Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Sapiens 3 κόντρα στον μετάνθρωπο», του Μάκη Ανδρονόπουλου, στο Public Συντάγματος

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Δευτέρα 23/1ου - 7:00' μμ
Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα 5ου ορόφου του Public Συντάγματος

Το βιβλίο «Sapiens 3 κόντρα στον μετάνθρωπο».
Ο συγγραφέας Μάκης Ανδρονόπουλος.
Οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
Facebook Live Event.

Οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και τα Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μάκη Ανδρονόπουλου:

SAPIENS 3 - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟ
Εγχειρίδιο μετάβασης στην «Άλλη Εποχή»

Με την υποστήριξη του Bookia App
Το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη.

Για το βιβλίο μιλούν:

«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

Μάκης Ανδρονόπουλος, SAPIENS 3 - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟ Εγχειρίδιο μετάβασης στην «Άλλη Εποχή», ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ενώ ταλανιζόμαστε από τις σύγχρονες «Δέκα πληγές του Φαραώ» που απειλούν να αλλάξουν τον κόσμο μας, μια αλληλουχία νέων γεγονότων –από την τεχνητή νοημοσύνη έως την ιατρική επανάσταση– επιταχύνουν την Ιστορία προς μιαν «Άλλη Εποχή», τόσο ριζικών αλλαγών, που αναπροσδιορίζουν την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου. Οι δυναμικές της μετάβασης στηρίζονται, κυρίως, στην κουλτούρα του τέλους της ανθρωπότητας.

Η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται έναν «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» και τo δημιούργημα του νέου Φρανκενστάιν μια Μηχανή με «πρόσωπο». Η ιατρική, οι νευροεπιστήμες, η συνθετική βιο­λογία και άλλες επιστήμες αιχμής εργάζονται πάνω στην αντιστροφή της γήρανσης και τις γονιδιακές τροποποιήσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, φύονται οι κουλτούρες και οι σέχτες του μετανθρωπισμού.

Απέναντι στην εκμηχάνιση του ανθρώπου, η νέα γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, τις νευρωνικές δομές των έντεκα διαστάσεων και τις κβαντικές εμπειρίες του μυαλού ανοίγει νέους δρόμους και απελευθερώνει τις δυνάμεις που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του ανθρώπου στο επίπεδο του Sapiens 3…

EIΠAN ΓIA TO BIBΛΙΟ...

Ο αναγνώστης υποβάλλεται σε μια βαθιά κατάδυση στον νέο κόσμο της τεχνολογίας, των δικτύων και των πολλαπλών πειραματισμών που μετασχηματίζουν ριζικά τις κοινωνικές μας αναφορές. Οι περιγραφές γίνονται κατά ριπές τόσο γρήγορες, που είναι σαν να ταξιδεύεις με τρένο χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Όχι όμως και χωρίς τέρμα: Ο τελικός στόχος του Ανδρονόπουλου είναι να εντοπίσει ένα νέο σημείο ισορροπίας που θα αντικαταστήσει το σημερινό, αλλά επιπλέον θα είναι καλύτερο, βιώσιμο και πιο δίκαιο.
- Νίκος Χριστοδουλάκης, Ομ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρ. υπουργός

Στο καινούργιο του βιβλίο ο συνάδελφος Ανδρονόπουλος παρουσιάζει τους οδοδείκτες της μετάβασης στην «Άλλη Εποχή», που είναι εδώ, και δεν βλέπουμε μόνο τα σημάδια της, αλλά ήδη ζούμε στον ρυθμό της. Οργανωμένα και ταξινομημένα, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει ένα υλικό που καλύπτει ποικίλα θέματα και από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από το μεταναστευτικό στον Πόλεμο των Άστρων και από τη γεωπολιτική στη μεταφυσική. Και στο κέντρο όλων, η τεχνολογία. Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις επιμέρους αναλύσεις, ο Ανδρονόπουλος βάζει επιτακτικά στο τραπέζι της συζήτησης σημαντικά θέματα για τα οποία έχουμε ήδη καθυστερήσει να μιλήσουμε.
- Βάλια Καϊμάκη, Δημοσιογράφος, Επίκ. Καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μέσα από μια καθολική, βαθιά πολιτική καταγραφή των απίθανων τεχνολογικών εξελίξεων που αντιμετωπίζει η εποχή μας, ο συγγραφέας εξηγεί τις τάσεις που αναπτύσσονται, τις δυσβάσταχτες επιλογές που έχουμε μπροστά μας, την ευνόητη σύγχυση που αυτές επιβάλλουν στη ζωή μας, αλλά και τις αμέτρητες ευκαιρίες που αυτές θα μπορούσαν να προσφέρουν, εφόσον προλάβουμε να ξανασυστήσουμε τον Άνθρωπο στον άνθρωπο. Σε μια εποχή τεράστιων αλλαγών και εντάσεων, προσπαθούμε να κατορθώσουμε το αδιανόητο, ενώ βιώνουμε το μπανάλ: να γίνουμε αθάνατοι την ώρα που είμαστε πιο ευάλωτοι από ποτέ.
- Παύλος Γερουλάνος, Πολιτικός

Ο Μάκης Ανδρονόπουλος γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος, οικονομολόγος και συγγραφέας. Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στη «Ναυτεμπορική», στον «Κόσμο του Επενδυτή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και αρχισυντάκτης στο «Κέρδος». Εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στην «Καθημερινή», το «Έθνος», το «Ποντίκι» και παρουσίασε οικονομικές εκπομπές στα κανάλια ΜΕGA, TEMPO, 7X. Εργάστηκε, επίσης, στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας. Έχει γράψει τα βιβλία: Η Ελλάδα στο ντιβάνι – Διεργασίες ανατροπής γύρω από την ιστορία, τη γλώσσα και τα κοινωνικά στερεότυπα (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2011), Το γερμανικό σύνδρομο – Η Ελλάδα και η Ευρώπη απέναντι στη γερμανική ιδιαιτερότητα (εκδ. Ταξιδευτής, 2013) και έχει μεταφράσει το φουτουριστικό μυθιστόρημα του Τσέχου συγγραφέα Γιαν Βάις Το σπίτι με τα χίλια πατώματα (εκδ. Οδυσσέας, 1982). Αρθρογραφεί συστηματικά στο SLpress.gr και στο blog του Extrapolation.

____________
Το Live Streaming παρέχεται με την υποστήριξη του Bookia και της Streamia.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα