Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πληγωμένοι άγγελοι
Βιβλίο Σκοτσέζικη πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Λογοτεχνία τρόμου >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-03-2021 13:13
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  Επαναλαμβανόμενο, Προβλέψιμο
Σκληρό και δουλεμένη πλοκή, αλλα πολλά κλισέ του είδους. Θυμίζει πολλούς συγγραφείς.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-02-2019 16:34
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
«Ήταν αλήθεια; Ήταν ξύπνιος ή τα ονειρευόταν όλα; Άκουγε μια χορωδία να ψάλλει το Πιστεύω εις έναν Θεό, από τη λειτουργία του Μότσαρτ σε ντο ματζόρε, οπότε μάλλον είχε αποκοιμηθεί στην εκκλησία. Μα δεν θα ήταν γυμνός στην εκκλησία, όμως. Εκτός εάν κοιμόταν. Ίσως είχε πεθάνει…Ίσως συνέβαιναν και τα δύο – να ήταν νεκρός και να ονειρευόταν. Ονειρεύονται οι νεκροί; Γινόταν αυτό;»


Πρωτιά ανάγνωσης για τον Graham Masterton. Δεν ξέρω αν ξεκίνησα σωστά καθώς γνωρίζω πως είναι κυρίως συγγραφέας βιβλίων τρόμου όπως «Ο Παρίας», «Ο άρχοντας του ψεύδους», «Το Μανιτού», «Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται» και άλλα πολλά αφού είναι πολυγραφότατος. «Οι πληγωμένοι άγγελοι» ανήκουν στα βιβλία της αστυνομικής του σειράς με ηρωίδα την Κέιτ Μαγκουάιρ και οι ιστορίες τους εκτυλίσσονται στο Κορκ της Ιρλανδίας. Και επειδή έχω κι έναν ψυχαναγκασμό, ας το πούμε έτσι, θέλω να διαβάσω και την πρώτη ιστορία της αστυνόμου Κέιτ στο βιβλίο «Τρομερή ομορφιά» περιμένοντας να βγει η συνέχεια. Οι υποθέσεις είναι αυτοτελείς αλλά χρειάζεται να διαβαστούν με τη σειρά για να δούμε την εξέλιξη των ηρώων στις προσωπικές τους στιγμές.

Η αστυνόμος Κέιτ Μαγκουάιρ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη συγκάλυψη ενός φοβερού μυστικού όταν θα ανακαλυφθεί το πτώμα ενός ιερέα να επιπλέει στον ποταμό Μπλακγουότερ. Τα χέρια του και τα πόδια του είναι δεμένα, έχει στραγγαλιστεί αλλά το χειρότερο είναι ότι έχει επίσης ευνουχιστεί. Η υπόθεση ταράζει την μικρή κοινωνία του Κορκ της Ιρλανδίας που αρχίζει να ψιθυρίζει κάποια παλιά κουτσομπολιά περί κακοποίησης νεαρών αγοριών από κληρικούς. Ανώτερα στελέχη του κλήρου θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν την Κέιτ και την ομάδα της ώστε να διατηρηθεί το σκοτάδι που καλύπτει τα αίτια της δολοφονίας. Όταν όμως ένας δεύτερος ιερέας βρεθεί νεκρός με τον ίδιο φρικιαστικό τρόπο κάτω από το ράσο του το μυστικό που θέλουν να θάψουν θα έρθει στην επιφάνεια με ολέθριες συνέπειες για όλους.

Ο Masterton επιλέγει να ασχοληθεί με ένα θέμα που ίσως να το χαρακτηρίζαμε ταμπού στις μέρες μας. Ένα θέμα που αφορά ιερείς και την εικόνα τους που πρέπει να παραμένει ατσαλάκωτη στα μάτια του κόσμου. Πόσες φορές ακούγονται διάφορες ασχήμιες που συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας αλλά συγκαλύπτονται ακριβώς για να μη χαλάσει η μόστρα, να μην έρθουν στην επιφάνεια αμαρτωλά μυστικά των ανθρώπων που υπηρετούν τον Θεό. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει αλλά σιωπούμε. Τα θάβουμε στο πηγάδι της λήθης και κοιταζόμαστε συνωμοτικά μεταξύ μας κατεβάζοντας αστραπιαία το βλέμμα μας από τύψεις.

Ο Graham Masterton δεν χαρίζεται καθόλου στα μάτια του αναγνωστικού κοινού. Η γραφή του είναι ωμή, με πολύ κυνισμό, κοφτή, γλαφυρή και με αρκετές δόσεις χιούμορ ειδικά στους διαλόγους των ηρώων. Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών με τη γρήγορη εναλλαγή των κεφαλαίων, την σταθερά αυξανόμενη αγωνία καθώς γυρίζουμε τις σελίδες αλλά και με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των βασανισμών που υπόκεινται οι ιερείς στα χέρια του δολοφόνου τους.

Οι σκηνές που αναπαριστά ο Masterton στα βιβλία του είναι εξαιρετικά γραφικές μέσα από την διαρκή κινητικότητα της πλοκής του ζωντανεύοντας σκληρές εικόνες στα μάτια των αναγνωστών. Το ατμοσφαιρικό σκηνικό του Ιρλανδικού τοπίου μαζί με τους λιγοστούς ιδιωματισμούς που χρησιμοποιούνται από τον συγγραφέα προσδίδει πολλά θετικά στοιχεία στη ρεαλιστικότητα τόσο των χαρακτήρων όσο και της ιστορίας του. Παρόλα αυτά δεν λείπει εκείνο το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Εκείνος ο υπόγειος τρόμος που φωλιάζει μέσα στο μυαλό μας καθώς διαβάζουμε τα κείμενα του.

Ένα καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ με κλιμακούμενη πλοκή για αναγνώστες που δεν λυγίζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτικές, καταστροφικές και απεχθείς σκηνές ωμής βίας βουτηγμένες στο αίμα. Ο αέρας που αναδίδουν οι λέξεις του περικλείει το φόβο που πάλλεται μέσα στις φλέβες μας όταν βρισκόμαστε αμυνόμενοι απέναντι στο σατανικό βλέμμα ενός ανθρώπου που διψά για εκδίκηση. Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι που διεισδύει βαθιά στους συντηρητικούς κόλπους της εκκλησίας αποκαλύπτοντας πως κανένας μας δεν είναι αναμάρτητος. Ένα μυθιστόρημα που γραπώνει από το γιακά τους αναγνώστες και τους ταρακουνά άγρια από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-01-2018 23:02
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-12-2017 22:03
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ευχάριστο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
7
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα