Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκτενή μελέτη ποικίλων όψεων της θεατρικής ενδυμασίας. Κύριο θέμα του είναι η ιστορική εξέλιξη της αμφίεσης των κωμικών υποκριτών από τον 5ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ., καθώς και η λειτουργία της ενδυμασίας στη σκηνική παρουσίαση των τυπικών χαρακτήρων της αρχαίας κωμωδίας.
Στο πρώτο μέρος αναλύονται η μεταμφίεση και ο ρόλος της στη δημιουργία ενός "θεάτρου μέσα στο θέατρο". Στο δεύτερο μέρος η έρευνα εστιάζεται στη διαχρονική σκηνική εμφάνιση κωμικών τύπων, όπως των διανοουμένων, του αγροίκου, του καυχησιάρη στρατιώτη, του βαρβάρου κ.ά., προκειμένου να αναδειχθούν πιθανές μεταβολές στο είδος των ενδυμάτων ή προσωπείων.
Το σκηνικό "λεξιλόγιο" των ποιητών για κάθε κωμικό χαρακτήρα ερευνάται μέσα από έργα του Αριστοφάνη, του Μενάνδρου και άλλων ποιητών, καθώς και από ένα ευρύ αρχαιολογικό υλικό που περιλαμβάνει αγγειογραφίες, πήλινα ειδώλια και ψηφιδωτά. Το βιβλίο διανθίζεται με εικονογραφικό υλικό από παραστάσεις κωμωδιών που διευκολύνουν την πρόσληψη του αναγνώστη.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.