Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Σπάζοντας τον κώδικα της Τροίας
Το μυκηναϊκό project που απέτυχε
Βιβλίο Νεοελληνικό δοκίμιο >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος ()
Εκδότης: Άμμων Εκδοτική
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5677-60-2 Άμμων Εκδοτική 2023
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21x14 - 350
Η Άλωση της Τροίας αποτέλεσε ένα γεγονός τεράστιας σημασίας που σκοπός του βιβλίου είναι να την αναδείξει. Το “Σπάζοντας τον Κώδικα της Τροίας” αποτελεί μία συγκλονιστική εξερεύνηση των διασυνδεδεμένων σχέσεων που υπήρχαν στην Ομηρική Εποχή. Ένα ταξίδι στα γεωγραφικά όρια του προελληνικού αρχαίου κόσμου, χαρτογραφώντας την επίδραση της Άλωσης της Τροίας και αποκαλύπτοντας τις κρυφές συνδέσεις ανάμεσα στα βασίλειο των Αχιγιάβα-Αχαιών του Αιγιακού χώρου και των υπόλοιπων «Big-4» της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ήτοι των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων και των Χετταίων.

Με ένα πλούσιο ιστορικό χρονοδιάγραμμα που εστιάζει στα κίνητρα και τις οικογενειακές σχέσεις των Ομηρικών βασιλιάδων -μετέπειτα ηρώων-, ο συγγραφέας αμφισβητεί τις παγιωμένες πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις για τον αρχαίο ομηρικό κόσμο και προσφέρει μία ανατρεπτική και διεισδυτική ματιά στις επικές διηγήσεις που όλοι έχουμε ακούσει.

Είτε κάποιος είναι λάτρης της ιστορίας ή απλά περίεργος για τον αρχαίο κόσμο, η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο ανάγνωσμα όσο αφορά τις άγνωστες πτυχές του προομηρικού κόσμου, εμπλουτισμένο με υποσημειώσεις, χάρτες και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Από την άνοδο των νησιωτικών και παραθαλάσσιων βασιλείων που συνέδεαν το μεσογειακό εμπορικό κόσμο της Εποχής του Μπρούτζου έως την κλασική περίοδο, το βιβλίο αυτό εξερευνά τις αλλαγές και τη συνέχεια του ελληνικού κόσμου, από τη μινωική εποχή έως τη δημιουργία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα