαν... Οι αναμνήσεις είχαν αγκιστρωθεί βαθιά μέσα στην καρδιά τους, γλυκιά νοσταλγία, έτοιμες να πυροδοτήσουν ένα νέο αντάμωμα. Ένα ξεκίνημα που ζητούσε απαντήσεις, για την απόρριψη, για την απόγνωση που προκάλεσε ο πρόωρος αποχωρισμός και απαιτούσε την εξιλέωση, από τις ενοχές και τις τύψεις.

Στο βιβλίο της, η Σοφία Κραββαρίτη κυριολεκτικά καταδύεται στ΄άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.Με λόγο γλαφυρό, σχεδόν ποιητικό, ρίχνει άπλετο φως, στα ποικίλα συναισθήματα που κατακλύζουν την καρδιά ενός ερωτευμένου ανθρώπου και στην αιώνια πάλη της με την λογική. Γιατί όταν η καρδιά πίνει το γλυκό κρασί του έρωτα και μεθάει, τότε έρχεται η λογική για να την συνεφέρει από την μέθη και να την κάνει να σκεφθεί με νηφαλιότητα και διαύγεια σκέψης. Οι χαρακτήρες δουλεμένοι, μ΄έμφαση στην λεπτομέρεια. Οι ψυχικές διακυμάνσεις, που αμφιταλαντεύουν την ανθρώπινη φύση σε πρώτο πλάνο, υπαγορεύουν τις αδυναμίες και τ΄ανθρώπινα πάθη.

Το βιβλίο “O Θεός άργησε πολύ”της νέας συγγραφέας, Σοφίας Κραββαρίτη, αποτελεί μια πρόκληση, να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και χωρίς να εθελοτυφλούμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με τα πραγματικά “θέλω”και τα όνειρά μας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Πολυ ωραιο βιβλιο
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-01-2016 01:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ευχάριστο, Γρήγορο
Κατά  
Ταξιδεύοντας με τους ήρωες στο Αιγαίο, στα γαλάζια νερά καί τα όμορφα νησιά βιώνουμε την ανεκπληρωτη αγάπη τους, μιά αγάπη που άλλοι θέλησαν να σβήσουν καί δυστυχώς ο Θεός άργησε πολύ να φέρει τη λύτρωση!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
4
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
2
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα