Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Έγκλημα στα φιόρδ
Βιβλίο Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Εξαντλημένο
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-08-2020 14:07
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ευχάριστο, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
τέλειο βιβλίο. είναι το πρώτο που διαβάζω του συγκεκριμένου συγγραφέα. Ο χειμωνιάτικος καιρός, το τοπίο, το μυστήριο με τα νεκρά πουλιά και τους φόνους, εντείνουν την αγωνία και το σασπένς και  κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-01-2019 11:21
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο
Κατά  Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
08-02-2018 16:35
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
05-02-2017 10:37
Υπέρ  Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  Προβλέψιμο
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-11-2016 14:11
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
 

'' ’Η νύχτα ήταν παγωμένη : η ανάσα του σχημάτιζε λευκό αχνό μπροστά στο πρόσωπό του. Από μακριά ακούγονταν τα αφρισμένα κύματα, ενώ ο υγρός αέρας έφερνε στη στεριά μικροσκοπικούς κόκκους από θαλασσινό αλάτι. Καμιά πενηνταριά μέτρα πιο κάτω η ανεμοδαρμένη ακτή, με τους γυμνούς βράχους να γίνονται ένα με τη μαύρη θάλασσα. Το φως από το φάρο σε ένα από τα νησιά έξω από τα φιόρδ άστραφτε πάνω στην ταραγμένη επιφάνεια του νερού που κυλούσε στη στεριά. Χαμηλά, πλάι στο κύμα είδε το περίγραμμα ενός σπιτιού.''

''Έγκλημα στα φιόρδ'' και από τις πρώτες σελίδες ο Horst φτιάχνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε μια περιοχή νότια του Όσλο, όπου η αστυνομία καλείται να διαλευκάνει ένα έγκλημα, που αποδεικνύεται πως είναι απλά η αρχή …πολλών εγκλημάτων. H υπόθεση που αναλαμβάνει το ερευνητικό σώμα με επικεφαλής τον Βίλιαμ Βίστιν είναι περισσότερο πολύπλοκη απ΄ότι φαίνεται.Με φόντο παγωμένες, σκοτεινές νύχτες, όπου η βροχή σπάνια σταματά, στήνεται μια ιστορία με αρκετό μυστήριο, με ανατριχιαστική αγωνία και με απρόβλεπτη εξέλιξη και παράλληλα ο αναγνώστης παρακολουθεί βήμα –βήμα τις έρευνες του ειδικού τμήματος που είναι δοσμένες με ρεαλιστικό τρόπο από τον συγγραφέα.Ο ρεαλισμός είναι εμφανής σ΄όλο το βιβλίο μιας και ο Horst – πρώην αστυνομικός επιθεωρητής – ξέρει καλά να δείξει τις μεθοδευμένες κινήσεις του ερευνητικού τμήματος στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το πιο μικρό ίχνος που θα τους φέρει στην διαλεύκανση του εγκλήματος. Η ρεαλιστική απεικόνιση του έργου των αστυνομικών , και η παράλληλα δοσμένη – σε μικρές δόσεις - εικόνα της δύσκολης ζωής τους, ή η εικόνα των ανθρώπινων αδυναμιών τους, χωρίς αυτή να μετατρέπεται σε μελόδραμα, είναι στοιχεία που με κέρδισαν.

’'Στον Μάρτιν Άλμπεργκ έβλεπε έναν κουρασμένο αστυνομικό, κάποιον που είχε συναντήσει πάρα πολλούς ανθρώπους που είχαν υποφέρει από την εγκληματικότητα, πάρα πολλούς ανθρώπους που τους είχαν κλέψει την ασφάλεια. Η καθημερινότητά του ανάμεσα στους Ανατολικοευρωπαίους εγκληματίες είχε σβήσει τις διαβαθμίσεις. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, όμως η αλήθεια ήταν πως, όταν κάποιος κουραζόταν, έχανε την ικανότητα να αφομοιώνει την πολυπλοκότητα του κόσμου και κατέληγε να βλέπει τον εγκληματία και το θύμα σαν άσπρο και μαύρο, χωρίς τις ενδιάμεσες αποχρώσεις, παρ΄όλο που βαθιά μέσα του ήξερε πως δεν ήταν πάντα εύκολο να αποφασίσει πού βρισκόταν η ηθική ενοχή. ‘’

 

Ο Βίστιν ο επικεφαλής των ερευνών για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων είναι ένας αστυνομικός επιθεωρητής με ''ανθρώπινο χαρακτήρα''.Η προσωπική του ζωή, οι απόψεις του για τη μετανάστευση, ή για τις κοινωνικές ανισότητες, ακόμη και οι σκέψεις του για την εμφανή διαφοροποίηση της εικόνας του οργανωμένου εγκλήματος των τελευταίων χρόνων, θίγονται παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας. 

 

Εν τέλει το ΄΄ έγκλημα στα φιόρδ ΄΄ είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα γεμάτο ένταση, μυστήριο, και ανατροπές, δοσμένες μέσα από μια καλοδουλεμένη πλοκή. Οι φαν του είδους δεν πρόκειται να απογοητευτούν.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-10-2016 08:16
Υπέρ  Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν καλείται να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη δολοφονία ενός άντρα που βρέθηκε νεκρός στο εξοχικό του στα νορβηγικά φιόρδ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γκούσλαν. Τα πτώματα αρχίζουν να αυξάνονται, ένα από αυτά εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο τόπος έχει αρχίσει να γεμίζει με ψόφια πουλιά που πέφτουν από τον ουρανό ξαφνικά ενώ ταυτόχρονα η κόρη του Βίλιαμ, Λίνε, αποφασίζει να μετακομίσει στο πατρικό της στην ίδια περιοχή ώστε να ξεκαθαρισει το μέλλον της σχέσης της με τον Τόμι.

 

Η υπόθεση του βιβλίου είναι μια διαρκής μάχη με τον χρόνο και αφορά ένα περίπλοκο παζλ. Ο επιθεωρητής Βίστιν δεν έχει ιδαίτερα ποικίλο παρελθόν: χήρος, αγαπά την κόρη του και τα μλπεξίματά της, συζεί με τη Σουζάνε και έχει πείρα από ειδεχθή εγκλήματα. Στο Έγκλημα στα φιόρδ, την έβδομη περιπέτειά του και πρώτη μεταφρασμένη στα ελληνικά, εμπλέκονται ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και ο μυστηριώδης λόγος που ψοφούν τα πουλιά, τον οποίο βρήκα αρκετά ευρηματικό. Ωραίες περιγραφές της Νορβηγίας και των φιόρδ ενώ ένα σύντομο ταξίδι του Επιθεωρητή στη Λιθουανία έδωσε την ευκαιρία στον συγγραφέα να περιγράψει συνοπτικά και διεισδυτικά το κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο της χώρας και να αναφέρει τα μεγέθη της διακίνησης ναρκωτικών από την υπογραφή της Συνθήκης Σένγκεν και εντεύθεν, μια κίνηση που άνοιξε τις πύλες της Ανατολικής Ευρώπης σε νέα πεδία κερδών.

 

 

Η υπόθεση μπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν στο παιχνίδι αρχίζουν να φαίνονται πρώτα το όνομα του συντρόφου της Λίνε και μετά το ίδιο το αμάξι της στον τόπο του εγκλήματος. Ο Βίστιν νιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω του και αποφασίζει να λύσει πάση θυσία το μυστήριο των πτωμάτων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ποιος σκότωσε τον άντρα στο εξοχικό του διάσημου tv star; Γιατί ψοφάνε τα πουλιά; Τι μυστικά κρύβει ο Τόμι, που οδήγησαν τη Λίνε στην απόφασή της να ζήσει μακριά του για λίγο; Τι συνδέει τη Νορβηγία με τη Λιθουανία; Ερωτήματα που περιμένουν τον αναγνώστη να τα λύσει!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 3
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
14
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
14
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
3
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα