Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κεμάλ Ατατούρκ
Ο δρόμος προς τη Δύση
Βιβλίο Βιογραφίες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Jevakhoff, Alexandre (Jevakhoff, Alexandre)
Μεταφραστής: Ζησίμου, Κατερίνα (Zisimou, Katerina)
Εκδότης: Τραυλός
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7990-69-3 Τραυλός 2002
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ16 - 424
Η επανεμφάνιση του ισλαμικού φανατισμού, το κουρδικό πρόβλημα -που παραμένει άλυτο- και η επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στους κόλπους της Ενωμένης Ευρώπης, επαναφέρουν τον Μουσταφά Κεμάλ στο προσκήνιο. Νικητής στα Δαρδανέλλια το 1915, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο επαναστάτης που καθαίρεσε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία, είναι αδιαμφισβήτητα ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας.
Η τόλμη του άνδρα που κατάργησε το φέσι, αντικατέστησε τα αραβουργήματα του Κορανίου με τα 26 γράμματα του νέου τουρκικού αλφαβήτου, έφερε στην Τουρκία του αρότρου τον σιδηρόδρομο, περνά από τους δρόμους της Δύσης.
Χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε ευφυία και επιδεξιότητα για να σκιαγραφήσουμε την ιστορία αυτού του συχνά ιδιόμορφου και ενίοτε αντιφατικού ατόμου: φιλήδονος και ταυτόχρονα εργασιομανής, σαγηνευτικός και ικανός στην περιπλάνηση του αντιπάλου, ένας μονάρχης που αναζητούσε μια ουτοπική δημοκρατία. Η ιστορία του Κεμάλ που παρουσιάζουμε, ιχνηλατεί τη συναρπαστική πορεία του προς την εξουσία. Ακόμη και σήμερα, αυτός ο γίγαντας του 20ου αιώνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο των προσδοκιών, των αντιφάσεων και των σπαραγμών ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου, από το Μαρόκο έως το Ιράν.
Κεμάλ Ατατούρκ: ο επαναστάτης που ανέτρεψε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οραματιστής που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του στους Συμμάχους, ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να γιατρέψει τον "Μεγάλο Ασθενή"...
Ο συγγραφέας επιχειρεί να ακολουθήσει τα ίχνη μιας πολύπλοκης και συχνά αντιφατικής προσωπικότητας, της οποίας η αξία αναγνωρίζεται ακόμα και από τους "εχθρούς" της.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα