Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Bookia App, το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το Bookia App φέρνει το Bookia.gr στο τηλέφωνό μας και επιπλέον, διαβάζουμε μέσα από αυτό τα κυριότερα ενημερωτικά Site και Blog για το βιβλίο (Ο ΑναγνώστηςDiastixo.greAnagnostisLiterature.gr, Ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη...)
 Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Θεοχαράκη
(Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη)
Με την υποστήριξη του Σ.ΕΚ.Β.
(Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου)

Λειτουργεί σε τηλέφωνα και tablet με Android ή iOS.

Bookia.App Android Bookia.App iOs iPhone

Ένα σημείο συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τα βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν, να κάνουν νέους φίλους με κριτήριο τα κοινά ενδιαφέροντα και τις αναγνωστικές προτιμήσεις, να βρουν το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουν!

Εικόνες από το Bookia App

Μία... Βιωματική περιγραφή!

Είμαι στο βιβλιοπωλείο, επιλέγω ένα βιβλίο και σκέφτομαι, “Τι να λένε άραγε αυτοί που το διάβασαν;”. Για να αποφασίσω, ανοίγω το Bookia App, σαρώνω (scan) το γραμμωτό κώδικα (barcode, isbn), εμφανίζεται το βιβλίο και βλέπω τις λεπτομέρειες για αυτό μαζί με τις κριτικές αναγνωστών.

Αγοράζω το βιβλίο, το βρίσκω στο Bookia App με τον ίδιο τρόπο ή αναζητώντας το με τον τίτλο, το συγγραφέα ή κάτι άλλο που το χαρακτηρίζει, και το βάζω στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μου, “Το έχω”. Όταν αρχίσω να το διαβάζω του αλλάζω κατάσταση σε “Το διαβάζω” και μόλις το τελειώσω, “Το διάβασα”. Γράφω την κριτική μου για αυτό επιλέγοντας αστέρια και, αν θέλω, γράφω και κείμενο ώστε οι επόμενοι αναγνώστες να δουν και τη δική μου κριτική και να αποφασίσουν ασφαλέστερα. Αν μου άρεσε το κάνω “Αγαπημένο”. Σκέφτομαι τα βιβλία που δεν έχω και θα ήθελα να διαβάσω, τα βρίσκω στο Bookia App και τα χαρακτηρίζω “Το θέλω”. Έτσι, με όλα αυτά και άλλα, χτίζω τη “Βιβλιοθήκη” μου στο Bookia App και βλέπω και εγώ αλλά και οι φίλοι μου τα βιβλία που διάβασα, θέλω να διαβάσω, μου άρεσαν, χαρίζω, ανταλλάσσω, δάνεισα, δανείστηκα, ακολουθώ, για να ενημερώνομαι για ό,τι συμβεί και τα αφορά.

Βλέπω και εγώ όμως τις Βιβλιοθήκες των φίλων μου. Ξέρω τι διαβάζει αυτόν τον καιρό ο Κώστας, τι θέλει να διαβάσει ο Νίκος και στα γενέθλιά του που έρχονται σύντομα, θα του κάνω δώρο ένα από τα μυθιστορήματα που έχει στη Βιβλιοθήκη του και “Το θέλει”.

Έχω κάτι ενδιαφέρον στα χέρια μου, ακόμα και για να περνώ την ώρα μου. Ψάχνω και βρίσκω βιβλία που με ενδιαφέρουν στις κατηγορίες του Bookia App, ξεφυλλίζω τη βιβλιογραφία όλων των δημιουργών (συγγραφέων, μεταφραστών, εικονογράφων…) αλλά και πληροφορίες για αυτούς, βλέπω κριτικές άλλων για τα βιβλία που διαβάζουν, συμμετέχω σε κληρώσεις βιβλίων από εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, παρακολουθώ τα βίντεο των παρουσιάσεων βιβλίων που κάλυψε το Bookia, συμβουλεύομαι το ημερολόγιο Εκδηλώσεων Βιβλίου, αναζητώ εκδότες, βιβλιοπωλεία

Αυτό δεν το περίμενα! Διαβάζω μέσα από το Bookia App τα σημαντικότερα ελληνικά Βιβλιοφιλικά Περιοδικά (site):

(Σημ. Μαθαίνω από το Bookia ότι θα προστεθούν σύντομα και άλλα!)

Βλέπω όλα τα Site-Περιοδικά-Blog σε μία λίστα, επιλέγω αυτό που επιθυμώ και βλέπω όλη την αρθρογραφία του κατηγοριοποιημένη. Διαβάζω όλα τα άρθρα αλλά και τις προτάσεις βιβλίων από τους έμπειρους συντάκτες τους για να επιλέγω ασφαλέστερα τα βιβλία που θα διαβάσω.

Κάπως έτσι έζησα το Bookia App από τότε που το εγκατέστησα στο (Android) τηλέφωνό μου. Διάβασα όμως στο Bookia ότι λειτουργεί και σε iPhone/iPAD, iOS γενικά. Κυκλοφόρησε τέλη Ιουλίου 2022, και απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό αλλά και από τους ανθρώπους του βιβλίου, για σκεφτείτε πόσο χρήσιμο είναι και για αυτούς, να διατηρούν τέτοια άμεση επαφή με τους αναγνώστες τους!

Με ρωτούν, “πρέπει να είσαι φανατικός αναγνώστης για να το χρησιμοποιήσεις;”. Απαντάω, “πρέπει να είσαι μανιώδης ταξιδευτής για να μπεις σε αεροπλάνο;”. Ο καθένας το χρησιμοποιεί όσο θέλει και όποτε θέλει. Άλλωστε είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούμε όλοι να το εγκαταστήσουμε και να το δοκιμάσουμε.

Που ξέρεις, ίσως γίνει και η αφορμή…

Έκδοση 2. Αφιερωμένη στον Franz Kafka
Μάρτιος 2023

 • Κοινοποίηση περιεχομένου. Κοινοποιήσεις όλων των οντοτήτων με ενιαίο τρόπο μέσω δημιουργίας εικόνων.
 • Push notifications. Αποστολή μηνυμάτων σε όσους έχουν εγκαταστήσει το Bookia App.
 • Deep links. Μετάβαση στο Bookia App μέσω λινκ από άλλα App.
 • In-app reviews. Βαθμολόγηση του Bookia App από τους αναγνώστες.
 • Huawei. Έλεγχος προέλευσης του App για συσκευές Huawei.
 • Bookia TV. Εμπλουτισμός των Πληροφοριών για τα βίντεο και δυνατότητα αναζήτησης σε αυτά.
 • Ημερολόγιο εκδηλώσεων. Προσαρμογές για συσκευές με iOS.

Έκδοση 1. Αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη
Ιούλιος 2022

 • Χρονολόγιο. Οι ενέργειες των μελών του Bookia.
 • Βιβλία. Η βιβλιογραφική βάση της ΒιβλιοΝΕΤ.
 • Αναζήτηση. Βιβλίων, συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοπωλείων.
 • Barcode scan. Εύρεση βιβλίων με σάρωση του ISBN μέσω της κάμερας της συσκευής.
 • Κριτικές. Οι κριτικές για τα βιβλία που διαβάζουν τα μέλη του Bookia.
 • Βιβλιοθήκη. Διαχείριση από το κάθε μέλος, της προσωπικής του βιβλιοθήκης με βιβλία που έχει, διάβασε, θέλει να διαβάσει, χαρίζει, ανταλλάσσει...
 • Σελίδα βιβλίου. Με όλες οι πληροφορίες για κάθε βιβλίο μαζί με τις προσθήκες των μελών του Bookia, π.χ. τις κριτικές τους.
 • Σελίδα συγγραφέα. Με όλες τις πληροφορίες για τον δημιουργό και τα έργα του, αυτά στα οποία συμμετείχε, όλοι όσοι συνεργάστηκε...
 • Site/Blog για το βιβλίο. Ανάγνωση των βασικών site/blog για το βιβλίο, απευθείας μέσα από το app:
 • Βιβλιοπροτάσεις. Οι βιβλιοπροτάσεις των συνεργαζόμενων site/blog (ο αναγνώστηςDiastixo.grLiterature.gr) και του Bookia.
 • Κληρώσεις βιβλίων. Δωροθεσίες βιβλίων από συγγραφείς και εκδότες, για στα μέλη του Bookia.
 • BookiaTV. Τα βίντεο των εκδηλώσεων βιβλίου που μετέδωσε το Bookia με Live Streaming.
 • Ημερολόγιο εκδηλώσεων. Google calendar με εκδηλώσεις σχετικές με βιβλίο.

Έτοιμα Banner για όσες/ους επιθυμούν, μέσα από το site ή το blog τους, να προωθήσουν το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη

250X250

300X250

336X280

980X90

120X600

Χρειάζεστε κάποια άλλη διάσταση; Ζητήστε την!

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα