Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τιρκουάζ
Μυθιστόρημα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-09-2022 10:53
Υπέρ  Τεκμηριωμένο, Πλούσια πλοκή, Διδακτικό, Ανατρεπτικό, Καθηλώνει, Συναρπαστικό
Κατά  
Ένα βιβλίο που με έκανε να μην μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου... Ένοιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση ποσό μάλλον όταν είδα ότι έγραφε για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα,τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Προκοπι Εύβοιας....
Αξίζει να το διαβάσετε!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-04-2021 19:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ναι μεν, αλλά...
  3
13-04-2021 21:26
Υπέρ  Ευχάριστο, Πλούσια πλοκή
Κατά  Επαναλαμβανόμενο, Προβλέψιμο
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-04-2021 13:03
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-01-2021 00:27
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Στη ζωή τίποτα δεν είναι απόλυτο, άσπρο ή μαύρο. Και στην δική μας ιστορία το χρώμα που μας ταιριάζει δεν είναι το γκρι, αλλά το τιρκουάζ. Το χρώμα του Στέφανου. Το χρώμα που ταυτόχρονα λάτρεψε και μίσησε. Το λαμπερό αυτό χρώμα είναι της θάλασσας, της αλήθειας, της αγνότητας. Φωτεινό και χαρούμενο για τους περισσότερους, αλλά για τον Στέφανο είναι το χρώμα του πόνου, του σκοταδιού, της οργής. Το χρώμα που έβαψε τα παιδικά του χρόνια και έπειτα τη ζωή του ολόκληρη.

Τρεις αδελφές…

Η κακόψυχη, κακομαθημένη, εγωίστρια και δύστροπη Ερατώ, η οποία μεγαλώνει δίπλα στον πατέρα της και το μόνο που διδάσκεται από αυτόν είναι πως το χρήμα είναι το παν, η μεγαλύτερη δύναμη. Νομίζει πως με αυτό μπορεί να αγοράσει τα πάντα, νιώθει υπεροχή και εξουσία. Κανείς δεν της έμαθε πως κάποια πράγματα στην ζωή δεν αγοράζονται, όπως το ήθος, οι αξίες, τα όνειρα και η αγάπη.

Η καλόψυχη, ώριμη και δυναμική Κλέλια, η οποία μεγαλώνει με την μητέρα της αλλά με λάθος τρόπο. Αντιμετωπίζεται από εκείνη σαν φίλη και όχι σαν παιδί, που χρειάζεται την ασφάλεια, την συμβουλή και την καθοδήγησή της και έτσι τα όρια στη σχέση μάνας – παιδιού μπερδεύονται.

Η μικρότερη αδελφή είναι η πεντάμορφη Μάιρα. Και δεν είναι όμορφη μόνο εξωτερικά, αλλά και στην ψυχή. Καθαρή, φωτεινή, αγγελική και στο διάβα της σκορπά μόνο χαμόγελα και αγάπη.

Οι δρόμοι και των τριών κοριτσιών θα διασταυρωθούν με του Στέφανου και θα τις κατακτήσει και τις τρεις, αλλά την κάθε μια με διαφορετικό τρόπο.

Τη μια θα την ερωτευθεί παράφορα.

Την άλλη θα την παντρευτεί για τα λεφτά της.

Την Τρίτη θα την βιάσει.

Και στις τρεις θα χαρίσει από ένα ολόιδιο δαχτυλίδι με τιρκουάζ πέτρα. Γιατί; Συμβολίζει κάτι; Πίσω από αύτη του την κίνηση κρύβεται κάποιο μυστικό;

Ένα υπέροχο κοινωνικό –αισθηματικό μυθιστόρημα με πλούσια πλοκή που θα σας συναρπάσει. Τα μηνύματα που «περνάει» είναι πάρα πολλά για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα για τις σχέσεις γονέα – παιδιού. Ότι βιώσεις στην παιδική σου ηλικία είναι τα υλικά με τα οποία χτίζεται η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

Αγάπη, ασφάλεια, τρυφερότητα. Τα τρία βασικά εφόδια για την φαρέτρα κάθε ευτυχισμένου και υγιούς παιδιού, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Θύμωσα, νευρίασα, μίσησα, αγάπησα, χαμογέλασα, συγκινήθηκα, συμπόνεσα, καρδιοχτύπησα. Και όλα αυτά τα συναισθήματα εναλλάσσονταν μέσα στις 500 σελίδες αυτού του βιβλίου από την μαγική πένα της νεράιδας των λέξεων και των χρωμάτων. Για ακόμη μια φορά, τα θερμά μου συγχαρητήρια κ. Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη!!

* «Η ζωή δεν είναι αυτή που έζησε κανείς, αλλά αυτή που θα θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί» Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες ----> σελίδα 9

** Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους, όχι για τους ανθρώπους.-------> σελίδα 296

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-09-2020 16:03
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
31-08-2020 00:39
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-07-2020 14:34
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Δεν πίστευα ποτέ πως ένα τόσο φωτεινό χρώμα έκρυβε όλη την σκοτεινιά της ψυχής του Στέφανου....βέβαια είχε την εξήγηση στη δύσκολη παιδική ηλικία του αλλά και πάλι μένεις αέναος απ' την σκληρότητα του....δύσκολος χαρακτήρας που όμως στην τελευταία σκηνή μπορείς και να τον συγχωρέσεις...Είναι το άκρως αντίθετο απ' τις τρεις αδερφές,που κι αυτές δύσκολα παιδικά χρόνια είχαν,όμως είχαν δύναμη ψυχής και αργά ή γρήγορα η καθεμία έβρισκε την λύτρωση και τον εαυτό της....Φανταστική ιστορία, εξαιρετικό εξώφυλλο, απίστευτη Ρένα Ρώσση Ζαΐρη....καλοτάξιδο!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-07-2020 20:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
"Ο γονιός είναι η εικόνα, ο καθρέφτης του παιδιού" λέει μια σοφή λαϊκή ρήση. Το νέο κοινωνικό-αισθηματικό βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη με αστυνομική χροιά καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως με τη σχέση γονέα και παιδιού. Η παιδική ηλικία, ακολουθεί τον άνθρωπο σε ολόκληρη τη ζωή του. Ότι άσχημα βιώματα έχει κάποιος ως παιδί αυτομάτως αποθηκεύονται στο μυαλό και τη ψυχή του μετατρέποντάς τα τις περισσότερες φορές σε απωθημένα. Ως ενήλικοι, άλλοι καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν άλλοι όμως μένουν εγκλωβισμένοι στα τραύματα αυτά παρασέρνοντας, με όσους συναναστρέφονται, στον πόνο και τη δυστυχία. Ακόμα και συγκεκριμένα χρώματα μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση, την προσωπικότητα και τη ψυχολογία γενικότερα. Θυμάται καταστάσεις που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα το νου και τη ψυχή.

Το τιρκουάζ, ένα λαμπερό χρώμα που συμβολίζει την αλήθεια. Και την αγνότητα. Το τιρκουάζ, ένα σκοτεινό χρώμα που βουτάει σε αλήθειες ψυχής. Γιατί η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Γιατί κάθε ιστορία κρύβει πολλές πλευρές και βαθιά χτυποκάρδια. Μυστικά, ψέματα, υποκρισία, δόλος, κακία, απαξίωση, θυμός, πάθος, έρωτας κυριαρχούν και καθηλώνουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία. Απανωτές ανατροπές προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα στους άρτια δομημένους ήρωες που ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη που παρασύρεται από την καταιγιστική πλοκή της ιστορίας.

Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές.

Τη μία την παντρεύτηκε. Την άλλη την ερωτεύτηκε. Την τρίτη τη βίασε.

Μία συναρπαστική ιστορία που θα σας γοητεύσει!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Αξιέπαινο!!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
28-05-2020 18:18
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Πολύ αξιόλογο βιβλίο! Συγκλονιστική υπόθεση, άκρως ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ενασχόληση με ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει ακόμα και τώρα, στην εποχή που ζούμε. Η συγγραφέας φαίνεται να έχει μελετήσει πάρα πολύ καλά το θέμα πριν το παρουσιάσει στους αναγνώστες της. Δεν είναι μόνο ερωτική ιστορία, αλλά έχει και στοιχεία απο αστυνομικό και κοινωνικό. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 3
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
16
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
4
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
18
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
3
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα