Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αθώοι ένοχοι
Μυθιστόρημα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-08-2020 21:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΜΕΣΟ ... ΤΕΧΝΗΣ !! Λίτσα Κοντογιάννη

Ένα αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ με 480 απόλυτα χορταστικές σελίδες, από τη συγγραφέα Ελευθερία Μεταξά και τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Η γραφή της συγγραφέας μας αυτή τη φορά ακόμα καλύτερη, με απίστευτο σασπένς όπου προτρέπει τον αναγνώστη να ανακαλύψει τη λύση της υπόθεσης, που όμως αποκαλύπτεται μόλις στο τέλος του βιβλίου. Όχι, δεν αποκαλύπτεται σε κανένα σημείο της αφήγησης, προς τα πού το πάει η κυρία Μεταξά.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που τα έχει όλα, ένταση, δράση, αγωνία, γρίφους, ανατροπές, γεμάτα με πληροφορίες και ιστορικές λεπτομέρειες, μιας και η μεγάλη αγάπη της κυρίας Μεταξά είναι η έρευνα.

Η συγγραφέας μας δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από συγγραφείς ξενόγλωσσης αστυνομικής λογοτεχνίας της δυτικής Ευρώπης. Αν συνεχίσει αυτή την ανοδική της εξέλιξη στη ποιότητα γραφής της, θα καταφέρει να τους ξεπεράσει κιόλας.

Από ηθικής πλευράς προβληματίζει αρκετά η υπόθεση αυτή. Ποιος έχει το δικαίωμα να επιβάλει από μόνος του δικαιοσύνη; Είναι κατανοητό πως πρόκειται για βαθιά λαβωμένους ανθρώπους, αλλά αυτό τους δίνει το ακαταλόγιστο για να προβούν σε οποιαδήποτε μορφής κάθαρση; Ποιος έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τη νομοτέλεια της κοινωνίας των ανθρώπων και να την μετατρέψει σε ζούγκλα;

Είναι γνωστό σε όλους μας πως, άσχετα αν πραγματικά είναι ένοχοι ή όχι, όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Όμως πολλοί έχουν τον δικό τους κώδικα δικαιοσύνης και προσπαθούν ή έως κάποιο σημείο καταφέρνουν κιόλας να τον επιβάλλουν, κι αυτό γιατί πιστεύουν πως το επίσημο σύστημα δικαιοσύνης είναι ανεπαρκής και «μπάζει» από όλες τις μεριές.  Έτσι στο στρεβλό μυαλό τους έχουν έναν διαφορετικό αξειακό κώδικα που τους απενοχοποιεί, νομίζουν πως έχουν το ακαταλόγιστο για τις πράξεις τους. Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου, ΑΘΩΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ένοχοι που αισθάνονται παρ’ όλα αυτά αθώοι.

Το σοφότερο είναι να μην προχωρήσουμε σε βιαστικά και αυστηρά συμπεράσματα, μιας και η πραγματική όψη της ζωής δεν απολύτως επιεικής. Το σωστό είναι να κατανοούμε, όχι να δικαιολογούμε.

Η συμβουλή μας: Πάρτε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας, αφεθείτε στην υπόθεση αυτή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: Ποιος είναι αθώος, ποιος είναι ένοχος;
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
19-07-2020 23:47
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-06-2020 23:16
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πρωτότυπο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-06-2020 17:28
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ένα άκρως ανατρεπτικό αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ μας παραδίδει η συγγραφέας Ελευθερία Μεταξά και μας εκπλήσει ευχάριστα για άλλη μία φορά.Το μυθιστόρημα δεν υστερεί σε τίποτα από τα αστυνομικά μυθιστορήματα ξένων συγγραφέων. Memento mortis… Θυμήσου το θάνατο… Πηγή έμπνευσης τα φρικτά βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης γίνονται αιτία για ένα άρτια δομημένο και γεμάτο απρόοπτα αστυνομικό θρίλερ που καθηλώνει τον αναγνώστη με τη δράση και την αγωνία της πλοκής.

Διαβάζεται απνευστί από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία προτρέποντας τον αναγνώστη ν'ανακαλύψει την αλήθεια. Γιατί γίνονται όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα;Τι κίνητρο έχουν και ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος των θυμάτων; Ποιος έχει το δικαίωμα να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να αποδίδει δικαιοσύνη;Προβληματισμοί, αγωνία, μυστήριο, δράση, ψέμματα, μίσος. Συναισθήματα που βιώνονται διαβάζοντας.  

Ξετυλίξτε φίλοι μου λοιπόν το κουβάρι και ανακαλύψτε την αλήθεια μαζί με τον αστυνόμο Βαρσάμη και τη ψυχολόγο Έλσα Γληνού που εύχομαι να τους ξανασυναντήσω στο επόμενο βιβλίο της συγγραφέως. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-02-2020 19:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  


Ένα ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται σε φόνους που έχουν γίνει με μεθόδους που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Η Έλσα Γληνού και ο αστυνόμος Μάνος Βαρσάμης θα συνεργαστούν για να μπορέσουν να σταματήσουν τις δολοφονίες που τα θύματα έχουν καταλήξει μετά από φρικτά βασανιστήρια. Ερευνώντας την υπόθεση θα κινδυνεύσουν και δυο αθώα παιδιά. Ο χρόνος είναι εναντίον τους και πρέπει να δοθεί λύση. Υπέροχο, ενδιαφέρον και με αγωνία έως το τέλος.

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
11
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
3
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
11
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα