Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αγνώστου πατρός
Βιβλίο Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Εξαντλημένο
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-07-2018 19:20
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-05-2018 12:15
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-02-2018 08:45
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-07-2017 12:24
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Αυτό το βιβλίο το είχα ακούσει ως πρόταση από πολλά άτομα μιας ομάδας στο facebook που είμαι μέλος, παράλληλα με το Book Tales, και όταν ανακάλυψα ένα αντίτυπο στο βιβλιοπωλείο του Ποθητού το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Έμεινε για μερικούς μήνες στη βιβλιοθήκη μου και τελικά κατέληξε στα χέρια μου όπου δεν ξεκόλλαγε με τίποτα μέχρι να φτάσω στην τελευταία του σελίδα. Οφείλω να ομολογήσω ότι το περίμενα ως ένα βιβλίο πολύ ρομαντικό αλλά με διέψευσε. Έχει και το ρομαντικό στοιχείο μέσα, είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό αλλά κρύβει και πολύ μυστήριο!

Η Λέσλυ Πηρς με κέρδισε από την πρώτη σελίδα ξεδιπλώνοντας μια ιστορία αναζήτησης, αθωότητας, έρωτα, διαφθοράς και μυστηρίου που ανυπομονούσα να φτάσω στο τέλος ώστε να ανακαλύψω όλα τα μυστικά αυτής της οικογένειας αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελα να τελειώσει. Παραμέρισα κάποια τυπογραφικά λάθη που είχε το βιβλίο (με λίγη δυσκολία η αλήθεια είναι) και συνέχισα την ανάγνωση του απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό που διάβαζα.

Η ιστορία ξεκινάει με το θάνατο της θετής μητέρας της Νταίζης, όπου της αφήνει «κληρονομιά» ένα κουτί με προσωπικά πράγματα της βιολογικής της μητέρας, έχοντας βάλει την ίδια να της υποσχεθεί, λίγο πριν πεθάνει, ότι θα ψάξει να τη βρει. Σε επόμενα κεφάλαια, και ενώ ο αναγνώστης περιμένει ότι θα διαβάσει περί της αναζήτησης της Νταίζης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία της οικογένειας της Έλεν, της πραγματικής μητέρας της Νταίζης, και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του παρελθόντος όλων των μελών της. Η Έλεν και η Τζόσι, ετεροθαλείς αδελφές, είναι αρκετά δεμένες στην παιδική τους ηλικία και αυτό τις βοηθάει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και στην άνιση αντιμετώπιση τους από τους γονείς τους. Όταν όμως η Έλεν, μετά από μια επιπόλαιη βραδιά, μένει έγκυος και αναγκάζεται να φύγει από το πατρικό της για να μη μαθευτεί το μυστικό της όλα αλλάζουν. Η μικρότερη αδελφή της, η Τζόσι, το σκάει από το σπίτι για να κάνει καριέρα μοντέλου στο Λονδίνο και πέφτει στα δίχτυα ενός αδίστακτου φωτογράφου που την εκμεταλλεύεται στο έπαρκο.

Όταν η ιστορία γυρνάει και πάλι από τη ματιά της Νταίζης ο αναγνώστης ανακαλύπτει και ένα φρικτό γεγονός που σημάδεψε την οικογένεια. Σε αυτό το σημείο η Πηρς αλλάζει τελείως το κλίμα που επικρατούσε μέχρι τώρα στο βιβλίο και το ίσως ρομαντικό συναίσθημα που κατέκλυζε τον αναγνώστη μετατρέπεται σε αγωνία καθώς υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό και μυστήριο γύρω από την ιστορία της οικογένειας της Έλεν.

Η γραφή της Πηρς με ταξίδεψε σε υπέροχα μέρη της Αγγλίας όπως την Κορνουάλη, το Μπρίστολ, το Λονδίνο και η περιγραφή τους με έκανε να θέλω να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να βρεθώ στη δεκαετία του ’60 σε όλα αυτά τα μέρη για να θαυμάσω τις ομορφιές τους. Ειδικά η τοποθεσία που βρίσκεται η φάρμα της οικογένειας της Έλεν με τράβηξε σαν μαγνήτης!

Ένα βιβλίο που το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν το έχει διαβάσει ακόμα!

Η Πηρς θεωρείται η σύγχρονη «βασίλισσα του ρομαντικού μυθιστορήματος» αλλά εγώ θα έλεγα ότι το έχει εξίσου και με το μυστήριο χωρίς όμως να έχω διαβάσει άλλο βιβλίο της ώστε να μπορώ να κάνω σύγκριση.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-09-2016 10:18
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Διασκεδαστικό
Κατά  Προβλέψιμο
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Μεστή ιστορία που αγγίζει πολλά θέματα και διδάσκει πολλά για τις σχέσεις γονιών και παιδιών.
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-08-2015 11:26
Υπέρ  Exciting, Educational, Fast-paced, Rich plot
Κατά  
Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο τέλειωσε! Εκπληκτική, μεστή ιστορία που σου κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος με το μυστήριο και τις αποκαλύψεις και που κυρίως διδάσκει πολλά. Πόσο η συμπεριφορά των γονιών επηρεάζει την ψυχή και την μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών, πόσο οι επιλογές τους καθορίζουν την πορεία τους. Οικογενειακές και αδελφικές σχέσεις, η υιοθεσία, παιδικά τραύματα και ο αγώνας να τα ξεπεράσουμε, η επιθυμία να μάθουμε τις ρίζες μας. Όλα αυτά στο ταξίδι μιας οικογένειας και ενός κοριτσιού να ανακαλύψει την αλήθεια. Πολλές φορές όμως η αλήθεια δεν είναι εκεί που ψάχνουμε, αλλά δίπλα μας... Και χρειάζεται αυτή η δοκιμασία, αυτό το ταξίδι για να τη δούμε! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-08-2015 13:42
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Μόλις τελείωσα το Αγνώστου πατρός της Λέσλυ Πηρς.¨ Ενα βιβλίο με απλή γραφή που διαβάζεται εύκολα. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα με εξαιρετική πλοκή ,με εικόνες όμορφες και περιγραφές παραστατικές. Χαρακτήρες πειστικοί και κυρίως μηνύματα που αφορούν στην αγάπη, στην οικογένεια, στην επίδραση της παιδικής ψυχολογίας στην μετέπειτα ζωή του ανθρώπου. Η ιστορία αναφέρεται σε πολύ λεπτά θέματα όπως αυτό, των ταμπού της κοινωνίας της περασμένης γενιάς όσον αφορά την ανύπαντρη μητέρα, της υιοθεσίας , των κυκλωμάτων διαφθοράς που εκμεταλλεύονται ευάλωτες ανθρώπινες ψυχές. Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που θα σας δώσει πολλά.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
18
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
2
Το διάβασαν
13
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα