Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Για μια σταγόνα ευτυχίας
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-06-2020 17:31
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Καρπενήσι, 1944. Φωκάς και Γιάννης. Δύο φίλοι που μεγαλώνουν σαν αδέρφια όμως έρχεται η μοίρα για να παίξει σε δικό της ρυθμό μετατρέποντάς τους σε ορκισμένους εχθρούς. Η αιτία, έρωτας για την ίδια γυναίκα. Ο καθένας πληγώνεται ανάλογα με το χαρακτήρα του. Ο Φωκάς, εκτός που θα πληγεί η καρδιά του, θα πληγεί και ο εγωισμός του και θα κλονιστεί η αυτοπεποίθησή του. Ο Γιάννης, ματώνει βαθιά εξαιτίας της ευαισθησίας και της δοτικότητάς του προς τους άλλους πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον αδελφικό του φίλο. Βάζει πιο πάνω τη φιλία του και θυσιάζεται. Αγωνία, έντονες ανατρεπτικές σκηνές, κρυμμένα λάθη και πάθη, ψέμματα, έρωτας, εγωισμός, προκαλούν εμφανή συναισθηματική φόρτιση σε αυτόν που διαβάζει. Έντονα παραστατικές εικόνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη ενώ οι ανατροπές καθηλώνουν.

Η συγγραφέας συναρπάζει με τη καταιγιστική πλοκή του πονήματός της και των χαρακτήρων των ηρώων που το πλαισιώνουν. Απίστευτες ανατροπές φέρνουν τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων και κυρίως όταν έρχεται στην επιφάνεια το παρελθόν. Οι ζωές τους και οι σχέσεις θα αλλάξουν ριζικά. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν θα τους επηρεάσουν ανεπανόρθωτα. Το παρελθόν θα τους στοιχειώσει. Ο λαβύρινθος που θα εγκλωβιστούν όλοι, αθώοι και ένοχοι, απλώνεται μπροστά τους σκοτεινός. Ψέματα ολέθρια θα θεμελιώσουν το μέλλον τους αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.

Μία δυνατή ιστορία που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-03-2020 09:56
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Με το μυθυστόρημά της η συγγραφέας μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στο 1944, όπου οι ζωή στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του πολέμου. Μας ξεδιπλώνει τη ζωή τριών γενεών, όπου ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα , τον δικό του ρόλο στη ζωή. Χαρακτήρες δυνατοί και αδύναμοι, αξιοπρεπείς αλλά και αδίστακτοι. Στη διαμόρφωση των χαρακτήρων αυτών των ηρώων, συντέλεσε όχι μόνο η κοινωνία αλλά και τα γονίδια. Η κάθε γενιά έχει να δώσει κάτι δικό της. Οι ανατροπές είναι πολλές που σε ξαφνιάζουν και σε εντυποσιάζουν. Ωστόσο διαπιστώνεις πως μέσα στην ανθρώπινη ψυχή, υπάρχουν κλειδωμένα κρυμμένα μυστικά. Έρχεται όμως η στιγμή, με κάποιο τρόπο, που ξεκλιδώνονται και εμφανίζεται η αλήθεια. Καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, τα συναισθήματα είναι αρκετά. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, η αγάπη, η υπομονή, η πίστη, η εκμετάλευση, η εκδικητικότητα, ο φόβος, η ενοχή, η φιλοδοξία, η περιφρόνηση...νομίζω πως σε ταρακουνούν. Και βλέπεις πως η ευτυχία στον άνθρωπο είναι μια σταγόνα, που διαρκεί μια στιγμή. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες. Βιβλίο πλούσιο σε εικόνες, ανατροπές και συναισθήματα. Καλοτάξιδο στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου και της ανάγνωσης.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-01-2020 12:19
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Γρήγορο
Κατά  
Εξαιρετικό!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-01-2020 13:37
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-12-2019 11:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
5
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα