Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Οι θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους
Βιβλίο Μυθολογία, Ελληνική - Βιβλία για παιδιά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-10-2019 12:45
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Αγαπημένο και πολυδιαβασμένο θέμα αυτό των Θεών του Ολύμπου… Από πολύ μικρή ηλικία ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με τις υπερδυνάμεις και τα καμώματα των Θεών… Κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν μύθο χάνεσαι στη μαγεία του… Ταξιδεύεις και χάνεσαι σε ένα κόσμο που πολλοί θα ήθελαν να ζουν…

Το βιβλίο «Οι θεοί του Ολύμπου και η γέννηση» της Λεύκης Σαραντινού, σε εικόνες του Νίκου Γιαννόπουλου που κυκλοφορεί  από τις Εκδόσεις Γράφημα, αποτελεί τον πρώτο τόμο μίας πλήρους  σειράς αρχαιοελληνικής μυθολογίας με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση.

Ποιοι είναι τελικά οι περίφημοι Θεοί του Ολύμπου και πώς γεννήθηκαν; Ποια είναι τα σύμβολά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους; Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Ησίοδο; Δεκατέσσερεις Ολύμπιοι Θεοί, αλλά και η ίδια η Γη, μας συστήνονται αυτοπροσώπως και μας μιλούν για τον εαυτό τους και για τις απαρχές του κόσμου σύμφωνα με την  αρχαιοελληνική μυθολογία.

Η Λεύκη Σαραντινού, γράφει 14 μικρές ιστορίες, και μας συστήνει έναν έναν τους Θεούς του Ολύμπου. Ποιοι είναι, και πως βρέθηκαν εκεί; Τι συμβολίζουν, και τι κάνουν. Ένα ευχάριστο βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από κάθε ηλικία, καθώς το κείμενο δεν κουράζει, οι πληροφορίες σύντομες και περιεκτικές, λεξιλόγιο απλό χωρίς να είναι παιδαριώδη.

Η εικονογράφηση, σε ταξιδεύει σε ένα άλλο κόσμο… Σε αυτόν που οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την δύναμη των Θεών, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και των δυνάμεών τους.  Και όπως χαρακτηρίστηκα ο Νίκος Γιαννόπουλος λέει: «Γιγάντιοι θεοί που κράδαιναν αστραπές και φουρτούνιαζαν τη θάλασσα, τέρατα μυθικά που σε κάθε άκουσμα τους γουρλώναμε τα μάτια και ήρωες ατρόμητοι που όργωναν ψηλά βουνά, ωκεανούς ακόμα τον κόσμο των νεκρών! Χίλια δύο πλάσματα, θεότητες και στοιχεία της φύσης. Όλα είχαν ένα πρόσωπο, και μια ιστορία να μας πουν.» Αυτός με τα χρώματά ζωντάνεψε όλη αυτή τη μαγεία…
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
19-12-2018 12:45
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
2
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
2
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα