Ζώντας τα τελευταία χρόνια μέσα σε ένα σκληρό κοινωνικό σκηνικό, βιώνοντας κάτι σαν πολιορκία του σώματος (είτε από βιολογική είτε από πολιτική σκοπιά), ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του θεατρικού έργου Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός στο μεσαιωνικό Στρασβούργο και βρήκε αναλογίες με το σήμερα.
Ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ωμέγα το δεύτερο θεατρικό του έργο μιλώντας με όρους του ιστορικού χθες για το επισφαλές σήμερα, κι ίσως για το δυστοπικό αύριο.
Η φόρμα του έργου είναι πολύ συγγενής με αυτήν του Μπρεχτικού Θεάτρου, με μια, όμως, διογκωμένη αίσθηση του κωμικού, υιοθετώντας κώδικες μουσικού θεάτρου, με αρκετά τραγούδια να παρεμβάλλονται στη ροή των σκηνών, τα οποία εκτελούνται ζωντανά από τους ηθοποιούς και μουσικούς της παράστασης. «Το ίδιο το έργο είναι ένα σύνολο σκηνικών οδηγιών για το έργο που θα παιχτεί εντός κάθε θεατή», αναφέρει ο Γιώργος Μπλάνας, που υπογράφει την Εισαγωγή της έκδοσης.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.