Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Φον ο φοβερός
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-01-2019 18:43
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό
Κατά  
Ένα βιβλίο που μιλά για τους φόβους που μπορεί να έχουν τα παιδιά, αλλά και εμείς οι μεγάλοι. Ή μάλλον καλύτερα ένα βιβλίο που ο ίδιος ο φόβος μιλά για όλα αυτά που εμείς δημιουργούμε με το κεφάλι μας…

Κι έτσι ξαφνικά φυτρώνει ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους του Φον. Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα. Κι αυτό γιατί ο Γιάννης τη δημιούργησε. Και ξαφνικά ο Νίκος δημιουργεί άλλη μορφή στον φόβο… Και πάει λέγοντας. Ο Φον αλλάζει συνέχει μορφή!

Γιατί όπως μας λέει και ο ίδιος: «Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή. Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.

Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα. Το ξέρεις. Φον».

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που θα βοηθήσει το μικρό αναγνώστη να κατανοήσει την έννοια του φόβου, να έρθει αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του και να μπορέσει ο ίδιος να δώσει λύσει σ’ αυτά που του δημιουργούν τις φοβίες, αλλά και τις συνέπειες που αυτές δημιουργούν στη ζωή του.

«Ο Φον ο Φοβερός» της Γιώτας Αλεξάνδρου, σε εικόνες Αιμιλίας Κονταίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδότικη, όχι για να τρομάξει, αλλά για να καθησυχάσει, να δώσει λύσεις, να ηρεμίσει, και στο τέλος να νιώσει τόσο δυνατός μπροστά στον «Φον» που και ο ίδιος θα σε φοβηθεί!

Συνοδεύεται από QR Code που αν σαρωθεί από κινητό ή tablet μπορείτε να απολαύσετε την αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα, με μουσική επιμέλεια των Δέσποινα Σαλκιτζόγλου και Ειρήνη Μουσάδη.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
31-01-2018 08:02
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ποιος είναι ο Φον Φόβος ο Φοβερός και γιατί διαφεντεύει την παιδική φαντασία; Ποια είναι τα τερατόμορφα μυστικά του και πώς συντροφεύει τα παιδιά από κάθε  μεριά του πλανήτη; Γιατί του αρέσει να ενοχλεί μικρά και αθώα πλασματάκια; Πώς μπορεί κάποιος να τον νικήσει;

Η κυρία Γιώτα Αλεξάνδρου με σύντομες και μεστές προτάσεις, σε πεζό και ποιητικό λόγο, φτιάχνει το περιβάλλον του Φον του Φοβερού και το συστήνει στους μικρούς αναγνώστες, όχι για να τους τρομάξει αλλά για να τους δείξει με σωστό τρόπο και χαριτωμένα παραδείγματα τις συνέπειες του φόβου αλλά και τι είναι αυτό το συναίσθημα στην πραγματικότητα, ώστε να το σβήσουν από τη ζωή τους και να γυρίσουν ανέμελα στο παιχνίδι τους και στη σχολική και οικογενειακή ζωή.

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει και δρα ο Φόβος είναι εικονογραφημένο από την κυρία Αιμιλία Κονταίου και είναι γεμάτο σουρεαλιστικές ζωγραφιές, όπου κυριαρχούν τα σκοτεινά χρώματα και αποτυπώνονται τα πιο περίεργα περιστατικά φόβου. Σταδιακά όμως κι όσο το παιδί γνωρίζεται περισσότερο με τον φόβο κι αρχίζει να νιώθει πως μπορεί να τον νικήσει, τότε τα χρώματα αλλάζουν και τα μικρά παιδιά που χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα βελτιώνουν τη ζωή τους.

Η επιλογή των χαρακτηριστικών παραδειγμάτων φόβου είναι έξυπνη και σωστή, μιας και αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα ενός παιδιού και μάλιστα αποτυπώνονται μικροί ήρωες από όλο τον κόσμο, ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης πως ο φόβος είναι ένα φαινόμενο που στοιχειώνει τις ζωές όλων κι όχι μόνο τη δική του. Ποιες είναι οι ποικιλίες φόβου λοιπόν και πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει κάποιος; Ποιο είναι το κοινό μυστικό για την κατατρόπωση αυτού του απαίσιου συναισθήματος;

 

Το παραμύθι συνοδεύεται από QR Code που αν σαρωθεί από κινητό ή tablet χαρίζει στο παιδί και τον γονιό του την αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα με μουσική υπόκρουση. Γνωρίστε λοιπόν άφοβα τον Φον τον Φοβερό και αγκαλιάστε τον χωρίς φόβο!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα