Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Εθνικός: 25 χρόνια αποδυτήρια
Basketball, Volleyball, Water Polo. Τι έκανα, τι άκουσα, τι είδα
Βιβλίο Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5363-37-6 ΑΩ Εκδόσεις 2019
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24x17 - 240
Στη ματωμένη μεταπολεμική Ελλάδα, ο Λάζαρος, ένα παιδί από την Αργολίδα, έρχεται στον Πειραιά να βρει την τύχη του. Προκόβει επαγγελματικά, ανοίγοντας ένα από τα καλύτερα δισκάδικα της πόλης του, το Allegro, που ακόμα το θυμούνται οι παλιότεροι, παντρεύεται, κάνει παιδιά κι εγγόνια.
Όμως η αληθινή ζωή του είναι ο αθλητισμός. Μπαίνει στους κύκλους του Εθνικού Πειραιά - Παλαιού Φαλήρου, και γίνεται έφορος (ένας από τους παράγοντες στη λαϊκή γλώσσα) του μπάσκετ και του πόλο, ενώ αναπτύσσει και με το βόλεϊ κάποια σχέση. Ζει από κοντά τις αδικίες από τον έτερο μεγάλο της πόλης, τον Ολυμπιακό, ταυτόχρονα με θριάμβους (ο Εθνικός ήταν αυτοκράτορας στο πόλο μέχρι το 2006) και απογοητεύσεις, ευτράπελα των αποδυτηρίων, μεταγραφές και ταξίδια στο εσωτερικό κι εξωτερικό, ιλαρά και σοβαρά περιστατικά, ενώ έρχεται σ\'επαφή με ιερά τέρατα της εποχής, όπως ο Καρέλας, ο Μουρούζης, ο Βασιλακόπουλος ή ο Τρόντζος (μπάσκετ) κι ο Γαρύφαλλος, ο Αρώνης ή ο Σαμαρτζίδης (πόλο).

Το βιβλίο αυτό, διαιρεμένο σε τρία άνισα μέρη (μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ), καταγράφει περιστατικά βγάζοντας πολύ γέλιο (κι ενίοτε δάκρυ, ειδικά από την αναφορά στους απόντες), υπενθυμίζει χώρους που έχουν αλλοιωθεί μέσα στο χρόνο (παλιά καφενεία, τσιμεντένια γήπεδα, γειτονιές, παραλίες, μαούνες που οριοθετούσαν νοητά γήπεδα πόλο μέσα στη θάλασσα κ.λπ.), αναπαράγει πορτρέτα, αναπλάθει μια εποχή (σχετικής) αθωότητας και αποπνέει τη χαρά του αθλητισμού. Το πλούσιο φωτογραφικό και ειδησεογραφικό υλικό από το αρχείο του συγγραφέα και άλλων, υποστηρίζει ουσιωδώς το περιεχόμενο.

Θρυλείται ότι ο κ. Λάζαρος θα συνεχίσει πολύ σύντομα με δεύτερο βιβλίο, αφιερωμένο στον ποδοσφαιρικό Εθνικό. Το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Δημήτρης Φύσσας

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα