Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Έχεις τις λέξεις, έχεις και τη σκηνή
Ο Νίκος Καζαντζάκης στη δημιουργική γραφή και στο θέατρο
Βιβλίο Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957 >> Συγγραφείς, Έλληνες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Γιαννακουδάκης, Λευτέρης (Giannakoudakis, Lefteris)
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-10-0102-9 Εκδόσεις Διόπτρα 2025
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24Χ17 - 280
Αν υπάρχει ένας Έλληνας συγγραφέας που είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου, τούτος είναι αναμφίβολα ο Νίκος Καζαντζάκης. Με έργο που απλώνεται σε όλες τις μορφές της γραφής, από την ποίηση στο θέατρο και τα ταξιδιωτικά κείμενα, και από το μυθιστόρημα στο φιλοσοφικό δοκίμιο και το κινηματογραφικό σενάριο, ο Κρητικός συγγραφέας αποτελεί ένα υπόδειγμα ακάματου δημιουργού, ο οποίος δεν φοβόταν να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται.

Το παρόν βιβλίο είναι μια προσπάθεια προσέγγισης του πολυποίκιλου αυτού έργου με τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής, αλλά και του θεάτρου. Μέσα από παραδείγματα, πρωτότυπες προσεγγίσεις και παιγνιώδεις, σύγχρονες και διαδραστικές ασκήσεις, στόχος του βιβλίου είναι όχι μόνο να καταστήσει γνωστή τη συγγραφική δουλειά του μεγάλου συγγραφέα σε καθηγητές και παιδιά γυμνασίου και λυκείου, αλλά περισσότερο να αποτελέσει έναν καμβά πάνω στον οποίο θα μπορέσει να εκφραστεί κάθε άνθρωπος οποιασδήποτε ηλικίας, ο οποίος επιθυμεί να βουτήξει στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας με όχημα τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε αποσπάσματα από κείμενά του και προτροπές μελέτης τους, ασκήσεις συγγραφικές και θεατρικές, αλλά και άλλες που συνδέουν τη δημιουργική γραφή με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και έναν οδηγό για το πώς μπορεί να προσεγγιστεί το θεατρικό του έργο και να οδηγήσει στην παραγωγή πρωτότυπων και σύγχρονων παραστάσεων.

Το βιβλίο αυτό έχει πολλές φιλοδοξίες, όπως είχε και ο Νίκος Καζαντζάκης. Δεν θέλει να είναι μονάχα ένας άλλος οδηγός δημιουργικής γραφής, ή ένα απλό βοήθημα εκπαίδευσης, αλλά κάτι πολύ παραπάνω: ένα πολύτιμο εργαλείο προσέγγισης και ένας πρακτικός οδηγός μελέτης και δημιουργίας, ένας πολύτιμος σύντροφος, ένας φίλος που σε κοιτάει στα μάτια και με αγάπη σού ψιθυρίζει: «Έχεις τα λόγια, έχεις τη σκηνή, φτιάξε τον δικό σου κόσμο και απόλαυσέ τον»!

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα