Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Λαπωνία
Βιβλίο Ισπανικά θεατρικά έργα >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: () ()
Διασκευαστής: Μαρία Χατζηεμμανουήλ ()
Μεταφραστής: Μαρία Χατζηεμμανουήλ ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-508-412-7 Εκδοτικός Όμιλος Ίων 2025
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21Χ14 - 87
Το θεατρικό κείμενο της εκρηκτικής κωμικής παράστασης Λαπωνία που έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο «Κολοσσαίον» τον Δεκέμβριο του 2024 & συνεχίζει με επιτυχία στην Αθήνα στο θέατρο «Ζίνα» από τον Μάρτιο του 2025, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη & μετάφραση και διασκευή της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Το βραβευμένο έργο των Μαρκ Ανζελέτ & Κριστίνα Κλεμέντε πραγματεύεται τα ηθικά διλήμματα των εννοιών του ψέματος, της αλήθειας, της λογικής, της μαγείας, των οικογενειακών αξιών και των… ανείπωτων μυστικών!

Ο Μάκης και η Ελένη έχουν έναν γιο 5 χρόνων, τον Μάνο. Η Νίκη, αδελφή της Ελένης, έχει παντρευτεί έναν Φινλανδό, τον Όλαβι, και έχουν μια κόρη 4 ετών, την \'Αννα. Το ζευγάρι των Ελλήνων πηγαίνει στη Λαπωνία, με σκοπό να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους συγγενείς του και βεβαίως με σκοπό να δει ο γιος τους από κοντά τον “αληθινό” \'Αι Βασίλη.

Το έργο αρχίζει τη στιγμή που ο Μάνος έχει πέσει σε κατάθλιψη γιατί η τετράχρονη ξαδέλφη του τού έχει μόλις αποκαλύψει ότι \'Αι Βασίλης δεν υπάρχει και τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς. Η Ελένη είναι έξαλλη για την απογοήτευση που έχει υποστεί ο γιος της και για τα ματαιωμένα όνειρα που έκανε όλη η οικογένειά της για τα Χριστούγεννα και προσπαθεί να πείσει τον Όλαβι και τη Νίκη να βρουν έναν τρόπο για να ξαναπιστέψει ο γιος τους στον μύθο που ήρθε να δει με τα μάτια του, ταξιδεύοντας από την άλλη άκρη της Ευρώπης.

Με αφορμή τη σύγκρουση ανάμεσα στον αλήθεια που υποστηρίζει το ζευγάρι των Φινλανδών και τη μαγεία των Χριστουγέννων που θέλει πάση θυσία να σώσει για χάρη του παιδιού τους το ζευγάρι των Ελλήνων, οι συγγραφείς ανατέμνουν στερεότυπα και συνήθειες, αποκαλύπτουν μυστικά και κατά συνθήκην ψεύδη των δύο κοινωνιών και αποδεικνύουν τελικά ότι σε πείσμα του ορθολογισμού, μπορεί ο \'Αι Βασίλης να μην υπάρχει, υπάρχει όμως η βαθιά ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει στην ψευδαίσθηση, στο όνειρο και στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα