Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εμένα με λένε Ρωξάνη
Μυθιστόρημα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυπριακή πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-06-2020 12:41
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!! Λίτσα Κοντογιάννη

Σε αυτό το μυθιστόρημα ο κύριος Στυλιανού μας παρουσιάζει τις αλήθειες του trafficking, το βάναυσο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, αυτήν τη σύγχρονη μορφή δουλείας που δύσκολα ανιχνεύεται και ακόμη πιο δύσκολα καταπολεμάται.

Είναι αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να επιβιώσουν και να απελευθερωθούν από τα δεσμά του εξαναγκασμού στην πορνεία. Τις ηρωίδες που βιώνουν στην ψυχή και το κορμί τους όλη τη νοσηρότητα της ανθρώπινης κοινωνίας.

Μετά από μεγάλη έρευνα του συγγραφέα, όπου διείσδυσε στα σκοτεινά κυκλώματα της σωματεμπορίας εδώ στην Ελλάδα, από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και όχι μόνο καταφέρνει με την βοήθεια της μυθοπλασίας και την απόλυτα κινηματογραφική του γραφή να μας δώσει ένα καταπληκτικό κοινωνικό και κατ’ επέκταση αστυνομικό μυθιστόρημα.

Κεντρικό πρόσωπο είναι μια γυναίκα, θύμα ενός τέτοιου κυκλώματος, η οποία για να μη χάσει τον εαυτό της, δηλώνει συνέχεια στον καθρέφτη «εγώ είμαι η Ρωξάνη!». Δεν αντιμετωπίζει μόνο τα όνειρά της που γκρεμίζονται, αλλά και όλες τις συνέπειες από τις προσπάθειες διαφυγής της από αυτό τον σκοτεινό κόσμο της νύχτας.

Όλοι οι χαρακτήρες του υποκόσμου «παρελαύνουν» εδώ, χαφιέδες, πουλημένοι αστυνομικοί και εξαίρεση δεν αποτελούν διεφθαρμένοι κοινωνικοί λειτουργοί, που κατά τη γνώμη του συγγραφέα ευτυχώς αποτελούν την μειοψηφία.

Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο, με πλούσια πλοκή και αγωνία, δεν λείπουν οι συνεχής ανατροπές, κεντρίζει απόλυτα το ενδιαφέρον του αναγνώστη και το κρατάει αμείωτο μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον συγγραφέα μας, που με αυτό του το πόνημα, μας διδάσκει ένα πολύ σπουδαίο πράγμα: όποιες σκληρές αντιξοότητες και να συναντήσουμε στη ζωή μας, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χάσουμε τον Εαυτό μας, το Εγώ μας, την μοναδική προσωπικότητά μας.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
2
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα