Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η μαντάμ
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-03-2020 20:12
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΜΕΣΟ ... ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «η Μαντάμ», που σημαίνει «Κυρία». Διαβάζοντάς το, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η κεντρική έννοιά του είναι να στέκεσαι γερά στα πόδια σου, ό,τι φουρτούνες και να σου φέρει η ζωή, παραμένεις όρθια και τις αντιμετωπίζεις, με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Πέρα από το πολύ δύσκολο θέμα που είναι ο εγκλεισμός στις φυλακές, η ιστορία αυτή σφύζει από επιθυμία για ζωή. Οι λεπτομερείς περιγραφές των συνθηκών διαβίωσης όσων έχουν καταλήξει να είναι κρατούμενοι, ίσως κάποιους από εμάς να σοκάρουν, αλλά ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα γιατί βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, που η συγγραφέας κατόπιν έρευνας έφερε στο φως. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από μας έχουμε άγρια μεσάνυχτα όσων αφορά αυτές τις συνθήκες εξαθλίωσης που βιώνουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Κι αυτό πολύ πιθανόν γιατί από επιλογή μας, δεν θέλουμε να ξέρουμε.

Είτε αυτά τα πλάσματα φταίνε είτε όχι, που βρίσκονται σε αυτά τα ιδρύματα η μόνη αλήθεια είναι πως το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας πάσχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, και δεν διορθώνεται κάνοντας απλά τα στραβά μάτια.

Αν και είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της κυρίας Νικολοπούλου το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Δεν είναι ένα απλό μυθιστόρημα, το συγγραφικό στυλ διαφέρει κατά πολύ από τα συνηθισμένα. Καταφέρνει όμως να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μέχρι τη τελευταία σελίδα του, όπου υπάρχει φυσικά και η κορύφωση.

Μια αφήγηση σε πρώτο  πρόσωπο, μέσα από τα μάτια της ηρωίδας. Έτσι καταφέρνει και μας δίνει μια αρκετά αντικειμενική εικόνα του τι μπορεί να βιώσει κανείς και τι ακριβώς μπορεί να αισθανθεί, όταν το σύστημα δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί από όσους έχουν ανοιχτό μυαλό και δεν είναι έτοιμοι να καταδικάσουν και να αναθεματίσουν μια μερίδα ατόμων που έχουν παρανομήσει. Είναι μια βουτιά στην αλήθεια, που βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-09-2019 20:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Η Μαργαρίτα Δούκα, μια νέα γυναίκα επιτυχημένη επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά, έχοντας τους φίλους της και έναν άντρα που την αγαπά, έκανε το λάθος να εμπιστευτεί τους λάθος ανθρώπους. Ότι είχε δεδομένο κατέρρευσε και τα έχασε όλα, ακόμα και την ελευθερία της, αφού οδηγήθηκε στη φυλακή. Εκεί θα συναντήσει άλλες φυλακισμένες με τις δικές τους ιστορίες, αλλά και την Μαντάμ που θα δεθεί μαζί της και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή της, όπως και ο Αλέξανδρος που θα γνωρίσει στην φυλακή. Το βιβλίο καταγράφει την καθημερινότητα, την ψυχολογία και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι,
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-08-2019 17:48
Υπέρ  Καθηλώνει
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

συγκλονιστικο
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-06-2019 12:32
ενα βιβλιο που το διαβασα απνευστι .το προτεινω ανεπιφυλακτα 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
4
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα