Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Αναζητώντας την Αρκαδία. Τόμος Β΄
Ιστορία και φιλοσοφία του ιδεώδους μιας χρυσής εποχής
Βιβλίο Φιλοσοφία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Ιστορία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Γιάννης Σπυρόπουλος ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5298-89-0 Δαιδάλεος 2025
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23x16 - 354
Μια ιστορική μελέτη που αποκαλύπτει τον πνευματικό πόλεμο πίσω από την ευρωπαϊκή Ιστορία. Ο δεύτερος τόμος της πιο ριζοσπαστικής αναζήτησης για την Αρκαδία είναι εδώ.
Πώς επιβλήθηκαν οι αυταπάτες των ιστορικών, που αγγίζουν ολόκληρες κοινωνίες; Ποιοι γέννησαν τα κύματα της υστερίας και του φόβου, που για αιώνες σάρωσαν ολόκληρα έθνη, παρασύροντάς τα στο φανατισμό και στη μονοδοξία;
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η αλλόκοτη μαζική αμνησία με γεγονότα που παραμένουν ανεξήγητα και τρομακτικά; Ποια ήταν τα μέσα με τα οποία πολεμήθηκε για να συρρικνωθεί η Αρκαδία μετά το τέλος του αρχαίου κόσμου;
Ο δεύτερος τόμος της Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Αρκαδικού Ιδεώδους, με τίτλο Αναζητώντας την Αρκαδία, είναι η συνέχεια ενός ανεξερεύνητου μέχρι τώρα ταξιδιού και μιας αμείλικτης μάχης ανάμεσα στο σκοτάδι της Ανατολής και το φως της ελληνικής παράδοσης.
Ξεκινά με τους τελευταίους Αρκαδικούς Κύκλους της Ρώμης και της Γαλατίας, συνεχίζει με τους τροβαδούρους, το Dolce stil Novo, τις επαναστάσεις των κοινοτήτων και την Αναγέννηση. Περιγράφει με λεπτομέρειες τη θεματολογία της Αρκαδίας στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία και ολοκληρώνεται με την Αρκαδική Ακαδημία της Ρώμης, τις αρχές της αποικιοκρατίας, το αρκαδικό όραμα της Αμερικής και τις ρίζες του νεοκλασικισμού και του πρωτορομαντισμού.
Στη συνέχεια αυτής της μελέτης, με τη βοήθεια των πηγών της κάθε εποχής, όσο και με νεότερες, επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, ο Γιάννης Σπυρόπουλος συνεχίζει να αποκαλύπτει τους χαμένους κρίκους ενός τεράστιου κινήματος, που αποτελεί το όραμα και το συνεκτικό δεσμό όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Όταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, ποτέ δεν θα ξαναδείτε με τα ίδια μάτια την Ιστορία.
Θα περιπλανηθούμε στα σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος, σ’ ένα ταξίδι λαβυρινθώδες, που συμπεριλαμβάνει ιστορικά φαι νόμενα που θεωρούνται ετερόκλητα και ασύνδετα. Η μνήμη της Αρκαδίας είναι δύναμη και τη χρειαζόμαστε ιδιαίτερα τώρα, που η ανθρωπότητα οδεύει προς ένα άγνωστο και σκοτεινό πεπρωμέ νο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα