Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το τελευταίο μαργαριτάρι
Βιβλίο Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-03-2019 20:24
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  


 

 

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα εποχής. Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1800 και μας μεταφέρει από την Αγγλία και την Σκωτία μέχρι και την Αμερική.

Είναι η ιστορία του τελευταίου σπάνιου μαργαριταριού, που βρέθηκε στην Σκωτία και ονομάστηκε Αρχόντισσα, από τον πατέρα του νεαρού τότε Τζεμ Μπέιλι , που τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει είναι με αυτό ως εφόδιο ο γιος του να σπουδάσει και να έχει μια καλύτερη τύχη από αυτόν. Το μαργαριτάρι όμως χάνεται από την κατοχή του γιατί αγοράζεται με ύπουλο τρόπο από έναν απατεώνα. Ο Τζεμ αποφασίζει να ψάξει να τον βρει και να το πάρει πίσω.

Την ίδια εποχή στο Γιόρκ της Αγγλίας, η Μαργκαρέτα Κοστέλο η μεγαλύτερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας , βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα για να βοηθήσει την οικογένεια της να επιβιώσει. Βρίσκει μια εργασία χάρη στα λεπτά και μακριά της δάχτυλα, ως κεντήστρα μαργαριταριών σε ένα κοσμηματοπωλείο. Η τέχνη αυτή θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και την οδηγεί σε μια διαφορετική ζωή.

Το τελευταίο μαργαριτάρι είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον σεβασμό , την αγάπη την αφοσίωση στην οικογένεια. Για τον σκληρό αγώνα της καθημερινότητας και την προσπάθεια των ανθρώπων να επιτύχουν τους στόχους τους στην ζωή. Για τις θυσίες που χρειάζεται να κάνουμε για αυτούς που αγαπάμε και θέλουμε το καλό τους. Μιλάει για τα όνειρα που κάνουμε και δεν πρέπει να τα προσπερνάμε , όπως επίσης και για τα πάθη μας και που μπορεί να μας οδηγήσουν αυτά. Ένα βιβλίο ύμνος για την θέληση του ανθρώπου.

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-12-2018 10:57
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-02-2018 06:19
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-11-2017 09:00
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  


Ένα υπέροχο μυθιστόρημα εποχής. Μια ιστορία δυο ξεχωριστών, τίμιων και δυνατών ανθρώπων που πάλεψαν και βγήκαν απο τη φτώχεια και την ανέχεια και κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, να πετύχουν τους στόχους τους και να βοηθήσουν και τους αγαπημένους τους.

Ο Τζέμ Μπέιλι, απο το Πέρθσερ της Σκοτίας, μοναχογιός του Σαμ, αδιαμφισβήτητου βασιλιά των κυνηγών μαργαριταριών, λατρεύει να παρακολουθεί τον πατέρα του να ψάχνει στην όχθη του ποταμού για πέρλες.

  Μαζί  έχουν την τύχη να βρούν ένα υπέροχο μεγάλο μαργαριτάρι, το τελευταίο όμως, αφού μετά απο αυτό ο Σαμ θα πεθάνει. Αυτό το μαργαριτάρι θα πέσει σε λόθος χέρια και ο Τζέμ θα βάλει στόχο να το πάρει πίσω...

Η Γκρέτα που μένει στη Β.Αγγλία, στο Γιόρκ, με την μητέρα της και τα δυο της αδέλφια, την Κίτι και τον Τομ, ζουν φτωχικά δουλεύοντας σκληρά για το καθημερινό τους φαγητό.

Με μόνα προσόντα τα υπέροχα μακριά δάχτυλά της,  με δουλειά, πίστη, πείσμα  αλλά και τύχη καταφέρνει να γίνει κεντίστρα μαργαριταριών. Μια τέχνη που θα της χαρίσει μια καλύτερη ζωή, την ευκαιρία να προσφέρει  σ’ αυτήν και την οικογένειά της όσα στερήθηκαν και τέλος  να παντρευτεί, έστω και χωρίς έρωτα, τον Εμπενίζερ Σλίνγκερ, έμπορο μαργαριταριών που διατηρεί κατάστημα με κοσμήματα.

Μετά απο μερικά χρόνια, αυτοί οι δυο άνθρωποι θα συναντηθούν τυχαία σε μια άλλη ήπειρο, πλάι σε ένα άλλο ποτάμι, κουβαλώντας ο καθένας την ιστορία του....

Η εξαιρετική και λιτή γραφή, η έντονη πλοκή και τα γεγονότα που έζησαν οι ήρωες, οι ζωντανοί χαρακτήρες, οι υπέροχες περιγραφές, τα γεμάτα ανθρωπιά και ένταση  συναισθήματα όσων έπαιξαν το ρόλο τους στην ιστορία αυτή, με μάγεψαν και με ταξίδεψαν σε δυο ηπείρους και στον μυστικό κόσμο των μαργαριταριών. Υπέροχο ταξίδι....το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
9
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα