Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ευλογημένο ψέμα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-03-2020 20:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Πολύ ωραία ιστορία... Τελικά ένα ψέματακι μπορεί να φέρει στο τέλος την αγάπη!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-07-2019 13:21
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Λίτσα Κοντογιάννη

Μπορεί ένα ψέμα να είναι ευλογημένο; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια ευτυχία στηριγμένη σε σαθρά θεμέλια; Κάνει τη ζωή πιο εύκολη ή τη δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και τη κάνει ακόμα πιο δυσβάσταχτη;

Τα ερωτήματα πολλά και δύσκολα όπως και να τα θέσεις, οι απαντήσεις το ίδιο δύσκολες ή και περισσότερο.

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο και μια γραφή που έχει μεστώσει ακόμα περισσότερο, παραμένει όμως ουσιαστικά απλή, με ήρωες που έχουν σαν κίνητρο τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της καλοσύνης και άλλους που τα κίνητρά τους δεν είναι και τόσο αθώα.

Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, αλλά πλεγμένο με τα στοιχεία της μυθοπλασίας με αποτέλεσμα το αφήγημα να απογειώνεται.

Η ιστορία ακολουθεί μια πορεία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Ικαρία. Η πλοκή της έχει ανατροπές που δεν τις βάζει ο νους μας και στο τέλος επέρχεται η κάθαρση και αποκαλύπτονται τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτό το «ευλογημένο» ψέμα.

Μια αφήγηση που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ψυχογράφημα, μιας και η συγγραφέας καταφέρνει να μας δώσει με εξαιρετικό τρόπο και με λεπτομέρειες την ψυχοσύνθεση του κάθε χαρακτήρα, και μπορεί να μας ξεδιπλώνει πολύ πετυχημένα την ευτυχία αλλά και τη δυστυχία του κάθε ένα από αυτούς.

Μπορούμε να πούμε πως παράλληλα έχει και κοινωνικές προεκτάσεις μιας και αναφέρεται στη φιλανθρωπία, την ανθρώπινη αλληλεγγύη, την υιοθεσία, την πορνεία, την ομοφυλοφιλία, την οικογένεια και  καταφέρνει να μας γεμίσει με πολλά συναισθήματα όπως φόβο, συγκίνηση, θυμό, αλλά και αγάπη σε όλες της τις μορφές.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-05-2019 18:46
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ο Γιάννης από μικρός ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Στην πορεία της ζωής του όμως θα εγκαταλείψει το όνειρό του και θα γίνει ιερέας, κάτι που επίσης ήθελε. Για να μπορέσει να χειροτονηθεί θα κάνει έναν  γάμο που δεν ήθελε, αφού εκείνη που αγαπούσε εξαφανίζεται. Στην πορεία της ζωής του, άνθρωποι δικοί του και μη, παρεμβαίνουν για δικό τους όφελος κυρίως, στη ζωή του. Πώς θα έχει διαμορφωθεί η ζωή του Γιάννη με τα χρόνια και τί θα έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει; Πόσο τον έχουν επηρεάσει τα εμπόδια που βρέθηκαν στον δρόμο του; Πρώτη γνωριμία με την συγγραφέα και ήταν πολύ ωραίο βιβλίο.

 

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-02-2019 20:44
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
 Κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας ο Γιάννης, ένας χαρισματικός νέος, που από μικρός βρίσκεται κοντά στο Θεό, ακολουθώντας τις συμβουλές του παπά τους , να βρίσκεται σε αρμονία η ψυχή με το σαρκίο του. Μέχρι που μέσα του ξεσπά ένας πόλεμος για το δρόμο που θα ακολουθήσει στην ζωή του. Από μικρός επιθυμία του ήταν να γίνει ιερέας και να βοηθήσει με τον τρόπο του τους συνανθρώπους του, όμως κρυφός του πόθος να γίνει τραγουδιστής. Τι από τα δυο να διαλέξει;Ένα δίλημμα που η ίδια η μοίρα στο δύσκολο σταυροδρόμι της απόφασης, τον επιλέγει να γίνει ιερέας. Έχοντας χάσει με περίεργο τρόπο την αγάπη της ζωής του και με την απόφαση τελικά να ακολουθήσει την ιεροσύνη, κάνει ένα γάμο συμβιβασμού προκειμένου να χειροτονηθεί.Ένας διαφορετικός παπάς από αυτούς που γνωρίζουμε, στέκεται κοντά στο ποίμνιο του , με ένα τρόπο διαφορετικό, πιο τολμηρό, κοντά στις πίκρες, τις φουρτούνες τους αλλά και στις χαρές τους, καταφέρνει να αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους που τον υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια.Όταν ο δρόμος του θα τον οδηγήσει σε ένα Ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, και θα βρεθεί κοντά στα παιδιά, θα αγαπήσει ένα μικρό ορφανό τον Αυγερινό, όπως επίσης θα γοητευτεί και με την γνωριμία μια κοπέλας της Μαρίας. Η ανάγκη και των δύο να καλύψουν τα κενά της ψυχής τους , θα τους φέρει πιο κοντά. Ακόμα πιο κοντά θα τους φέρει η ίδια η μοίρα που έχει διαφορετικά σχέδια, από τους ανθρώπους…..Όταν ο παπα- Γιάννης χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, χάνοντας σχεδόν όλες του τις αναμνήσεις, βρίσκεται εκεί η Μαρία που με ένα « Ευλογημένο Ψέμα» τον στηρίζει. Όμως όταν μια επιλογή στηρίζεται στο ψέμα ευλογημένο ή μη, αργά ή γρήγορα οι περιστάσεις θα φέρουν στο φως την αλήθεια……. Και τότε οι καταστάσεις θα πάρουν μια διαφορετική τροπή….Γύρω από τον κεντρικό ήρωα τον Γιάννη κινούνται άνθρωποι που καθορίζουν με τον τρόπο τους την πορεία του αλλά και των άλλων ηρώων. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα αυτό της Μαρίας Παπαδάκη, που ξεχωρίζει με τον τρόπο που ξεδιπλώνεται η ιστορία καθώς και για τα μηνύματα που περνάει μέσα από την ροή της ιστορίας. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου, ο Γιάννης , η Μαρία, ή Αφροδίτη, ο Μανώλης, ο καθένας με τις πράξεις του καθορίζουν την ροή της ιστορίας και την εξέλιξη της. Ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του πηγάζει η δύναμη της πίστης και της αγάπης , η καλοσύνη και η κακία των ανθρώπων που πηγάζει από μέσα τους και φαίνεται και στις πράξεις τους. Ένα βιβλίο που θα το διαβάσετε και απλά θα το αγαπήσετε!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
6
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
6
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα