Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Γεια σου, κυρία Μουσική
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Ζήλου, Αριάδνη ()
Εικονογράφος: Βέλλιου, Έλλη ()
Εκδότης: Οσελότος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-564-694-3 Οσελότος 2018
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ16 - 40
Tο "Γεια Σου, Κυρία Μουσική" αποτελεί ένα εκπαιδευτικό αφήγημα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Με πρωταγωνιστές την Κυρία Μουσική, τα παιδιά και έναν αφηγητή, τον μαέστρο, το κείμενο μέσα από τη διαλογική του μορφή αποκτά σταδιακά ύφος διδακτικό, χτίζοντας παράλληλα μία σχέση συμπάθειας ανάμεσα στην εκκεντρική αυτή Κυρία και στα παιδιά.

Μέσα από τα πρώτα πέντε κεφάλαια της ιστορίας, η Κυρία Μουσική, μία ευφάνταστη όμορφη κοπέλα, συστήνεται στους μικρούς της φίλους κάνοντάς τους γνωστά τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της και το πώς είναι δομημένος ο κόσμος της - η χώρα της.

Έτσι, κάθε κεφάλαιο αντιστοιχεί σε μία από τις βασικές ιδιότητες του ήχου πρωτίστως και κατά συνέπεια της τέχνης των ήχων, δηλαδή της Μουσικής.

Τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι το ηχόχρωμα, η ένταση, η ταχύτητα, το τονικό ύψος, η διάρκεια και οι αξίες.

Έρχονται σε επαφή με μουσικούς όρους, τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων, διάφορα μουσικά είδη, για να ανακαλύψουν πως όλα αυτά στη σύνθεσή τους αποτελούν τον μαγικό κόσμο της Μουσικής.

Παρόλο που κάποιες στιγμές -όπως αναφέρουν τα ίδια τα παιδιά στο κείμενο- η Κυρία Μουσική γίνεται δυσνόητη, η διασκέδαση και η χαρά του τραγουδιού και της ομαδικής ορχήστρας κερδίζει τις καρδιές τους.

Έχοντας στο τέλος εκτιμήσει την αξία και τη σημασία της για μία αρμονική λειτουργία του κόσμου, όταν η Κυρία Μουσική κινδυνεύει, σπεύδουν να τη σώσουν γιατί πλέον γνωρίζουν πως χωρίς αυτήν:

Δεν μπορεί ο κόσμος να υπάρξει
Η Γη μας να γυρίζει, τον ήλιο να κοιτά
Το φεγγάρι να γεμίζει, να βρέχει, να χιονίζει
Ο κόσμος θα πάψει ν\' αγαπά.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα