Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η απελευθέρωση
Βιβλίο Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  2
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-11-2020 21:57
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-11-2020 19:46
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  
Μεταπολεμικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Νάπολη και το Σορέντο κατά την περίοδο του 1945 και με μια Ιταλία που προσπαθεί να σηκωθεί και να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα με την βοήθεια των Αμερικανών και Βρεττανών στρατιωτικών όπως και η διάσωση διαφόρων κειμηλίων και έργων τέχνης.

Ίντριγκες,αγωνίες,μυστήριο,δράση (λίγο υποτονική βέβαια)καθώς επίσης ιστορίες αγάπης,απώλειας,πίστης,τιμωρίας.

Επισημαίνεται η αξιοθαύμαστη αγάπη για την οικογένεια ιδιαίτερα από την ηρωίδα Κατερίνα που κάνει τα πάντα για την αποκατάσταση του ονόματος της.Βέβαια στον αντίποδα υπάρχει και η αδιαφορία ή η διαστρεβλωμένη αγάπη κάποιων μελών όχι απαραίτητα της ίδιας οικογένειας.

Ενδιαφέρουσα αφήγηση που ρέει εύκολα αν και οι πολλές λεπτομέρειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν,συναρπαστικές τοποθεσίες και άψογες σκηνές ειδικά οι περιγραφικές που απεικονίζουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου όπως πείνα,φτώχεια,δυστυχία,δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και άλλα.

Ξεχώρησα τον χαρακτήρα της Κατερίνας με τον δυναμισμό,την επιμονή και την τόλμη της.Βέβαια υπάρχουν και χαρακτήρες χωρίς βάθος.

Απελεύθερωση και από τον ζυγό αλλά και σαν γενική έννοια τόσο των υποδουλομένων όσων και των ανθρώπινων ψυχών.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-10-2018 00:32
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Όταν η Κατερίνα Λομπάρντι είναι δέκα χρονών και ο μικρός αδερφός της Λούκα μόλις λίγων μηνών, η μητέρα τους τους εγκαταλείπει. Άφησε το σύζυγο της και τα δυο τους παιδιά, για έναν άλλο άντρα. Έντεκα χρόνια μετά, το 1945 στην μεταπολεμική Ιταλία, Αμερικανικά και Βρετανικά στρατεύματα βρίσκονται στην χώρα για να την βοηθήσουν να σταθεί πάλι στα πόδια της και να αντιμετωπίσει το μέλλον, ενώ οι Ιταλοί αγωνίζονται να επιβιώσουν με τον όποιο τρόπο.Η Κατερίνα ζει με τον αδερφό της και τον τυφλό παππού τους , στο Σορέντο, ο πατέρας της κατά την διάρκεια του πολέμου έχει χάσει την ζωή του όταν βομβαρδίστηκε το εργαστήριο του. Προσπαθεί και η ίδια να σταθεί στα πόδια της, αγωνίζεται για να προστατέψει την οικογένεια της και να τους κρατήσει μακριά από την πείνα και την ανέχεια. Έχοντας μάθει την τέχνη της μαρκετερί από τον πατέρα της, φτιάχνει μουσικά κουτιά και τα πουλάει στους δρόμους της Νάπολι για να εξασφαλίσει τροφή για κείνη και την οικογένεια της. Ένα πρωινό, η απροσδόκητη ανάμειξη δυο στρατιωτών στην ζωή της Κατερίνα, βγάζει στην επιφάνεια μια ιστορία που εμπλέκεται το όνομα του πατέρα της ως προδότη της χώρας και την ίδια να αγωνίζεται να καθαρίσει το όνομα του πατέρα της, το όνομα της οικογένειας της.Προσπαθώντας να αποδείξει την τιμιότητα του πατέρα της, βγαίνουν στο φως επικίνδυνα μυστικά , πράγματα που την κάνουν και αμφισβητεί, αρνιέται με σθένος να πιστέψει τα γεγονότα και βάζει σε κίνδυνο την ζωή της καθώς και την ζωή του μικρού Λούκα. Μήπως ο Αμερικανός Τζέικ λέει την αλήθεια; Είναι φίλος που προσπαθεί να την βοηθήσει ή ένας ακόμη εχθρός; Τα μυστικά της οικογένειας που αποκαλύπτονται θα είναι η πτώση της, ή θα βρει τις απαντήσεις που γυρεύει , για να βρει την ειρήνη;Η Kate Furnivall έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό γυναικείο χαρακτήρα στο πρόσωπο της Κατερίνα, μια γυναίκα θαρραλέα, με μεγάλη πίστη και αγάπη στην οικογένεια που αγωνίζεται για την επιβίωση της μέσα σε μια κατεστραμμένη πόλη ….Ένα βιβλίο πολυεπίπεδο που μιλάει για την αγάπη της οικογένειας, την εκδίκηση και τους φόνους τιμής, τον ρόλο της μητέρας, τις σπασμένες σχέσεις, την απάτη και την διαφθορά ακόμα και μέσω πολέμου.Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο, είναι γεμάτο δράση και μυστήριο, μια ιστορία αγάπης και απώλειας στα χρόνια του πολέμου αλλά και εμπιστοσύνης και ελπίδας!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-08-2018 09:44
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
5
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
5
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα