Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Οι τρεις άσοι
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

Αξίζει το βιβλίο
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-07-2022 20:14
Υπέρ  Τεκμηριωμένο, Πλούσια πλοκή, Γρήγορο, Ανατρεπτικό, Πρωτότυπο, Καθηλώνει, Συναρπαστικό, Ενδιαφέρον
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-03-2022 00:02
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Η ιστορία αρχίζει πολύ δυνατά με έναν φόνο στον παρόντα χρόνο. Έτσι λοιπόν ξεκινά το ταξίδι ανάποδα, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, ανακαλύπτοντας τους ήρωες, τις ζωές τους και πτυχές των χαρακτήρων τους. Θα οδηγηθούμε σιγά – σιγά στο τετελεσμένο γεγονός, αλλά πρώτα θα έχουμε καταλάβει τους λόγους και τα κίνητρα που συνετέλεσαν στην διάπραξη του εγκλήματος.

Δούκας, Μάριος, Αρσένης

Όταν η μοίρα έχει όρεξη για παιχνίδι, ανακατεύει την τράπουλα, τα φύλλα μοιράζονται και το παιχνίδι ξεκινά. Μια βραδιά, σε ένα αστυνομικό τμήμα, τρία δεκάχρονα αγόρια θα συναντηθούν τυχαία. Εκείνη η βραδιά ήταν καθοριστική, καθώς τα τρία αυτά αγόρια έκτοτε έγιναν αχώριστοι φίλοι.

Η φιλία τους ιερή, πάνω από όλους και όλα. Τόσο ισχυρή σαν ασπίδα για όποιον προσπαθούσε να βλάψει κάποιο από τα μέλη της. Σαν τους τρεις Σωματοφύλακες, όλοι για έναν και ένας για όλους. Και οι τρεις είναι γεννημένοι την πρώτη του μηνός, γι’αυτό και επονομάστηκαν «Οι τρεις Άσοι».

Καθώς τα χρόνια κυλούσαν, η φιλία τους κάθε μέρα γινόταν ολοένα και πιο δυνατή, οι δεσμοί μεταξύ τους ήταν ισχυροί και άρρηκτοι. Παρά τους διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους που ακολούθησαν, ο καθένας σεβόταν απόλυτα την ζωή και την ιδιότητα του άλλου. Δοκιμάστηκαν σκληρά σε κάθε τους βήμα, αλλά άντεξαν. Γιατί όσο παράξενο και αν σας φανεί, ναι τελικά κατάφεραν να συνυπάρξουν αρμονικά ένας νονός της νύχτας, ένας παπάς και ένας αστυνομικός!

Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν στο παιχνίδι μπαίνει μια Ντάμα και ανακατεύει ύπουλα την τράπουλα; Το παιχνίδι ανατρέπεται, οι κανόνες αλλάζουν. Η μοίρα θα είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιο χαρτί είναι πιο ισχυρό: η Ντάμα ή οι τρείς Άσοι; Ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι;

Όπως και το βιβλίο «Ταξίδι στη Βενετία» που ήταν ένας ύμνος για την αληθινή γυναικεία φιλία, έτσι και «Οι τρεις Άσοι» είναι ένας ύμνος για την ανδρική φιλία. Ένα βιβλίο γεμάτο ένταση, που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι συνεχείς ανατροπές σου κόβουν την ανάσα και σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις να διαβάζεις ακόμη πιο γρήγορα για να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Επίσης, οι δευτεραγωνιστές παίζουν πολύ σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και δεν υπάρχουν μόνο για να γεμίσουν τις σελίδες του βιβλίου.

Εξαιρετικό βιβλίο, όπως άλλωστε όλα της κ. Μαντά. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη συγγραφέα! Πάντα επιτυχίες εύχομαι!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
25-05-2021 21:31
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-02-2021 01:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
«Τα βλέμματα συναντήθηκαν για να γεμίσουν τα κενά,δεκαετίες δεμένης ζωής,είχαν πλέξει άρρηκτες αλυσίδες όπου τα λόγια περίσσευαν...», με αυτά τα λόγια του βιβλίου θα μπορούσα να περιγράψω τι είναι οι τρεις άσσοι! Τρία διαφορετικά χαρτιά,εξίσου δυνατά από μόνα τους αλλά και ανικητα ενωμένα!Ενα ακόμα βιβλίο της Λένας Μαντα που δε σε αφήνει λεπτο να το αφήσεις!Απο την πρώτη γραμμή αντιλαμβάνεσαι τα περισσότερα από οσα θα ζήσεις με αυτό το υπεροχο και πρωτόγνωρο ομολογούμενως αναγνωστικό ταξίδι!Ερωτες,πάθη,δυνατές σχέσεις,θανάσιμα διλήμματα,όρκοι,θυσίες και πιστευω που συγκρούονται το κάθε λεπτο...Ποιος είναι ο θυτης; Ένα απλο πρόσωπο και μαλιστα ανελέητο ορίστε στο προσωπικό συμφέρον ή μηπως η ίδια η μοίρα;Θύματα παντως υπάρχουν πολλά...και πότε πέφτουν στη φωτιά εν άγνοια τους ,πότε ηθελημένα θυσιάζοντας καθετί πολύτιμο!Ενα βιβλίο γεμάτο δυνατες στιγμες και χαρακτηρες τόσο άψογα δυνατους και δομημενους!Φτανοντας στην τελευταία σελίδα νιωθεις τόσο γεμάτος με οσα διάβασες που δε βρίσκεις καν τις λέξεις για να το περιγράψεις!Γιατι οσα κρύβει μέσα στις σελίδες του,προτιμάς να τα κρατήσεις μέσα σου σαν αναμνήσεις που έζησες και ένιωσες μέχρι τα βάθη της ψυχής σου!Ενα ταξίδι συγκινητικό, λυτρωτικό, διδακτικό με γρήγορη πλοκή,αρκετές στιγμές χιούμορ και πολλά διδάγματα για τις αξιες της ζωης και τις ανθρώπινες σχέσεις !
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Μετά από καιρό, διαβάζω ένα ομολογουμένως δυνατό αστυνομικό με στοιχεία ερωτικού,θρίλερ. Η Λένα Μαντά με αυτό το βιβλίο έβαλε ένα λιθαράκι ακόμα, στην αξιόλογη Ελληνική αστυνομική λογοτεχνία. Οι τρεις
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-01-2021 11:27
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-01-2021 20:56
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  Προβλέψιμο, Φτωχή πλοκή
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
01-11-2020 19:48
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Οι Τρείς Άσοι μου ξαναθύμησαν τις ιστορίες των πρώτων βιβλίων της συγγραφέως και μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο με κέρδισε και μου τράβηξε το ενδιαφέρον.Εξάλλου η κυρία Μαντά έχει την ικανότητα και με την παραστατικότητα κειμένου και εικόνας να αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη και δη τους αναγνώστες που την ακολουθούν πιστά.

Βιβλίο με εύκολη γλώσσα και ευνόητες σκέψεις με κεντρικό θέμα την ανδρική φιλία.Τρείς φίλοι αν και αντιθέτου χαρακτήρων και διαφορετικών δρόμων που ακολουθούν,εν τούτοις όλοι τους ήταν το σωσίβιο σε κάθε δύσκολη ώρα ,χαίρονται μαζί αλλά είναι και δίπλα μοιράζοντας την αφοσίωση τους και με σεβασμό των ορίων έχοντας κατανόηση και έτσι έχει δημιουργηθεί ισχυρός δεσμός μεταξύ των τριών από τα παιδικά τους χρόνια.

Όλοι οι χαρακτήρες και των τριών αλλά και άλλων που τους πλαισιώνουν έχουν την δική τους γοητεία και η σκιαγράφησή τους νομίζω είναι επιτυχής.Η ευτυχία και η δυστυχία τους συνοδεύουν σε μια αέναη ροή με αντιθέσεις και αντιφάσεις όπου ο αναγνώστης καλείται να τις ερμηνεύσει όπως αισθάνεται ο καθένας.Προσωπικά μου άρεσε ο χαρακτήρας της Εριέτας και Αρσένη.Τώρα όσον αφορά την Λυδία δεν μπορώ να σκεφθώ τι μπορεί να προκάλεσε την εξέλιξη του χαρακτήρα της.Ίσως τίποτα ίσως πολλά.Μάλλον θα υπάρχουν και τέτοιοι χαρακτήρες.

Φυσικά δεν λείπει και ο έρωτας που θα αποτελέσει εύνασμα για κλειδώνισμα φιλίας και όχι μόνο,απροσδόκητων αποφάσεων ,αναθεωρήσεων,σκέψεων.Και πια κατάληξη θα έχουν?Έρωτας και φιλία?Αυτό θα το μάθετε στο τέλος ασχέτως εάν συγκλίνουν ή όχι με τις δικές σας πεποιθήσεις και αντιλήψεις περί αυτού.

Τελικά το να κάνεις φίλους είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.Το να τους κρατήσεις στη ζωή σου μέχρι τα βαθιά σου γεράματα είναι κάτι πολύ δύσκολο και απαιτη
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-10-2020 16:06
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-10-2020 21:06
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Εξαιρετικό!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-09-2020 12:17
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-08-2020 23:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-07-2020 14:32Θα γράψω καθαρά την αλήθεια μου....έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία της Μαντά αφήνοντας έξω μόνο δύο που αστυνομικοφερνουν,που λέω χαριτολογώντας,κι αυτό γιατί προτιμώ τις καθαρές αισθηματικές και κοινωνικές ιστοριες....έτσι όταν διάβασα το οπισθόφυλλο λίγο τσίνισα γιατί υπέθεσα ότι δεν θα με ενθουσιάσει ιδιαίτερα....κι όμως η κυρία Μαντά με διέψευσε παταγωδώς!!Ίσως είναι και το καλύτερο της βιβλιο!!Από την πρώτη σελίδα σε καθηλώνει και ενώ σου δίνει ψήγματα για το τι έγινε απ' την αρχη, ανυπομονεις να φτάσεις στο τέλος για να δεις πως εξελίχθηκε η υπόθεση.Τους τρεις Άσους λοιπόν όντως όπως έγραψε στο σημείωμα η συγγραφέας δεν μπορείς να τους ξεχωρισεις,είναι εξίσου ερωτεύσιμοι ή συμπαθητικοί σαν χαρακτήρες(ε δεν μπορούμε να ερωτευτούμε και τον παπά ε;) και εξελίσσονται,σε καθηλώνουν,σε προβληματίζουν,σε αγγίζουν ο καθένας με έναν διαφορετικό τρόπο,δυνατό και αναμφισβήτητο όμως....ακέραιοι δυνατοί χαρακτήρες που θα μείνουν βαθιά στη μνήμη μου ο Αρσένης,ο Δούκας και ο Μάριος.

Όπως και οι δευτεραγωνιστες όμως που δεν είναι απλά διακοσμητικοί αλλά υπάρχουν στην υπόθεση ενεργά,ειδικά οι μάνες,η Εριέττα είναι μορφή αλλά και η Λιάνα και η Τασία και οι ενέργειες τους πολλές στιγμές ήταν καθοριστικές για την ιστορία.Ειναι καλογραμμένο βιβλιο,(δεν χρειάζεται συστατική η πένα της Μαντά άλλωστε) είναι στρωτό(έχει αρχή,μέση,τέλος)έχει αγωνία,περιπέτεια,αποκαλύψεις,δολοπλοκία, μυστικά-ψέμματα, έρωτα, φιλία,συγκίνηση,οικογένεια,πίστη!Ενδεχομένως να βρούμε κλισέ ή αναμενομενα όπως στα περισσότερα βιβλία του είδους,όμως αυτό ζητάει ο αναγνώστης και περιμένει συνήθως από ένα μυθιστόρημα και επίσης υπάρχει και ο παράγοντας τύχη,ριζικό,μοίρα, πεπρωμένο που έλεγε και η Λυδία(ειλικρινά χειρότερο χαρακτήρα δεν έχω ματασυναντησει και δεν θα την σχολιάσω γιατί συγχυζομαι και μόνο που την σκέφτομαι)....όλοι έχουν ένα πεπρωμένο που τραγούδησε και ο Νταλάρας,που ενίοτε παίζει εξαιρετικά παιχνίδια σε όλους...αν κρατάς όμως καλό φύλλο δεν χάνεις ποτέ και οι Τρεις Άσοι είναι καλό φύλλο!!!!!Όχι;;;Υπάρχει καλύτερο;;;.....οι Τρεις Άσοι και μια Ντάμα!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-06-2020 21:24
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-06-2020 13:07
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-06-2020 13:59
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, θέλοντας και μη, προεκτάσεις είναι το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά. H αντρική φιλία στο προσκήνιο. Η απίστευτη "χημεία" ανάμεσα σε τρία δεκάχρονα αγόρια που η μοίρα θέλησε να συναντηθούν τυχαία σ'ένα γραφείο ενός αστυνομικού τμήματος συνοδευόμενα από τις μανάδες τους, που τα είχαν αναγκαστικά μαζί τους, προς αναζήτηση των ύποπτων συζύγων τους για παρανομιες. Προκύπτουν αχώριστοι φίλοι. Ονομάστηκαν "τρεις άσοι" λόγω του ότι και οι τρεις ήταν γεννημένοι την 1η του μήνα.

Με τη γνωστή σε όλους ευκολοδιάβαστη και μεστή γραφή της συγγραφέως ο αναγνώστης απολαμβάνει ένα άρτιο μυθιστόρημα και νιώθοντας να καθηλώνεται από την καταιγιστική πλοκή της ιστορίας. Μία ιστορία που βασίζεται στην αληθινή και βαθιά φιλία αντρών που δοκιμάστηκε και προβλημάτισε για το αν θα συνεχίσει να υφίσταται λόγω των "ασυνδύαστων" επαγγελμάτων που επέλεξαν ως άντρες. Ο ένας παπάς, ο άλλος αξιωματικός της αστυνομίας και ο τρίτος συνέχισε την οικογενειακή "επιχείρηση" ως νονός της νύχτας. Χάριν της πολύ βαθιάς φιλίας τους κατάφεραν ο ένας να μην μπαίνει στα χωράφια του άλλου.Μία φιλία που θα ζήλευαν πολλοί. Μέχρι που μπήκε ανάμεσά τους μία Ντάμα προκαλώντας απίστευτες και ύπουλες ανατροπές. Αραγε τι έκβαση θα έχει η ιστορία από το τσίμπημα της γυναίκας αράχνη;

Η συγγραφέας έπλασε και μοίρασε με μαεστρία τους χαρακτήρες των ηρώων της ακόμα και τους πιο μικρούς προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εντυπωσιάζει δε ο χαρακτήρας της Εριέττας, πως μέσα από τη συναναστροφή του γιου της με τα άλλα δύο αγόρια αλλάζει την αρχική εντύπωση που σχηματίζει ο αναγνώστης για αυτήν. Μάριος, Δούκας, Αρσένης. Εξαιρετικοί κεντρικοί ήρωες και προσωπικότητες.Ανάμεικτα συναισθήματα στις έντονα περιγραφικές εικόνες που ζωντανεύουν μπροστά σου. Η αγάπη που πηγάζει από την βαθιά φιλία είναι αξιοζήλευτη.

Ένα από τα καλύτερα βιβλία της καταξιωμένης Λένας Μαντά που συναρπάζει γιατί δεν του λείπει τίποτα. Αγωνία, μυστήριο, δράση, έρωτας, καταξίωση, δολοπλοκίες, λύτρωση.

Για άλλη μια φορά η συγγραφέας μας παραδίδει ένα αξιόλογο μυθιστόρημα που εγκλωβίζει τον αναγνώστη στις σελίδες του από την πρώτη έως την τελευταία.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Δυνατή αντρική φιλία, πάνω απ όλα!!!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-05-2020 22:20
Υπέρ  Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Διασκεδαστικό
Κατά  
Πολύ δυνατό βιβλίο, με μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπόθεση!!! Υμνος στην αντρικη φιλία που έχει γερά θεμέλια!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-05-2020 02:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
15
Το θέλουν
5
Αγαπημένο τους
6
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
29
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα