Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Για να μην πληγωθώ
Βιβλίο Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-07-2021 02:26
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Κρίσταλ & Γκάμπριελ. Κοινό στοιχείο και των δυο το άσχημο παρελθόν τους, που μόνο οδυνηρές μνήμες ξυπνάει. Ανοιχτές πληγές στην ψυχή και στο σώμα που ακόμη αιμορραγούν.

Ø Η στρίπερ και το θύμα.

Ø Το σκουπίδι και ο κατεστραμμένος.

Ø Η βασίλισσά του ψύχους και ο διαλυμένος.

Ταμπέλες. Οδυνηρές, περιοριστικές ετικέτες. Πόσο εύκολα και αλόγιστα χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρουμε, κρίνοντάς τον μόνο από την εμφάνιση, την δουλειά, την οικογένειά του και χίλιους δυο άλλους παράγοντες και πόσο έξω πέφτουμε τις πιο πολλές φορές.

Η Κρίσταλ έχει μάθει με τον σκληρότερο τρόπο πως η αγάπη φέρνει μόνο πόνο. Θέλοντας να προστατέψει την καρδιά της χτίζει πανύψηλα τείχη και δεν αφήνει κανέναν να την πλησιάσει. Άδεια από συναισθήματα, μόνη, κενή. Πόσο άσχημο συναίσθημα το να είσαι μόνος σου, να μην ανήκεις πουθενά, να μην σε συνδέει τίποτα και με κανέναν.

Απ’την άλλη πλευρά, για την Κρίσταλ αυτή της η στάση ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Για να μην ξαναπονέσει, να μην ξανανιώσει την απώλεια, να μην θυμάται τίποτα, για να ξεχάσει και για να μην πληγωθεί.

Άραγε υπάρχει κάτι που μπορεί να σε πληγώσει, να σε πονέσει, να σε διαλύσει σε χιλιάδες κομμάτια όταν μέσα σου είσαι κενός από αισθήματα και συναισθήματα;

Ο Γκάμπριελ έχει περάσει τον δικό του Γολγοθά, όμως δεν παραιτείται από την ζωή. Κάνει μικρά βήματα προσπαθώντας σιγά – σιγά να ανακτήσει τα χαμένα κομμάτια της ευτυχίας που του αναλογούν. Όταν οι δρόμοι της Κρίσταλ και του Γκάμπριελ διασταυρωθούν, θα συμβεί κάτι μαγικό, κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο και για τους δυο. Θα γνωρίσουν την αγάπη, την αληθινή, την βαθιά και γεμάτη νόημα αγάπη.

«Μόνο που το πεπρωμένο τους ποτέ δεν ακολουθούσε εύκολα μονοπάτια. Έτσι λοιπόν η επιλογή τώρα είναι δική τους: είτε θα παραμείνουν προσκολλημένοι στο γνώριμο παρελθόν τους προφυλάσσοντας τους εαυτούς τους ή θα σπάσουν τα καλούπια τους και θα ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή». (απόσπασμα από το οπισθόφυλλο)

Μια υπέροχη, τρυφερή ιστορία, πλούσια σε συναισθήματα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά. Μια ιστορία που έχει να σου διδάξει πολλά. Η μαγεία υπάρχει παντού, αρκεί να είσαι πρόθυμος να τη δεις. Άδραξε την κάθε στιγμή και κάνε την μοναδική, δώσε της την αξία και την βαρύτητα που της αρμόζει. Η ευτυχία είναι στα χέρια του καθενός. Εσύ απλά θα επιλέξεις αν θα την αφήσεις να γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά σου ή αν θα την κλείσεις σφιχτά στην χούφτα σου. Αλλά μην ξεχνάς, οι ευκαιρίες είναι μοναδικές και δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. 10 / 10

* Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, ακολούθησε το ένστικτό σου. Μπορεί να μην παίρνεις πάντα τη σωστή απόφαση, αλλά ποτέ δεν θα μετανιώσεις που ακολούθησες την καρδιά σου. (σελίδα 83)

** Δεν μετανιώνεις για όσα κάνεις από αγάπη και καλή πρόθεση. Είναι όσα δεν κάνεις αυτά που σε τρώνε. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τις προθέσεις σου και να ακολουθείς την καρδιά σου. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν θα ζήσεις μετανιώνοντας. (σελίδα 91)
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
2
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα