Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ο Σιγανός...
Ένα σκιάχτρο με ψυχή!
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-03-2019 20:42
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό
Κατά  
Ο Σιγανός είναι ένα σκιάχτρο που ξεχνιέται διαβάζοντας ποιήματα από το βιβλίο που άφησε ο γιος του περιβολάρη πάνω στον φράχτη και ταξιδεύει με τις αφηγήσεις του σπουργίτη Ανέστη, του μοναδικού του φίλου. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που ο Σιγανός θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα γνωρίσει τον κόσμο πέρα από τον κάμπο από κοντά, αφήνοντας πίσω του το περιβόλι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! 

Η κυρία Ελένη Μπετεινάκη έγραψε μια τρυφερή ιστορία για ένα σκιάχτρο που θέλησε να φύγει από τον τόπο του, πληγωμένο από αδιαφορία, αχαριστία και αγνωμοσύνη. Του χαρίζει ένα όμορφο ταξίδι και το πλουτίζει με εμπειρίες ζωής και σημαντικές εικόνες ψυχής. Ταυτόχρονα όμως αναπαριστά τους κινδύνους που ενέχει αυτό, καταγράφοντας την αγωνία των λαχανικών, των καρπών και των φρούτων που βλέπουν, ολομόναχα πια και χωρίς προστάτη, τα κοράκια και τους αρουραίους να ετοιμάζουν επίθεση. Έτσι τα παιδιά από 4 ετών και πάνω που θα διαβάσουν αυτό το παραμύθι κατανοούν καλύτερα πως: το νόμισμα έχει δύο όψεις, αν απογοητευτείς από κάποιον η λύση δεν είναι η φυγή, είναι όμορφο και αποδεκτό να γεμίζουμε από όμορφες στιγμές και να κάνουμε σημαντικά βήματα αλλά πρέπει πάντα να κοιτάμε πίσω μας και να μη λησμονούμε. 

Η εικονογράφηση της κυρίας Αιμιλίας Κονταίου είναι γεμάτη χρώματα και πολύ ωραίες προοπτικές. Διαλέγει κάθε φορά και διαφορετικές οπτικές γωνίες για να ζωντανέψει την ιστορία ενώ η σκιαγράφηση των κατοίκων του περιβολιού που εγκατέλειψε το σκιάχτρο είναι διασκεδαστικά ανθρωπομορφική. Μου άρεσε επίσης που προτίμησε να αναπαραστήσει το άνευ λοιπών λεπτομερειών «Ανθολόγιο ποίησης» με το εξώφυλλο και τις εικόνες του ανθολογίου του δημοτικού που όλοι έχουμε αγκαλιάσει στα σχολικά μας χρόνια. 

Με απλές προτάσεις που καταγράφονται εν είδει στίχων, μικρές και σύντομες, με ρεαλιστικούς διαλόγους, με αχαλίνωτη φαντασία που ζωντανεύει λαχανικά και άλλα οικεία αντικείμενα η συγγραφέας περνάει εύληπτα μερικά από τα σημαντικότερα ηθικά διδάγματα που οφείλει ένα παιδί να γνωρίσει και να οικειοποιηθεί. Ο Σιγανός θα γίνει σίγουρα ο νέος φίλος των παιδιών!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα