Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Κάβο Μάρκο
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Μάρκος Δεληγιάννης ()
Εκδότης: Καμπύλη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-6899-18-8 Καμπύλη 2013
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24x17 - 156
Φυλλομετρώντας τις σελίδες του Κάβο Μάρκο αφουγκράζεσαι το φτερούγισμα της μνήμης του συγγραφέα. Γειτονιές, που καταδικάστηκαν σε θάνατο απ\' τα έκτακτα εργολαβοδικεία, ξεδιπλώνονται. Χαρακτήρες και νοοτροπίες, που εξαφάνισε η αμείλικτη εποχή της χειραγωγούμενης εικόνας, αποτυπώνονται ανάγλυφα. Με αυτοσαρκασμό και χιούμορ ιδιότυπο περιγράφονται ερωτικές συνευρέσεις, που η ζωή ακύρωσε πριν καν ξεκινήσουν. Ενοχές και προκαταλήψεις, πάντα τείχη στήνανε, της νιότης το διάβα ν\' ανακόψουνε.

Με πίκρα περίσσια αποτυπώνονται των ειδώλων η πτώση, των φανταχτερών ονομάτων η διαπόμπευση. Η διαγραφή τους απ\' της Ιστορίας το ληξιαρχείο. Κι ύστερα ήρθαν τα ταξίδια. Οκτώ χρόνια διήρκεσε το μεγαλύτερο. Ήταν τότε που αγκυροβόλησε στ\' όμορφο λιμάνι της Στοκχόλμης. Ο χρωστήρας του ζωγράφισε με ευαισθησία ανθρώπους που γνώρισε, που γεύτηκε μαζί τους κρασί, αγάπη, και συντροφικότητα.

Και τέλος η θάλασσα, η μεγάλη του αγάπη. Λιμάνια, δρομάκια σκιερά, σκάλες ανηφορικές, ημίφως παραμορφωτικό, οινοπνεύματος αναθυμιάσεις, της σάρκας η οσμή, του ξεριζωμένου το Αχ, η μοναξιά, η ανωνυμία, των αφεντικών το απύλωτο το στόμα, του κέρδους η λύσσα και τέλος το απέραντο γαλάζιο στο βάθος του ορίζοντα, όταν στης θάλασσας την αγκαλιά βουλιάζει.

Σαΐτα η μνήμη σχίζει τα περασμένα
σημαδεύει τα μελλούμενα της σκέψης τα κατάβαθα τρυπάει κι από εκεί μέσα καθάριο νερό αναβλύζει


Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα