Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ανάμεσα στα κανάλια
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-06-2019 20:12
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Στα στενά κανάλια της Βενετίας, μια φιγούρα με μαύρη μπέρτα και μάσκα πουλιού τριγυρίζει χωρίς να βλάπτει κανέναν και χωρίς να διαπράττει κάποιο έγκλημα. Είναι άντρας ή γυναίκα; Κανείς δεν κατάφερε να πλησιάσει αυτό το πλάσμα, κανείς δεν έμαθε την ταυτότητά του κι έτσι σύντομα άρχισαν να διαδίδονται φήμες και κουτσομπολιά. Η αλήθεια όμως είναι μια τραγική και συγκινητική έκπληξη για όλους! 

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια για παιδιά από 8 χρονών και πάνω, που ζωντανεύει παραστατικά την ατμόσφαιρα και τη μαγεία της αγαπημένης μου Βενετίας και ταυτόχρονα δείχνει στους μικρούς αναγνώστες τις άσχημες συνέπειες της ζηλοτυπίας και του κουτσομπολιού, τις θετικές εντυπώσεις που αποκομίζει η σιωπηρή και χωρίς τυμπανοκρουσίες βοήθεια προς τους άλλους, καθώς και το σημείο στο οποίο μπορούν να φτάσουν κάποιοι για να πληγώσουν όποιον ξεχωρίζει από το σύνολο και τι αντίτιμο πληρώνουν αυτοί. Η αγωνία και η ένταση κλιμακώνονται από σελίδα σε σελίδα, το ερώτημα για την πραγματική ταυτότητα του πλάσματος αντικαθίσταται σχεδόν αμέσως από τον φθόνο και τη ζηλοτυπία και τελικά, μέσα από τα λόγια ενός πολύ σημαντικού προσώπου, δίνεται η πραγματική διάσταση των γεγονότων, κάτι που δίνει ένα γερό μάθημα στους κουτσομπόληδες. Με απλό αλλά όχι απλοϊκό λεξιλόγιο, με καταιγιστική δράση και άφθονο μυστήριο, η ιστορία που έγραψε ο κύριος Στάθης Βλαχάκος ταξιδεύει τα παιδιά στα στενά και στις γέφυρες της Βενετίας, περιγράφει σωστά και αληθοφανώς τις συνθήκες διαβίωσης και την καθημερινότητα των κατοίκων της Γαληνοτάτης κάπου στα μέσα της προηγούμενης χιλιετηρίδας και καταφέρνει να περάσει, χωρίς ίχνος διδακτισμού, έννοιες σημαντικές για κάθε παιδί. 

Η εικονογράφηση της Εμμανουέλας Κακαβιά είναι ό,τι πρέπει για ζωντανέψει σωστά η εποχή και ο τόπος. Η ομίχλη που σκεπάζει τα κανάλια, η σκοτεινιά της νύχτας και η ζεστασιά της μέρας, η αρχιτεκτονική των γεφυρών και των παλατιών στήνονται με ρεαλισμό και ποικίλες οπτικές γωνίες ενώ οι ανθρώπινες φιγούρες αποτυπώνονται με ζωηρότητα κι επίσης ποικίλες εκφράσεις (χαμόγελο ευτυχίας, μοχθηρία, μετάνοια κλπ.). Οι λεπτομέρειες των κτηρίων και των αντικείμενων έρχονται απρόσμενα στο πρώτο επίπεδο, αφήνοντας την προοπτική να ενισχύσει τη θέση τους μέσα στις εικόνες. Οι εναλλαγές από αχνό γκρι χρώμα σε ζωηρές εικονογραφικές αποδόσεις των σκηνών του κειμένου χαρίζουν κι αυτές με τη σειρά τους μια ποικιλία απολαύσεων στον αναγνώστη όποτε ξεκουράζει το μάτι του από το κείμενο. 

«Ανάμεσα στα κανάλια» τα μικρά παιδιά θα ζήσουν συναρπαστικές περιπέτειες και θα μάθουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο πώς να βελτιώσουν τη δική τους συμπεριφορά και να βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά τους γύρω τους.

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα