Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Φωτιά στο παρελθόν
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-11-2019 09:14
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-08-2019 14:58
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο
Κατά  
πολυ καλο 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-06-2019 02:33
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-02-2019 19:07
Η Γερακίνα Μπούρικα ξεχώρισε και εντυπωσίασε με την γραφή της, από το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχει ένα δικό της τρόπο να σε συνεπαίρνει η αφήγηση της. Η απίστευτη πλοκή των βιβλίων της, σε συνδυασμό με τους ξεχωριστούς συναρπαστικούς χαρακτήρες που δημιουργεί, μας εκπλήσσει και μας αγγίζει αναγνωστικά κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο.Τρίτο βιβλίο στη σειρά με τον τίτλο "ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ", ένας τίτλος που εναρμονίζεται απόλυτα με την υπόθεση του μυθιστορήματος, καθώς το δυνατό σαν φωτιά παρελθόν των πρωταγωνιστών του, τους ακολουθεί σε κάθε σελίδα του βιβλίου και γίνεται λάβα που απειλεί να κάψει τα πάντα στο πέρασμά της.Η εισαγωγή του βιβλίου μας βάζει κατευθείαν στον κόσμο της αριστοκρατίας και μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του 70 και στον γάμο της αδίστακτης Ισμήνης, με τον βιομήχανο Πέτρο Οικονόμου.Στη σκιά αυτού του γάμου η Αρετή, η καμαριέρα της Ισμήνης, μια γυναίκα που τόλμησε να αγαπήσει, ότι διεκδικούσε με τόσο σκοτεινό πάθος εκείνη.Η εκδίκηση δεν θα αργήσει να βρει τον στόχο της.Χρόνια αργότερα σε κάποιο νησί ο Φίλιππος με την Βασιλική, ζουν τα ξένοιαστα χρόνια της εφηβείας. Μαζί με τα όνειρα και τα σχέδια για το μέλλον τους, νιώθουν και τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα. Ωστόσο, όλα αυτά τα όνειρα μέσα σε μια στιγμή, συντρίβονται και γίνονται κομμάτια....Ο χρόνος παγώνει με την ξαφνική εξαφάνιση της Βασιλικής. Οι γενιές μπλέκονται, ο χρόνος πηγαινοέρχεται, από το παρελθόν "θαμμένα'' μυστικά αποκαλύπτονται και παράξενες συμπτώσεις συνδέουν τα πρόσωπα. Λόγια πύρινα ανασκαλεύουν την παλιά φωτιά και σαν αρχαία τραγωδία βρίσκουν διέξοδο να βγουν στο φως και μοιραία διεκδικούν δικαίωση.

"Την έθαψα με τα ίδια μου τα χέρια. Τύλιξα το κορμάκι της σ' ένα σεντόνι και την έθαψα στην πίσω αυλή. Κάτω από την λεμόνια μας "

 

Με αυτά τα λόγια ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά, μια τραγική ιστορία που σημαδεύει το πεπρωμένο των πρωταγωνιστών. Μοιραία τους φέρνει αντιμέτωπους με τους ξεχασμένους δαίμονες ενός χθες, που έρχεται απρόσμενα και αμείλικτα σαν τη Νέμεσι, για να κρίνει, να ενώσει τους κρίκους του παρελθόντος και να αποδώσει τιμωρία και δικαίωση μαζί, εξαγνίζοντας όλα τα κρίματα. "Ποια θα ήταν τα απομεινάρια της ζωής τους μόλις χανόταν ο καπνός από το παρελθόν που είχε πάρει ήδη φωτιά ;"

 

Ένα δυναμικό μυθιστόρημα που στις σελίδες του, μας επιφυλάσσει στιγμές αγωνίας, έντασης, μα και λύτρωσης. Η Γερακίνα Μπούρικα υφαίνει συναρπαστικούς χαρακτήρες και συνθέτει την ψυχοσύνθεση τους, δίνοντας βαρύτητα τόσο στους πρωταγωνιστές της ιστορίας της, όσο και στους δευτεραγωνιστές της, αναδεικνύοντας έτσι την ανθρώπινη ψυχή, μέσα από τις αναπόφευκτες αποφάσεις που θα καθορίσουν τις ζωές τους.Μια ιστορία που κυλάει σε γρήγορους ρυθμούς, ανάμεσα σε ζωντανούς χαρακτήρες, αιφνιδιαστικές ανατροπές, πληθώρα συναισθημάτων και σκηνές που περιγράφονται με δυνατές ρεαλιστικές εικόνες. Το ύφος της συγγραφέως γοητευτικό, γραφή λιτή, ιδιαίτερη και ανατρεπτική, που δεν επιτρέπει εύκολα τον αναγνώστη να ξεφύγει από τις σελίδες του βιβλίου, κρατώντας τον δέσμιο μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές που σε καθηλώνει με την κατάληξη του, που ως την τελευταία του λέξη φαντάζει απρόβλεπτη !
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-02-2019 10:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
10
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
8
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα