Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Χάρτινες μνήμες
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-10-2020 11:55
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-07-2018 19:05
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-04-2018 16:52
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-06-2017 13:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-04-2017 10:28
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Λίτσα Κοντογιάννη

Χάρτινες μνήμες, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες, με μια συγκεκριμένη να ταράζει τη ρουτίνα της ηρωίδας του βιβλίου, να εγκαταλείπει την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή της, την γεμάτη ωστόσο κρυμμένα μυστικά, και μέσα από αυτή την αναζήτησή της, θα αποκαλυφθούν ένα προς ένα για να επέλθει η λύτρωση για όλους.

Μια γραφή, έντονα συναισθηματική, στρωτή, και με μια αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, με τη μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη.

Η εναλλαγές χρόνου απόλυτα ισορροπημένες, έτσι ώστε ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται απολύτως τους λόγους που προβαίνει στις όποιες ενέργειές της.

Λόγω του θέματος του βιβλίου, που αφορούν τα δράματα που εκτυλίσσονται πίσω από τις εφτασφράγιστες, βαριές πόρτες κάποιων ιδρυμάτων, όπου κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής, και με τις αναλύσεις του συγγραφέα σε πολλά σημεία, που ενδεχομένως μπορεί να κουράσουν γιατί γίνεται υπέρ-αναλυτικός, διαβάζεται άνετα, με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, όπου επέρχεται η κορύφωση.

Διαβάστε το ….. γιατί όταν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με το παρελθόν, έρχεται η στιγμή στη ζωή μας να βάλουμε τάξη σε αυτό, να δούμε κατάματα ό,τι μας τρόμαξε, ό,τι μας λύπησε και ό,τι μας έκανε χίλια κομμάτια, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε ακριβοδίκαιοι, έτσι ώστε να επέλθει η λύτρωση. Έτσι μόνο θα μείνει το παρελθόν στη λήθη του.

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-02-2017 22:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ο Χρήστος Φλουρής με το βιβλίο του '' Χάρτινες μνήμες '' φτιάχνει το οδοιπορικό μιας γυναίκας που χρόνια πάλευε να αποσείσει από μέσα της μνήμες οδυνηρές. Που χρόνια πάλευε να τις σκεπάσει, και να σβήσει έτσι τα χνάρια τους από την ψυχή της.Χρειάστηκε το χάρτινο αποτύπωμά τους, κάποια στιγμή – από εκείνες που ποτέ δεν διαφεντεύουμε - για να ξεκινήσει το δρόμο της επιστροφής στο παρελθόν και το αργό ξεκαθάρισμα των όσων την βάρυναν.Η Χαρά μετά από μια παρόρμηση, και όχι ειλημμένη απόφαση, φεύγει για να αναζητήσει πίσω τη ζωή της. Να τη διεκδικήσει. Να πάρει πίσω ό,τι στερήθηκε. Να τιμωρήσει ; Ίσως. Να εκδικηθεί ; Ίσως.Η κάθαρση έρχεται. Με ποιόν τρόπο ; Θα το δείτε διαβάζοντας το βιβλίο.

Ο συγγραφέας αρχίζει την ιστορία του με μια ''φαινομενικά '' ήρεμη περιγραφή μιας συνηθισμένης και τυπικής ημέρας της ηρωίδας του. Μέσα σε τρεις μόνο σελίδες που δείχνουν απλές, αλλά δεν είναι , σκιαγραφεί το πορτρέτο της.Ένα πορτρέτο που το κοιτάς από κοντά και βλέπεις όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες του ψυχικού κόσμου ενός ανθρώπου, έτσι όπως βγαίνουν από την καθημερινή συμπεριφορά του.Μικρές λέξεις, μικρές φράσεις δοσμένες εδώ και εκεί, που αν τις προσέξεις, σου δίνουν το βήμα για να προχωρήσεις και να βρεις την απάντησή τους πιο κάτω, εκεί που μέσα από τις '' Χάρτινες μνήμες '' η ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά.

Με τριτοπρόσωπη αναδρομική αφήγηση στην αρχή του βιβλίου ο αναγνώστης έρχεται σε άμεση επαφή με το παρελθόν της ηρωίδας . Μαθαίνει από αυτό, όσα χρειάζεται να μάθει, για να μπορέσει να ακολουθήσει το συγγραφέα στην αφήγηση με εσωτερική εστίαση της ηρωίδας του στο παρόν.Ο συγγραφέας δεν αποστασιοποιείται μένοντας μακριά, αλλά ακολουθεί την ηρωίδα του αναλύοντας και εμβαθύνοντας τα συναισθήματά της.Στηρίζει τα γεγονότα που οδηγούν την ηρωίδα του σε αποκαλύψεις και δεν τα αφήνει στιγμή να αιωρούνται.

Με απλή, κατανοητή και περιγραφική, εκεί που χρειάζεται γραφή, ο Χρήστος Φλουρής μας δίνει ένα πολύ καλό μυθιστόρημα.Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συναίσθημα, χωρίς κορώνες μελοδραματισμού – αν και θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεφύγει - αλλά και γεμάτο μεθυστικές μυρωδιές από φασκόμηλο, φλισκούνι και λαδανιές .

Η συμβουλή μου είναι η ίδια για όλα τα βιβλία που με κράτησαν. Διαβάστε αργά, παίρνοντας νοήματα από κάθε λέξη.

Δυνατά σημεία.

1.Πολύ καλή γραφή.

2. Αποφυγή μελοδραματικών τόνων, αν και η ιστορία το επέτρεπε.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
10
Το θέλουν
3
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
9
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα