Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Με το χέρι στο στήθος
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
25-01-2021 15:06
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Τζένη Μανάκη -Με το χέρι στο στήθος, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου– Σαμοθράκη

Από την Ελίζα και το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο προηγούμενο βιβλίο της γνωρίζουμε τη Νικόλ και τους άλλους ήρωες στο Αλγέρι, το Παρίσι, την Αθήνα και σ’ ένα ελληνικό νησί. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον θάνατο, την τρομοκρατία και την ενδοοικογενειακή βία, γεμάτο μουσική, λογοτεχνία και θέατρο, που το ρούφηξα κυριολεκτικά.

Η Νικολέτα Πάζη, δημοσιογράφος σε περιοδικό του Λονδίνου, γνώρισε στην Τύνιδα τον Γαλλοαλγερινό συγγραφέα Φουάντ Μαζίν, που της θύμισε τον άντρα στον πίνακα του Γκρέκο «Ο ευγενής με το χέρι στο στήθος». Ο Φουάντ είναι στα ίχνη του δολοφόνου της γυναίκας του, που έμπλεξε τον γιο του, Μαρίντ, στα δίχτυα ενός ισλαμικού τρομοκρατικού πυρήνα. Η συνάντηση έγινε αφορμή να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια δυνατή σχέση.

Μου άρεσε το εξώφυλλο και όπως μου είπε η συγγραφέας στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για το Bookia σηματοδοτεί την ειλικρινή έκφραση λόγων και πράξεων για ό,τι σεβόμαστε, αγαπάμε, θαυμάζουμε, μας πονάει ή μας πληγώνει. Αριστοτεχνικά πλέκει τα θέματα με τους ήρωες και ο αναγνώστης νιώθει πως δημιουργήθηκαν για να επιτελέσει ο καθένας ένα σκοπό.

Η Νικόλ που μεγάλωσε σ’ ένα μικρό νησί, με μια κοινωνία αυστηρή σε θέματα ηθικής δειλιάζει να φέρει και να συστήσει στο νησί του τον Άραβα αγαπημένο της. Νιώθει πως δεν είναι έτοιμη η κοινωνία γι’ αυτή τη θρησκευτική διαφορετικότητα. Σίγουρα θα δεχόταν αρνητικά σχόλια αν τον παρουσίαζε, ακόμη κι από την αδελφή της. Τα κατάφερε όμως με πολύ αγώνα και αποφασιστικότητα να νικήσει και να υπερκεράσει το εμπόδιο της ξενοφοβίας. Η Αίγλη η αδελφή της νιώθουμε πως η συγγραφέας την δημιούργησε ως κατακραυγή σε κάθε κακοποίηση που υπέστη ο κάθε άνθρωπος. Και ομολογώ ως αναγνώστρια με συγκίνησε πάρα πολύ. Ο Φουάντ, δεν μοιάζει καθόλου με χάρτινο ήρωα. Είναι ένας επικίνδυνος συγγραφέας που ζει το προσωπικό του δράμα αλλά αγωνίζεται μέσα από τα βιβλία του που γίνονται επιτυχίες στην Ευρώπη να βάλει τέλος στον θρησκευτικό φανατισμό και στην εν δυνάμει τρομοκρατία της χώρας του. Έδωσα το στίγμα, κέντρισα το ενδιαφέρον και την αγωνία για τη συνέχεια αυτού του μυθιστορήματος. Είμαι σίγουρη πως το βιβλίο θα σας ενθουσιάσει και θα σας προβληματίσει με τα φλέγοντα θέματα που καυτηριάζει. Φυσικά πασπαλισμένα με πολλή αγάπη για τον Πολιτισμό. Καλή ανάγνωση!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα