Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Γυναικεία υπόθεση
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-12-2022 21:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Το τελευταίο καιρό οι γυναικοκτονίες στην χώρα μας είναι σε μεγάλη έξαρση. Η ζήλια, τα οικονομικά προβλήματα , η κατάχρηση της ανδρικής εξουσίας από συζύγους πρώην και νυν, πατεράδες, οδήγησαν στη λεκτική και σωματική κακοποίηση ανυπεράσπιστων γυναικών. Δύο καταξιωμένες συγγραφείς, η Λένα Μαντά και η Κλαίρη Θεοδώρου, ενώθηκαν εκτός από τη φιλία τους και συγγραφικά παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό ένα αξιόλογο αστυνομικό μυθιστόρημα. Η ιστορία αναφέρεται στους φόνους γυναικών και έναν κατά συρροήν δολοφόνο που αντιγράφει δολοφονίες του παρελθόντος που δεν εξιχνιάστηκαν. Τα εγκλήματα καλείται να εξιχνιάσει η υπαστυνόμος Νόρα Δενδρινού με την ομάδα της. Οι φόνοι έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ένα κόσμημα με ένα καλλιγραφικό Ν μέσα σε σπιτάκι. Συμπτωματικά ένα ίδιο κόσμημα φοράει και η υπαστυνόμος.

Ένα απίστευτο κυνηγητό με αλλεπάλληλες ανατροπές κρατάνε τον αναγνώστη σε μία εγρήγορση αγωνίας για το αν και πότε θα έρθει η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χωρίς να κουράζουν με άσκοπους όρους και τεχνικές λεπτομέρειες ,οι συγγραφείς σκιαγραφούν άρτια τους ήρωές τους.Με γραφή ρέουσα ο αναγνώστης παρασύρεται από την πλοκή.

Ένα μυθιστόρημα που αξίζει να προταθεί προς ανάγνωση!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-05-2022 12:04
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  

Η κ. Μαντά και η κ. Θεοδώρου δεν χρειάζονται συστάσεις. Δυο εξαιρετικές συγγραφείς ενώνουν τις πένες τους και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Οι πένες τους μπλέκονται τόσο αρμονικά, που πολλές φορές είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διακρίνεις πού αρχίζει η μία και πού τελειώνει η άλλη, αν και γνώριζα πως η κ. Μαντά είχε αναλάβει ως επί το πλείστον το κοινωνικό κομμάτι και η κ. Θεοδώρου το αστυνομικό.Γυναικοκτονίες!


Μια παγκόσμια μάστιγα και ένα θέμα δυστυχώς τόσο επίκαιρο που σκόρπισε ανείπωτο πόνο, φόβο και θλίψη. Τον τελευταίο χρόνο συγκλονίστηκε το πανελλήνιο με τις απανωτές δολοφονίες γυναικών. Η μαύρη λίστα για το 2021 περιλαμβάνει 18 γυναίκες που έχασαν βίαια τη ζωή τους από το χέρι του κτητικού, βίαιου, ζηλόφθονου και κάποιες φορές υπεράνω υποψίας άντρα, συζύγου, φίλου ή εραστή. Άντρες που αγαπούσαν και εμπιστεύονταν. Βασιλική, Κωνσταντίνα, Καρολάιν, Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μαρία, Σταυρούλα, Μόνικα, Δώρα, Νεκταρία είναι μερικά από τα ονόματα της μακάβριας λίστας, μερικές από τις γυναίκες που κόπηκε το νήμα της ζωής τους τόσο άδικα…Στο παρελθόν 3 γυναίκες δολοφονήθηκαν με φριχτό τρόπο.


3 δολοφόνοι έμειναν ατιμώρητοι, καθώς δεν εντοπίστηκαν ποτέ ή δεν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία ή αποδείξεις για να συλληφθούν.Στο σήμερα, 3 γυναίκες δολοφονούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και εκείνες του παρελθόντος. Στη τέλεια σκηνοθετημένη σκηνή του εγκλήματος, ο δολοφόνος αφήνει «τυράκια» στην αστυνομία, κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, με τα οποία οι ένοχοι του παρελθόντος να μπορούν πλέον να συλληφθούν.Ο τωρινός δολοφόνος είναι ένας σύγχρονος εκδικητής, ένας ΖΟΡΟ, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, ούτε καν στο να σκοτώσει. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος; Ποιο είναι το κίνητρό του; Και γιατί στο παιχνίδι που έχει στήσει θέλει να πάρει μέρος και η αστυνόμος Νόρα Δενδρινού; Γιατί στα θύματά του έχει φορέσει ένα ολόιδιο κόσμημα με αυτό που από μικρό κοριτσάκι φοράει πάντα στο λαιμό της η Νόρα; Η Νόρα, ο αστυνόμος Νικόλας Παναγιωτίδης και η ιδιωτική ερευνήτρια Ελπινίκη Ντόκα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ρίξουν φως στην υπόθεση και να εντοπίσουν τα ίχνη του δολοφόνου. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και δεν είναι με το μέρος τους. Θα τα καταφέρουν πριν να είναι πολύ αργά;Ένα παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Ένα παιχνίδι επικράτησης; Ένα παιχνίδι εξουσίας; Απονομής δικαιοσύνης; Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;Το «Γυναικεία υπόθεση» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα καλογραμμένο, έξυπνο, με παραστατικές εικόνες και περιγραφές, γρήγορη πλοκή, αληθοφανείς και απολαυστικούς διαλόγους, γεμάτο αγωνία, δράση και ένταση. Οι πρωταγωνιστές είναι ανθρώπινοι, ρεαλιστικοί, με αδυναμίες και τρωτά σημεία και έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με διλήμματα.Τον δολοφόνο τον βρήκα κάπου στη μέση του βιβλίου, χωρίς αυτό να αποτελεί αρνητικό στοιχείο στο να απολαύσω την ανάγνωση του υπόλοιπου βιβλίου.Τέλος, πέρα από το κεντρικό θέμα των γυναικοκτονιών, θίγονται επίσης και προβληματίζουν τα εξής: οι σχέσεις μητέρας – κόρης, οι σχέσεις παιδιού με τους γονείς και όλες οι δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένα γονιός που μεγαλώνει ένα παιδί με σύνδρομο Asperger,μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.Καταπληκτικό βιβλίο!!! Πραγματικά αδημονώ για το επόμενό τους, για την επόμενη υπόθεση του γυναικείου διδύμου.Θερμά συγχαρητήρια κ. Μαντά και κ. Θεοδώρου για το εξαιρετικό σας πόνημα!!! Πάντα επιτυχίες σας εύχομαι!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-04-2022 21:35
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-03-2022 19:42
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-03-2022 02:26
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-03-2022 11:26
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
6
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
8
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα