Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Άγριες ανεμώνες
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

Σαφώς, κάτι εντελώς διαφορετικό!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-02-2020 20:20
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Αρκετά καλό, ξεφεύγει δικαιωματικά από τα μέτρια πλαίσια, μέσα στα οποίο κατατάσσω την πλειοψηφία αυτών που καταπιάνονται με το αισθηματικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα, καθώς το εμπλουτίζουν πάντα με τόσο δράμα και μιζέρια, που στο τέλος αποτελεί εξουθενωτική προσπάθεια το να τελειώσεις το βιβλίο. Πολλά από αυτά, τα έχω αφήσει στην άκρη πριν το τέλος, καθώς δεν ήθελα πλέον να μάθω τι άλλο μπορεί να πάθουν οι ήρωες, πριν το δεδομένο happy end.

Το συγκεκριμένο δεν θα το χαρακτήριζα αυστηρά αισθηματικό. Άγριο και σκληρό, αν κι έντονα φορτισμένο και διαπνεόμενο από κρυμμένα και καταπιεσμένα συναισθήματα, εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό στοιχεία αστυνομικού μυστηρίου και σκοτεινού μεταφυσικού θρίλερ.

Οι ήρωες, τόσο κοντινοί και μακρινοί ταυτόχρονα, μα πάντα οικείοι, άλλες φορές μ' έκαναν να θέλω να τους ανοίξω τα μάτια για να δούνε το προφανές κι άλλες να τους ζητήσω να μου εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο συμπεριφέρονται με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Συμπληρωματικά, ως άλλο ένα θετικό στοιχείο, να προσθέσω τις εκτενείς αναλύσεις των χαρακτήρων, καθώς και τη σύνθετη σκέψη, συνδυασμένα όμως με ζωντανό κι απλό λόγο, απίστευτες εικόνες, ιδιόρρυθμο χιούμορ.

Προσεγμένη επιμέλεια, όμορφο εξώφυλλο που μαγνητίζει το μάτι, τίτλος που σε ταξιδεύει πριν ακόμη ανοίξεις τις σελίδες.

Μια καλή δουλειά, που σε κάνει ν' αναθεωρείς τις παγιωμένες απόψεις περί αισθηματικού μυθιστορήματος και να ελπίζεις σε μια φιλόδοξη και εξίσου συναρπαστική συνέχεια από τη συγγραφέα.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-09-2019 12:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-08-2019 22:59
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  

Ένα υπέροχο βιβλίο που σε κρατάει καθηλωμένο από την πρώτη κιόλας σελίδα. Ένταση, πάθος, αγωνία και μυστήριο σε μια απίστευτη πλοκή γεγονότων και συμπτώσεων. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο. Είναι ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Γεμάτο εικόνες, που εκτυλίσσονται μπροστά σου, γρήγορη, απρόβλεπτη κι ασυνήθιστη πλοκή, ανατρεπτικό τέλος, βατό λόγο. Θα ήθελα να υπάρχει και συνέχεια.


Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
25-08-2019 09:50
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-08-2019 16:49
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο
Κατά  
Απο μία φανταστική ιστορία μπαίνεις σε έναν αληθινό κόσμο. Μας μεταφέρει στο μέλλον για να δούμε το παρελθόν με αλλη οπτική. Μας δινει την ευκαιρία να βρούμε το νοημα της ζωής και να ζούμε το πάρον με μία αξιοπρέπεια και αγάπη. Είναι ενα βιβλίο πλούσιο σε περιγραφές και έχει βαθύτερο νόημα. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε κρατάει και να σε εκπλήζει μέχρι το τέλος. Εγώ δεν το διάβασα, άλλα το έζησα. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

<<Το άγριο κι αδάμαστο πάθος που έβγαζαν η κοπέλα και το άλογο μεταδόθηκε λαι σε εκείνον με έναν οριστικό και αμετακλητο τροπο... Η κοπέλα χωρίς να το έχει αντιληφθεί ...>>
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-08-2019 20:07
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-08-2019 23:34
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-07-2019 11:55
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει
Κατά  
Ενθουσιάστηκα με τις Άγριες Ανεμώνες. Ιστορία με πάρα πολύ “ζουμί”, πλοκή με πολλά παρακλάδια (και όλα ενδιαφέροντα) και οι κεντρικοί χαρακτήρες θαυμάσια ολοκληρωμένοι, σαν να τους ξέρει κανείς από καιρό. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν η δομή και ο λεπτομερής τρόπος με τον οποίο την επιμελήθηκε η συγγραφέας ούτως ώστε κάθε καινούρια αποκάλυψη να βοηθά στο χτίσιμο της ιστορίας, ποτέ πρόωρα, αλλά στη σωστή στιγμή για μέγιστο αντίκτυπο. Και η τελευταία αποκάλυψη ήρθε και έδεσε την όλη εικόνα πολύ αποτελεσματικά.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Μοναδικό!!!Σε καθηλώνει!!!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-07-2019 16:32
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Οι άγριες ανεμώνες είναι ένα μυθιστόρημα που υποκειμενικά δεν μοιάζει με κανένα άλλο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής....

Απ την αρχή και μέχρι να ''μπει'' ο αναγνώστης στην πλοκή κυριαρχεί το μυστήριο και το μεταφυσικό στοιχείο.Όταν ξεκινήσει η δράση,(το θέμα),είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις και οι σελίδες καλπάζουν.....

Υπάρχει τέτοια εξέλιξη που περίμενα πότε θα τελειώσει η μέρα για να ξαναπιάσω το βιβλίο!!

Το συγκαταλέγω ως ένα απ τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει!!

Θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη!!

Έυχομαι στην Evangelia Giannou να διαβάσουν το υπέροχο αυτό βιβλίο χιλιάδες άνθρωποι και να κυκλοφορήσει σύντομα και επόμενο!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-07-2019 18:12
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Απρόσμενα διαφορετικό
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-06-2019 12:47
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Όταν κράτησα στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο εντόπισα στο ράφι της βιβλιοθήκης κάποιας καλής φίλης, προβληματίστηκα. Τι άλλο, τι καινούργιο θα είχε να μας πει μία συγγραφέας πάνω στην αγάπη, τον έρωτα και τη ζωή, που να μην έχει ειπωθεί ήδη με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους;

Ένα βιαστικό ξεφύλλισμα και μερικές ματιές σε σκόρπιες φράσεις και διαλόγους, στάθηκαν αρκετά. Την επόμενη κιόλας μέρα, αγόρασα το δικό μου βιβλίο, το οποίο και τελείωσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η αλήθεια είναι πως δεν με άφηνε να το αφήσω από τα χέρια μου.

Η ιστορία του, παρόλο που πατά πάνω σε κλασικά και πολυφορεμένα μοτίβα (αγαπώ - δεν μ' αγαπούν), είναι δοσμένη εντελώς πρότυπα, κάνοντας το αρχέγονο αυτό μοτίβο να μοιάζει εντελώς καινούριο, σύγχρονο και υπερβατικό.

Η καταθλιπτική ηρωίδα, νιώθωντας αβάσταχτο το βάρος της κενής κι ανούσιας ζωής της, παίρνει την απόφαση να πεθάνει. Ο νεαρός και παράξενος δικηγόρος που τυχαία βρέθηκε πλάι της, αδυνατεί να την πείσει για το αντίθετο. Κι όταν το τέλος έρθει, ακόμη και κρατώντας στην αγκαλιά του το νεκρό σώμα της, αρνείται να δεχτεί το οριστικό κι αναπόφευκτο.

Κάπου εδώ τελειώνουν όλα, εύλογα θα σκεφτείτε.

Λάθος.

Είναι η στιγμή που όλα αρχίζουν να τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό, οι εξελίξεις συμβαίνουν ανεξάρτητα από τη θέληση των πρωταγωνιστών ή τη δική μας, το κάθε τι αποκτά άλλο χαρακτήρα και νόημα.

Οι χαρακτήρες των ηρώων, πλάθονται και διαμορφώνονται διαρκώς μπροστά μας, διαψεύδοντας τις εντυπώσεις μας και διασκεδάζοντας με το ξάφνιασμα που μας προκαλούν. Οι δεύτεροι χαρακτήρες είναι απολαυστικοί, ενδιαφέροντες, καθημερινοί, οικείοι.

Ο τόπος, αδιευκρίνιστος.

Ο χρόνος, άγνωστος κι αυτός.

Θα μπορούσε να είναι σύγχρονο, να έχει διαδραματιστεί πριν από μερικά χρόνια, ή να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Η απουσία διαδικτυακής τεχνολογίας και κινητών τηλεφώνων, στην αρχή σε γεμίζει με απορία, σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και στο τέλος καταλήγει να σε λυτρώνει με ανακουφιστικό τρόπο (τουλάχιστον εμάς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε διαφορετικά, χωρίς την κατοχή και τη γνώση των συγκεκριμένων εργαλείων).

Δύσκολα θα πιστέψει κανείς πως το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη δουλειά της συγγραφέως. Κατέχει καλά την τέχνη του απλού και ουσιώδη λόγου, της απρόβλεπτης πλοκής, της εναλλαγής των χρονικών ορίων, τη μαγική διεργασία σκέψης και ανάλυσης.

Το διάβασα και το προτείνω.

Μπορεί ν' αναγνωστεί εξίσου ευχάριστα και με αμείωτο ενδιαφέρον από αναγνωστικό κοινό κάθε φύλου και ηλικίας.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-04-2019 16:19
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Η 29χρονη Μέλια Μελικού, φθάνοντας στα όρια της κατάθλιψης - μετά από μια μεγάλη απογοήτευση - είναι γεμάτη οργή για όλους και για όλα. Κάτω από το βάρος της πίεσης που νιώθει, αποφασίζει να δώσει ένα τέλος σ΄ αυτήν την κατάσταση και σαν λύση βλέπει τη ''φυγή''.Έχοντας κόψει τους δεσμούς από τον κόσμο γύρω της, θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζει την ίδια ζωή, την άδεια, χωρίς κάποιο ενδιαφέρον.Κυνική, στεγνή πια από αισθήματα, προχωρά στην εκτέλεση του σχεδίου της. Προσπαθεί να διαγράψει το παρελθόν, να σβήσει ακόμη και τα αποτυπώματά του, εκείνα που έχουν μείνει πάνω σε φωτογραφίες και παράλληλα να τακτοποιήσει τα λιγοστά περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή της. Είναι δύσκολο, αλλά μπροστά της μόνο αυτός ο ορίζοντας ανοίγεται.«Τοκ τοκ, εδώ είμαστε κι εμείς. Όσο και να θες να μας ξεχάσεις, δε θα τα καταφέρεις. Είμαστε κομμάτι από σένα, είμαστε εσύ… Άνοιξε την τηλεόραση, είμαστε πίσω από το κουμπί, συνέχισε το βιβλίο που διαβάζεις, είμαστε ο σελιδοδείκτης που γράφεις τις φράσεις που σου αρέσουν περισσότερο, είμαστε το εξώφυλλο όταν αρχίζεις και το οπισθόφυλλο όταν τελειώνεις. Τοκ τοκ, άνοιξέ μας. Δεν μπορείς να μας αρνηθείς, δεν μπορείς να ξεφύγεις από μας…» Η ηρωίδα θέλει να αποποιηθεί το παρελθόν της και να διαγραφεί από προσώπου γης, όμως δεν μπορεί καν να φανταστεί με ποιον τρόπο η επιθυμία της αυτή γίνεται τελικά πραγματικότητα. Γιατί ... κατά κάποιον παράξενο τρόπο θα γίνει.Κοντά της, εντελώς τυχαία, βρίσκεται λίγο πριν την εκτέλεση της απόφασής της, ο δικηγόρος Αλέξης Μαυράκης. Στην αρχή για καθαρά νομικούς λόγους. Μετά όμως, κάτι έρχεται από το παρελθόν, τον ταρακουνά και βάζει σαν σκοπό της ζωής του τη ζωή της Μέλια.Θα είναι αρκετό αυτό ;Σκοτεινές δυνάμεις εμφανίζονται, νοσηρά συμφέροντα θίγονται και όλα αυτά φαντάζουν αποστασιοποιημένα από την ηρωίδα μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης. Γιατί θα έρθει εκείνη η στιγμή. Μέχρι τότε κάποιοι την κυνηγούν, κάποιοι θέλουν να την κάνουν δική τους.Θα το καταφέρουν ;Σε μια άλλη πλευρά της πόλης, στο νεκροταφείο, η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο δολοφονίες και με βεβηλωμένους τάφους ιερέων. Με τη βοήθεια του καθηγητή ανθρωπολογίας Οικονομίδη οδηγούνται σε άλλες σκοτεινές διαδρομές. Ένα αρχαίο κείμενο τους δείχνει μία κατεύθυνση. Υπάρχει … κάτι που έρχεται ;Το «Άγριες Άνεμώνες» είναι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, με πολλές ανατροπές μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία σελίδα, που ισορροπεί ανάμεσα στη σφαίρα του πραγματικού και του φανταστικού, με πινελιές υπερφυσικού στοιχείου που δεν φαντάζουν υπερβολικές γιατί αιτιολογούνται, άριστα, από τη συγγραφέα.Στο κείμενο συνυπάρχουν, καταμερισμένα σωστά, ο διάχυτος λυρισμός στα σημεία που επικρατεί το αισθηματικό κομμάτι και ο στακάτος λόγος στα σημεία όπου η περιπέτεια της ηρωίδας εντείνεται ή εκεί όπου … περνούμε σε μια άλλη σφαίρα!Τα flashback είναι δοσμένα έτσι ώστε να μην κουράζουν στην ανάγνωση, να μην μπερδεύουν τον αναγνώστη και οι ανατροπές που υπάρχουν, όπως προανέφερα, δίνουν μια άλλη διάσταση στο κείμενο. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, η πλοκή δυνατή και αυτό που κερδίζει τον αναγνώστη είναι η αμεσότητα του λόγου.Είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο με γρήγορη ροή, με κλιμακούμενη ένταση και ρυθμό και με πολύ καλή ανάλυση των χαρακτήρων των ηρώων.Σαν ευρηματικό και αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σύνδεση που επιχειρεί - με επιτυχία η συγγραφέας -ενός φθηνού διηγήματος – το διαβάζει ο Αλέξης Μαυρίδης, και παράλληλα το διαβάζουμε και εμείς – με την κυρίως ιστορία του μυθιστορήματος.Θα τονίσω και ένα άλλο σημείο : H κάλυψη που έχει ο αναγνώστης πάνω σε αναφορές για ιατρικές πράξεις ή απόρροιες ιατρικών πράξεων ή αναφορές σε χρήση εξωπραγματικών γεγονότων που απαιτούν ιατρική αιτιολόγηση, είναι πλήρης και απολύτως ακριβής! Η συγγραφέας κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο μ΄αυτό το βιβλίο και πιστεύω πως θα οι αναγνώστες αυτού του είδους της μυθιστορίας θα καλυφθούν απόλυτα!Θετικά στοιχεία :Αφηγηματική δεινότητα καλήΧρήση σωστού λόγουΑνατροπές που δίνουν μια άλλη μορφή στην ιστορίαΓρήγορη ροή του κειμένουΑνάλυση των χαρακτήρων καλή
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
7
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
5
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα