Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Υβόννη, η ατίθαση αγελάδα των Άλπεων
Βιβλίο Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-06-2019 20:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Η «Υβόννη, η ατίθαση αγελάδα των Άλπεων» είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Απρόσμενοι φίλοι», μιας σειράς που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά ηρωισμού, πίστης και αφοσίωσης ζώων ενώ κάθε βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με τα πραγματικά γεγονότα. Έτσι λοιπόν, ο καταξιωμένος συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, κύριος Βασίλης Παπαθεοδώρου, συνεχίζει στη σειρά αυτή να διαλέγει πρωτότυπες, τρυφερές και συναρπαστικές περιπέτειες, όπως αυτήν του συγκεκριμένου βιβλίου. 

Η Υβόννη είναι μια αγελάδα που το έσκασε από τον περιφραγμένο χώρο που την είχε ο ιδιοκτήτης της και ζούσε ελεύθερη στο γύρω δάσος για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τις προσπάθειες πολλών επίδοξων θηρευτών να την πιάσουν. Η ιστορία είναι γραμμένη απλά αλλά ένιωσα την ένταση της δράσης και της περιπέτειας σχεδόν από την αρχή. Ο συγγραφέας απέδωσε με όσο πιο μαλακό τρόπο γινόταν τις συνθήκες εκμετάλλευσης και θανάτωσης των αγελάδων στους μικρούς αναγνώστες, δίνοντάς τες μέσα από μια αστεία και συναρπαστική περιπέτεια. Η Υβόννη έγινε κάτι σα μασκότ της περιοχής και ήταν τόσο έξυπνη που κατάφερε να ξεφύγει απ’ όλες τις παγίδες που της έστησαν. Αν κατάφερε τελικά να σωθεί ή αν αιχμαλωτίστηκε ξανά, αυτό το αφήνω στους μικρούς αναγνώστες να το ανακαλύψουν μόνοι τους. Η εικονογράφηση της κυρίας Λίλας Καλογερή είναι ζωηρή και βοηθάει πολύ τη φαντασία των μικρών αναγνωστών στην αναπαράσταση της εποχής και των συνθηκών.  

Χάρη στη γραφή του κυρίου Παπαθεοδώρου, τα παιδιά μαθαίνουν για τις περιπέτειες μιας, άθελά της, ακτιβίστριας αγελάδας των βαυαρικών Άλπεων και για το πώς και γιατί ξέφυγε από τους αρχικούς της ιδιοκτήτες. Στο τέλος του βιβλίου μαθαίνουμε για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα ονόματα των ζώων που ανήκουν στην οικογένεια αυτού του χαριτωμένου πλάσματος. Έτσι, προστέθηκε άλλος ένας απρόσμενος φίλος στην καλαίσθητη αυτή σειρά των εκδόσεων Καστανιώτη.

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα