Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την επανάσταση
Ανατρέποντας τα κατά συνθήκη και κατά συνείδηση ψεύδη για το '21
Βιβλίο Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821 >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Γεώργιος Ι. Σκλαβούνος ()
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-02-3819-8 Εκδόσεις Παπαζήση 2021
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21x14 - 340
«Συναντήθηκα» με τον Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από τη μελέτη της τοπικής μου ιστορίας, τη μελέτη της Επτανήσου Πολιτείας, του Επτανησιακού ζητήματος και της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα. Ήταν η κατανόηση της αγγλικής πολιτικής στο Επτανησιακό και το Ελληνικό ζήτημα, ως πτυχών του Ανατολικού ζητήματος, που με οδήγησε στη μελέτη του Καποδίστρια και της πολιτικής του, στη μελέτη της αντιμετώπισής του στο πλαίσιο των αδυσώπητων ανταγωνισμών για τη λύση του άλυτου, μέχρι και σήμερα, Ανατολικού ζητήματος.

Στη συνέχεια, η ανελέητη πολεμική εναντίον του Ιωάννη Καποδίστρια, οι αστήρικτες ύβρεις, το αντιεπιστημονικό πάθος απαξίωσής του με οδήγησαν στο να αναζητήσω τα αίτια αναπαραγωγής και διακίνησης του ψευδούς, κατά συνείδηση, κατηγορητηρίου σε βάρος του και να τοποθετηθώ τεκμηριωμένα απέναντι σε αυτό το κατηγορητήριο.

Καρποί αυτής της αίσθησης χρέους, απέναντι στην ιστορική αλήθεια και απέναντι στο δικαίωμά μας στη Μνήμη υπήρξαν το βιβλίο μου Ο άγνωστος Καποδίστριας (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2011) και το ανά χείρας πόνημα. Με την πεποίθηση ότι η κατανόηση της αντιμετώπισης του Καποδίστρια και του ελληνισμού στην προσπάθεια μιας ελληνικής λύσης του Ανατολικού ζητήματος είναι αναγκαία και κρίσιμα χρήσιμη για το σήμερα, και με την πεποίθηση ότι η κυρίαρχη πρόσληψη της ιστορίας μας αποτελεί βασική συνιστώσα στη διαμόρφωση μιας ευρύτερα αποδεκτής στρατηγικής για την πορεία μας στον τρίτο αιώνα του ελεύθερου εθνικού μας βίου, εύχομαι καλή ανάγνωση.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα