Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ελλάδα: Χρονικό του Εμφυλίου των ψευδαισθήσεων
Βιβλίο Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 >> Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Θάνος Μ. Βερέμης ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-08-0986-2 Εκδόσεις Ι. Σιδέρης 2025
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21Χ14 - 120
Η διαδρομή του ΚΚΕ από την Τρίτη Διεθνή ως την περίοδο της ιταλό-γερμανικής κατοχής, υπήρξε ένα φαινόμενο νεκρανάστασης. Από κόμμα με περιορισμένη απήχηση στους Έλληνες ψηφοφόρους εξελίχθηκε στον πιο σημαντικό παράγοντα αντίστασης στις δυνάμεις κατοχής. Ο ερχομός των προσφύγων της Μικράς Ασίας το 1922, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, χωρίς την προστασία των βουλευτών στη Βουλή και τους δεσμούς με την πολιτική εξουσία, οδήγησε πολλούς από αυτούς στο ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ήταν επαναστατική δύναμη με ιδέες φερμένες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που απέκτησαν τη δική τους ιδιομορφία στην παραδοσιακή Ελλάδα. Σε αντίθεση με τη Γιουγκοσλαβία, όπου οι προπολεμικές πολιτικές δυνάμεις ανταγωνίστηκαν για την εξουσία, στην κατεχόμενη Ελλάδα απουσίαζαν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα του παρελθόντος και άφησαν το πεδίο της αντίστασης ελεύθερο για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Η κυβέρνηση εν εξορία του Εμμανουήλ Τσουδερού, διχασμένη ανάμεσα στα συντηρητικά στοιχεία του παρελθόντος και τους αριστερούς κινηματίες του 1944, κατάφεραν μαζί με την κυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μόνο με την επέμβαση των βρετανικών δυνάμεων. Ο εμφύλιος του 1946-49 σημάδεψε την ελληνική ιστορία.
Θ. Μ. Βερέμης

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα