Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ανα-κατευθύνσεις
Ποίηματα
Βιβλίο Νεοελληνική ποίηση >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-11-2019 21:54
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Λίτσα Κοντογιάννη

Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι σαν τη κυρία Αρβανίτη και παρουσιάζουν το πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας σε όλη του την διάσταση χωρίς μασημένα λόγια. Αρκετά τολμηρό το εγχείρημά της, για θέματα που όσα δύσκολα ή πιο εύκολα κι αν είναι, πολλοί δεν θέλουν ούτε να τα σκέπτονται. Και χαίρομαι προσωπικά πολύ, που δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για όσα συμβαίνουν.

Το πρόβλημα είναι, όχι να τα λέμε, το πρόβλημα είναι να μπορεί κανείς να τα δει, να τα ανακαλύψει εκεί που τα κρύβουν σαν ανεπιθύμητη δύναμη. Αυτό ακριβώς προσπαθεί με τα ποιήματά της. Την ενδυνάμωση της αφύπνισης σχετικά με τα παράλογα που ζούμε, πως μας μεγαλώνουν και μας γαλουχούν μέσα σε ένα κράτος για να συμπλέουμε με τα συμφέροντα της εξουσίας και όχι τα δικά μας, και να μη το καταλαβαίνουμε κι όλας..., να μιλάει σχετικά με την ελευθερία, την δημοκρατία που έχουμε ή δεν έχουμε, πως η παραπληροφόρηση μας εκπαιδεύει να στρέφουμε αλλού το βλέμμα, μακριά από την αλήθεια , πως πλαστογραφείται ο ένοχος που γεννάει τα βάσανά μας και αυτοί με έναν λαό σε σύγχυση να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

 Όπως λέει και η ίδια σε ένα της ποίημα...ζούμε σε θέατρο του παραλόγου την τρέλα της λογικής των δυνατών και δεν ξέρουμε να πούμε σε όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε, πού σταματάει το θέατρο και που η αληθινή ζωή......Και ειλικρινά πως να μη μιλάμε για όσα οι άλλοι τολμούν και κάνουν!

Τα ποιήματά της με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και ο απώτερος προορισμός της είναι στη τελική η αφύπνιση όλων, με στόχο να βγούμε από τα προσωπικά μας και κοινωνικά μας αδιέξοδα και όχι απλά να προσθέσει άλλη μία "έκδοση" ποιημάτων ανάμεσα στις πολλές άλλες. Πιστεύω ότι αν τα διαβάσει κάποιος μέχρι το τέλος θα του αρέσουν και θα καταλάβει τι εννοεί η κυρία Αρβανίτη
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα