Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αριάδνη
Η νύχτα των πεφταστεριών
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-06-2019 20:13
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Η ρομαντική και ονειροπόλα αράχνη Αριάδνη περιμένει ένα πεφταστέρι για να κάνει την ευχή της, πάντα όμως θα την προλαβαίνει κάποιος άλλος κι έτσι τα όνειρά της δε γίνονται πραγματικότητα. Θυμωμένη, αποφασίζει να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ γύρω από τη γη κι αυτό θα έχει απρόσμενες συνέπειες, όχι μόνο στη ζωή των ανθρώπων αλλά και στη δική της. Θα καταλάβει το λάθος της; Θα επανορθώσει η θ’ αφήσει για πάντα τους ανθρώπους μουρτζούφληδες και χωρίς διάθεση, αφού οι ευχές τους δεν εκπληρώνονται; 

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 4 χρονών και πάνω που εξηγεί με τον πιο εύληπτο και συναρπαστικό τρόπο το φαινόμενο των πεφταστεριών. Η Αριάδνη (που ίσως πήρε τ’ όνομά της από τη γυναίκα που είχε βοηθήσει τον Θησέα στη μυθολογία να ξεφύγει από τον λαβύρινθο του Μινώταυρου δίνοντάς του έναν μίτο, ένα κουβάρι κλωστής δηλαδή, έξυπνο εύρημα, μπράβο στον συγγραφέα και γι’ αυτό) είναι μια εργατική μοδίστρα, με πλήρως εξοπλισμένο ατελιέ και πολύ ρομαντική. Αντιδρά σπασμωδικά για να «περάσει το δικό της», δημιουργώντας ένα σωρό απρόσμενα προβλήματα κι η εξέλιξη του χαρακτήρα της δίνει στα παιδιά ένα απτό παράδειγμα για τη δική τους ζωή και νοοτροπία. Προβαίνει σε μια άκρως εγωιστική κίνηση και οι μικροί αναγνώστες διαπιστώνουν κάποιες αναπάντεχες εξελίξεις που θα τους προβληματίσουν αν ακολουθήσουν τα βήματά της. Σύντομες και εύληπτες προτάσεις, που διάλεξε με επιμέλεια και αγάπη ο κύριος Θεοφάνης Θεοφάνους, βοηθούν τα παιδιά να εντυπώσουν και να οικειοποιηθούν τις εξελίξεις στο παραμύθι αυτό. 

Η εικονογράφηση είναι ζωηρή και πολύχρωμη, ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα της Αριάδνης αλλά και την κοινότητα των πεφταστεριών που αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τρυπήσουν το δίχτυ της αράχνης. Τα μάτια της πρωταγωνίστριας μου θυμίζουν την τεχνοτροπία των manga κόμικς ενώ οι άνθρωποι και τα αντικείμενα ζωντανεύουν με χαριτωμένες λεπτομέρειες. Τα παιδιά μπορούν, σ’ ένα διάλειμμα από την ανάγνωση, να ψάξουν διάφορα αντικείμενα μέσα κι έξω από το σπίτι της Αριάδνης που δίνουν μια υπέροχη συνολικά εικόνα, απόλυτα αληθινή και ρεαλιστική. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική αλλά με αναπάντεχες οπτικές γωνίες, η Ιωάννα Αθανασοπούλου δίνει πνοή και ζωή στο κείμενο. 

Η «Αριάδνη-Η νύχτα των πεφταστεριών» είναι μια συγκινητική και τρυφερή περιπέτεια που περιγράφει απλά και εύληπτα τις συνέπειες του εγωισμού και της κακίας. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου των πεφταστεριών, παιχνίδια καθώς και διαθεματικές προτάσεις δραστηριοτήτων από τη νηπιαγωγό Μελίνα Ιντζέ.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα