Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Ο ναός του Σολομώντος και ο μινωικός άβακας
Η ελληνική σχεδίαση και κατασκευή του ναού
Βιβλίο Εκκλησίες - Ιστορία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Δ. (Grigoriadis, Panagiotis D.)
Εκδότης: Δρόμων
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8330-26-9 Δρόμων 2005
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 110
Ο Ναός του Σολομώντος, που οικοδομήθηκε επί επτά ή κατ\' άλλους οκτώ περίπου χρόνια, μεταξύ 1012 π.Χ.-955 π.Χ., υπήρξε το επιστέγασμα του ηγέτη που προσπάθησε να ενοποιήσει τα δύο βασίλεια του Ισραήλ και του Ιούδα σε ενιαίο Κράτος-Έθνος. Ο Ναός αντικατέστησε την "Σκηνή του Μαρτυρίου" που στέγαζε την "Κιβωτό της Διαθήκης" το Θρησκευτικό Σύμβολο του Λαού του Ισραήλ, περιέχοντας το Κείμενο που συνέταξε ο ένθεος Μωυσής κατά θεϊκή επιταγή.
Οι Βαβυλώνιοι καταστρέψανε τον Ναό το 586 π.Χ. οδηγώντας στην αιχμαλωσία τον λαό του Ισραήλ. Ανοικοδομήθηκε μετά την επιστροφή από την αιχμαλωσία επί βασιλείας του Ζοροβάβελ το 535 π.Χ. Και οι δύο Ναοί, σχεδιαστήκανε και οικοδομηθήκανε από την Διονυσιακή Αδελφότητα, από Μινωίτες Φοίνικες και Έλληνες, επιστήμονες και τεχνικούς της κάθε εποχής... ο δε δεύτερος και με την συμμετοχή του Πυθαγόρα, που επίσης βρισκότανε "αιχμάλωτος" στην Βαβυλώνα. Έχοντας σαν βάση το Συμπαντικό Πρότυπο στο οποίο βασίζεται αλλά και αποτελεί και ο Μινωικός Ημερολογιακός Άβακας, έκθεμα του Μουσείου Ηρακλείου στην Κρήτη, την διάταξη του οποίου και ακολούθησε η Αρχιτεκτονική του Ναού, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά εβραϊκά ευρήματα, έμελλε να αποτελέσει ένα από τα πιο αμφισβητήσιμα και πολυσυζητημένα ιστορικά θέματα που διασώζονται ελλιπώς μόνον σε περιγραφές κυρίως των Ιερών Βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης: Βασιλέων, Χρονικά και Ιεζεκιήλ.
Σκοπός του ανά χείρας βιβλίου είναι η συμπλήρωση των μέχρι τούδε άκρως αξιόλογων μελετών αναφορικά με τον Ναό του Σολομώντος με τα αρχαιολογικά ευρήματα-εκθέματα του Μουσείου Ηρακλείου και τα ιστορικά στοιχεία που αναδύονται από την Μινωϊκή Κρήτη στην οποία γεννήθηκε ο Ευρωπαϊκός και βασίζεται ο Παγκόσμιος Πολιτισμός.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα