Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
H πατριαρχία
Η ιστορία της ανδρικής κυριαρχίας και η εξάπλωσή της
Βιβλίο Δοκίμια >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Angela Saini ()
Μεταφραστής: Φρόσω Ξένου ()
: Μαρίνα Μαροπούλου ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-278-226-2 Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ 2025
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21Χ14 - 352
Εν ολίγοις, αυτή είναι η ιστορία ατόμων και ομάδων που παλεύουν για να αποκτήσουν τον έλεγχο του πολυτιμότερου αγαθού του κόσμου: άλλους ανθρώπους. Το ότι ο πατριαρχικός τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας μοιάζει ανατριχιαστικά παρόμοιος σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι επιβλήθηκε με κάποιο μαγικό (ή βιολογικό) τρόπο ταυτόχρονα, ούτε επειδή οι γυναίκες υποχώρησαν και αποδέχθηκαν την υποταγή παντού. Οφείλεται στην εφευρετική φύση της εξουσίας. Η έμφυλη καταπίεση προετοιμάστηκε και τελειοποιήθηκε όχι μόνο στο εσωτερικό των κοινωνιών: επί αιώνες, εξάχθηκε σκόπιμα μέσω του προσηλυτισμού και της αποικιοκρατίας.

Σε αυτό το τολμηρό και πρωτοποριακό βιβλίο, η βραβευμένη δημοσιογράφος επιστήμης Άντζελα Σάινι αναζητά τα πραγματικά αίτια της έμφυλης καταπίεσης από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Ταξίδεψε στους αρχαιότερους γνωστούς ανθρώπινους οικισμούς του κόσμου, αναλύοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά και αρχαιολογικά ευρήματα και ιχνηλατώντας τις ιστορίες πολιτισμών και πολιτικών από την Αμερική μέχρι την Ασία. Ανατρέπει τις απλουστευμένες οικουμενικές θεωρίες, εντοπίζοντας τις ρίζες της ανισότητας στα πρώτα κράτη και αυτοκρατορίες: Νόμοι και θρησκείες ήρθαν να πλαισιώσουν την αρχή ότι υπήρχαν μόνο δυο ειδών χρήσιμα όντα: γυναίκες ικανές να γεννούν και να αναθρέφουν παιδιά, και άνδρες ικανοί να πολεμούν.

Το χειρότερο σε αυτή την δολοπλοκία είναι το πώς έχει διαμορφώσει τις πεποιθήσεις μας σχετικά με την ανθρώπινη φύση. Εάν η εικόνα της θεάς Κάλι μας λέει κάτι για το παρελθόν μας, αυτό είναι ότι η θεώρησή μας για τον κόσμο δεν ήταν ποτέ στατική. Στο πέρασμα του χρόνου, οι εξουσιάζοντες προσπάθησαν πολύ να αποδώσουν μια ψευδαίσθηση ευστάθειας στους έμφυλους κανόνες και τις ιεραρχίες που είχαν εφεύρει. Σήμερα, οι μύθοι αυτοί είναι πια πεποιθήσεις μας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα