Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Παρά θίν' αλός
50 βραβευμένα διηγήματα. Διαγωνισμός διηγήματος του Ιανού
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Κάντζα, Νατάσα ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5646-29-5 Ιανός 2024
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21Χ15 - 144
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Παρά θίν’ αλός». Πρόκειται για τα 50 διηγήματα που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού Διηγήματος της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, ο οποίος διεξήχθη για έβδομη συνεχή χρονιά παράλληλα με τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας και με το ίδιο θέμα.
Εδώ και επτά χρόνια, μέσω της διοργάνωσης, δίνεται η ευκαιρία σε σύγχρονους νέους λογοτέχνες να μοιραστούν τις ανέκδοτες ιστορίες τους. Φέτος, έναυσμα στάθηκε η ομηρική φράση «παρά θίν’ αλός», που τη συναντάμε στην Ιλιάδα (στίχος 1.327). Όπως επισημαίνουν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Ευτυχία Γιαννάκη, Τέσυ Μπάιλα και Κωνσταντίνος Μπούρας, στον πρόλογό τους: «Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Στην πλειοψηφία τους, τα κείμενα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι κείμενα καλογραμμένα, ποικίλης θεματογραφίας και δείχνουν αυξημένη ενσυναίσθηση και καλλιεργημένη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα διεθνούς βεληνεκούς.


»Οι πρόσφυγες που ξεβράζονται απροστάτευτοι στις ακτές της Μεσογείου, τραγικά παρασυρμένοι από τις τρικυμίες της θάλασσας και της Ιστορίας, κατέχουν φυσικά την κυρίαρχη θέση στον κοινωνικό προσανατολισμό των διαγωνιζόμενων συγγραφέων. Παράλληλα, η μυθολογία αποτελεί μια ασφαλή παρακαταθήκη ιδεών και συμβόλων. Οι εξιδανικευμένες αναμνήσεις νεανικών ρομαντικών ερώτων, όμως, κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ ακολουθεί μια παντοειδής θεματογραφία, στην οποία κυριαρχεί η ακροθαλασσιά ως τόπος μνήμης, αναπόλησης, ευτυχισμένων στιγμών, οδύνης αλλά και θανάτου. Τόπος ορισμού της ελληνικότητας και του πολιτισμού της, που καθορίζει την ανθρωπογεωγραφία της.
»Ως εκ τούτου, ως μέλη της κριτικής επιτροπής δυσκολευτήκαμε εξαιρετικά να επιλέξουμε το άριστο ξεχωρίζοντάς το από το “λίαν καλό”, καθώς το νόημα αυτής της ευγενούς άμιλλας είναι να αναδειχτούν οι καινούριες φωνές που θα επιδράσουν σημαντικά στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και θα αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους».

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα