Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κάτω απ' τη μηλιά
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-10-2021 09:01
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, που όσο παράξενα ή απίθανα αν σας φανούν τα γεγονότα, απλά θυμηθείτε πως τα σενάρια της ζωής ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία του πιο ταλαντούχου συγγραφέα.

Πρόκειται για την ιστορία τριών συνεχόμενων γενεών γυναικών, μάνα – κόρη – εγγονή. Τρεις πονεμένες ψυχές που η ζωή δεν τους χαρίστηκε. Έπαιξε μαζί τους, τις βασάνισε, τις ταλαιπώρησε, τις δοκίμασε, τις αδίκησε. Έκαναν λάθη και μάλιστα πολλά. Λάθη που συνεχίστηκαν να επαναλαμβάνονται, λάθη που πλήγωσαν αθώους ανθρώπους. Οι συνέπειες αυτών ήταν τόσο καταστροφικές που ισοπέδωσαν ανθρώπινες ψυχές και συναισθήματα. Λέξεις που κόβουν σαν μαχαίρια. Αλήθειες που πονάνε. Θυμός, πίκρα, απογοήτευση. Μυστικά και ψέματα, όλα ένα κουβάρι μπερδεμένο που όσο περνούσε ο καιρός, αντί να ξετυλίγεται, μπερδευόταν ολοένα και πιο πολύ.

Φυσικά και ο έρωτας δεν θα μπορούσε να λείψει από την ιστορία. Κάποια όμως από τις πρωταγωνίστριες πιστεύει πως «ο έρωτας φέρνει πόνο, σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο, να μην ορίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο έρωτας έχει ρίσκο, αγωνία, τρέλα. Ο έρωτας είναι πάθος και το πάθος, από το ρήμα πάσχω, ποτέ δεν μπορεί να σημαίνει κάτι καλό» (σελίδα 311). Εσείς συμφωνείτε;

Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η σχέση μάνας – κόρης και πώς αυτή παίζοντας καθοριστικό ρόλο επηρεάζει ή καθορίζει την εξέλιξη του παιδιού στην μετέπειτα πορεία που θα ακολουθήσει στη ζωή του.

«Το μήλο κάτω απ’τη μηλιά θα πέσει». Είναι νόμος αυτό; ‘Η υπάρχουν εξαιρέσεις; Όλα είναι θέμα γονιδίων ή προσωπικότητας;

© Μπορούμε να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας;

© Μπορούμε εμείς να ορίσουμε μόνοι μας την ρότα που θα ακολουθήσει η ζωή μας;

© Έχουμε τη δύναμη, την θέληση και την ικανότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Η ιστορία αυτή έχει πολλά να μας διδάξει. Την αξία και την δύναμη που έχει η συγχώρεση, η αληθινή αγάπη μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο ανυπέρβλητα εμπόδια και πως η φυγή από οτιδήποτε δεν είναι η λύση. Δεν νιώθεις πραγματικά ελεύθερος παρά μόνο όταν έχεις συγχωρέσει όλους εκείνους που σε έβλαψαν, σε πόνεσαν ή σε αδίκησαν κι έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη. Μην αφήνετε το ποτάμι της ζωής να σας παρασύρει και να σας πάει όπου εκείνο θέλει. Παλέψτε, αντισταθείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Εσείς είστε η καπετάνιοι στο καράβι της ίδιας σας της ζωής.

Θερμά συγχαρητήρια κ. Τζιρίτα για το καταπληκτικό σας συγγραφικό πόνημα. Εξαιρετική η γραφή σας!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
3
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
6
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα