Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αποφάσισα να σκοτώσω τον Ερμόλαο
e-book Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-02-2018 20:25
Υπέρ  Πρωτότυπο, Γρήγορο
Κατά  Περίπλοκο
Δεν το λες και το πιο ευκολονόητο βιβλίο που υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι ως θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ένας άνδρας παρασυρμένος από τον έρωτά του για μια γυναίκα, αποφασίζει να σκοτώσει τον υποτιθέμενο αντίζηλό του. Έναν άνδρα που είχε αφήσει το στίγμα του πάνω στην αγαπημένη του ήρωα μας και την έχει κάνει τρόπον τινά υποχείριο του. Προκειμένου λοιπόν να κερδίσει την καρδιά της, καταστρώνει μεθοδικά ένα σχέδιο για να τον βγάλει από την μέση. Πράγμα που όπως φαίνεται στο τέλος το καταφέρνει. Και μετά από αυτό μένει μετέωρος, νιώθει άδειος, γιατί αναρωτιέται αν όντως αυτό ήθελε να κάνει στα αλήθεια.

Είναι ένα βιβλίο που όπως φαίνεται θέλει να περάσει μηνύματα, τα οποία με μια απλή ανάγνωση ίσως δεν γίνονται εμφανώς αντιληπτά. Αυτό όμως που μένει στον αναγνώστη είναι ότι σίγουρα ο έρωτας μπορεί να γίνει καταστροφικός. Καμιά φορά οι άνθρωποι παρασυρμένοι από τα πάθη τους, φτάνουν στο σημείο να κάνουν ακρότητες. Πράγματα που στην πορεία μπορεί και να τα μετανιώσουν. 

Μια προσέγγιση των ανθρώπινων παθών, του έρωτα, της ζήλιας και του φθόνου θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο βιβλίο. Το οποίο τελειώνει κάπως απότομα. Σε αφήνει μουδιασμένο να αναρωτιέσαι τι πραγματικά έγινε. Τροφή για σκέψη και περαιτέρω ανάλυση είναι αυτο που εισπράττω εγώ. Και σίγουρα δεν αρκεί να το διαβάσεις μια μόνο φορά, γιατί υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις που με μια δεύτερη ή και τρίτη ανάγνωση θα γίνουν σίγουρα αντιληπτές.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
2
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
2
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα