Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Κριτήρια αξιολόγησης επενδύσεων
Βιβλίο Επενδύσεις >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Ρετινιώτης, Σταμάτης Ν. (Retiniotis, Stamatis N.)
Εκδότης: Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8105-56-0 Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών 2005
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 200
Οι επενδυτικές αποφάσεις είναι προϊών οικονομικού προβληματισμού του ανθρώπου και απαιτούν ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων. Η διενέργεια επένδυσης με μόνο στοιχείο τη διαίσθηση του ανθρώπινου παράγοντα επαφύεται αποκλειστικά στην τύχη. Αν τελικά επιτύχει η επένδυση, τότε δοξάζεται η τόλμη και η αποφασιστικότητα του ανθρώπινου παράγοντα. Αν όμως αποτύχει, τότε εκτός των οικονομικών συνεπειών, αδικείται η χρηματοοικονομική ανάλυση, η οποία προσφέρει τεχνικές ελαχιστοποίησης ή πρόβλεψης του πιθανού κινδύνου αποτυχίας μιας επένδυσης. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τεχνικές με παράλληλη εφαρμογή χρηματοοικονομικών υπολογισμών. Σ΄ όλα τα παραδείγματα χρησιμοποιήθηκε το EXCEL για τη μοντελοποίηση του προβλήματος και την παραπέρα επεξεργασία, τα δε σχετικά παραδείγματα περιλαμβάνονται στο CD που συνοδεύει το βιβλίο.
·Η αξία του χρήματος δεν είναι διαχρονική αλλά αντίθετα χρονική, δηλαδή εξαρτάται από τη χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλεται ή εισπράττεται. Τι μας συμφέρει λοιπόν. Να εισπράξουμε ένα ποσό σήμερα ή το ίδιο ποσό να εισπράξουμε αύριο;
· Ο κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου μιας Τράπεζας όταν δανείζει μια επιχείρηση οδηγεί στον υπολογισμό τόκου. Με ποιο επιτόκιο συμφέρει να δανειστούμε; Το επιτόκιο πρέπει να είναι ετήσιο, εξαμηνιαίο ή τριμηνιαίο; Ο πληθωρισμός παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του επιτοκίου;
· Στις επενδυτικές αποφάσεις εκτός των άλλων μπαίνει και ο προβληματισμός: Να πραγματοποιηθεί η επένδυση με αυτοχρηματοδότηση, με μίσθωση κεφαλαίου (Leasing) ή με τη σύναψη δανείου. Με ποια κριτήρια θα κάνουμε τη πιο συμφέρουσα επιλογή;
·Στο παρόν βιβλίο καταβλήθηκε προσπάθεια αποφυγής αποδείξεων των σχετικών τύπων που χρησιμοποιούνται στα μαθηματικά πίστης. Οι "ασυνήθιστοι" συμβολισμοί, κυρίως στο κεφάλαιο Ραντών απλά επεξηγούνται, χωρίς να αποδεικνύονται. Όσο για τους πίνακες απόσβεσης δανείου παρουσιάζονται τυποποιημένα, με τη χρήση του Excel και συνιστούν απαραίτητο βοήθημα για κάθε αναλυτή.
·Εσωτερικός δείκτης απόδοσης, τροποποιημένος εσωτερικός δείκτης απόδοσης, χρόνος επανάκτησης του υπενδεδυμένου κεφαλαίου, λογιστικός λόγος απόδοσης επένδυσης κ.λ.π είναι ορισμένα από τα κριτήρια αξιολόγησης που παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο.
·Τέλος, παρουσιάζεται η μεθοδολογία της κάθετης και οριζόντιας ανάλυσης του προβλεπόμενου Ισολογισμού και λογαριασμού Αποτελεσμάτων χρήσης, καθώς και ο υπολογισμός και ερμηνεία των κλασικών αριθμοδεικτών, που απορρέουν από τις εν λόγω οικονομικές καταστάσεις.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα