Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Αρραβώνας με τη ζωή και το θάνατο
Βιβλίο Ιστορία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Seyit Aldogan ()
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5466-56-5 Εκδόσεις Τσουκάτου 2026
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21x14 - 300
To 1970-1980 ήταν μία ξεχωριστή περίοδος για το αριστερό κίνημα στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Το κοινωνικό και ταξικό ξύπνημα ριζώθηκε στη νεολαία, απλώθηκε στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα χωριά. Επίσης γράφτηκαν πολλές ιστορίες ηρωικών αντιστάσεων από το κίνημα και τους συντρόφους.
Ήταν δύσκολα χρόνια. Το καθεστώς, με την κρατική τρομοκρατία και όλα τα άλλα μέσα, επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στο κίνημα. Πολλοί σύντροφοι έχασαν τη ζωή τους στην κρεμάλα, τα βασανιστήρια, τις συγκρούσεις, τις ενέδρες κρατικών και παρακρατικών συμμοριών.
Η καθημερινή επιβίωση των φτωχών μαζών και των εργαζομένων ήταν πολύ δύσκολη. Η φτώχεια ήταν στα όρια της πείνας. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα εφάρμοζαν συνεχώς σχέδια οικονομικής λιτότητας.
Η αντίσταση των εκμεταλλευομένων και της νεολαίας ήταν ηρωική. Ο αγώνας δημιούργησε τον δικό του πολιτισμό. Παρανομία, μορφές οργανώσεων, συντροφικότητα, κοινωνικές σχέσεις, συλλογικότητα, εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα.
Οι κυρίαρχες τάξεις, για να διακόψουν αυτή την πορεία με την ευλογία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προχώρησαν στο πραξικόπημα των στρατηγών. Η χούντα κατέβασε στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα, έκανε πάνω από 800.000 συλλήψεις, μετέτρεψε τις φυλακές σε στρατόπεδα βασανιστηρίων, έβαλε λουκέτο στα συνδικάτα, απαγόρευσε τα προοδευτικά και επαναστατικά ΜΜΕ, δίκασε με εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια φυλάκιση συνδικαλιστές, διανοούμενους και επιστήμονες.
Όμως, τίποτα δεν πήγε χαμένο. Μετά τη δεκαετία του ’90 πραγματοποιήθηκαν μεγάλοι αγώνες εργατών και εργαζομένων. Αναμφισβήτητα η αγωνιστική παράδοση των δεκαετιών ’70 και ’80 άφησαν μία αγωνιστική κληρονομιά στον σημερινό ηρωικό αγώνα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα